Bazele de retorica de afaceri - studopediya

Retorică - este tradus din limba greacă, teoria elocinței. retorica de afaceri se aplică spre o retorică comună, axat pe asigurarea directori și profesioniști de manipulare reguli cu cuvântul. retorica de afaceri ia în primul rând în considerare factorii care influențează comunicativ, ca un instrument de dialog de comunicare.Neapartenența-o la nivelul adecvat - una dintre principalele cauze ale multor eșecuri de manageri și specialiști, rating-ul acestora scăzut cu caracter personal în forța de muncă. Acest lucru nu este dificil de a face, dacă te uiți atent, ei neeffektno folosesc astfel de metode retorice de influență comunicare ca persuasiune, sugestie și imitație.

Elocvența - o caracteristică esențială a competenței profesionale a managerului modern. Arta trebuie să învețe să vorbească. În primul rând, este necesar să se stăpânească principiile de bază ale influenței vorbirii.

În retorica de afaceri folosit influența sleduyuschieprintsipy vorbire: accesibilitate, asociativitatea, intensitatea senzorială, expresivă.

• Touch oferă utilizarea pe scară largă de culoare, lumină, sunet, imagini, modele de dialog comunicare. Mai bine și simțurile umane versatile sunt implicate, cu atât mai bine informația ajunge în psihicul oamenilor și procesul de dezvoltare a acestuia este în ea în mod activ.

• Expresivitate implică o intensitate emoțională de vorbire, accente emoționale, expresii faciale expresive, gesturi, postura difuzor. O astfel de deschidere merge în interiorul vorbitorul indică dedicarea lui completă. Pasiunea, bucuria autentică sau tristețe, compasiune - toate formele specifice de expresivitate.

• Intensitatea caracterizează viteza de curgere a informațiilor, gradul de mobilitate al difuzorului în timpul actului sexual. Diferite informații și diferite persoane au nevoie de o prezentare diferențiată de ritm și de învățare ceea ce a auzit. Este necesar să se ia în considerare temperamentul oamenilor, disponibilitatea de a accepta un anumit tip de informații, un interes personal în ea. De exemplu, vorbind la Consiliul Organizației și mitingul din stradă, desigur, servit într-un ritm diferit. În acest sens, orientare importantă a vorbitorului în starea de spirit publicul, capacitatea de a oferi ei un mod de asimilare a datelor de viteză acceptabilă. Aceste principii de dialog de comunicare a obține cea mai mare expresie cu utilizarea abil de instrumente retorice. Scopul său practic - pentru a face un impact asupra comunicării de comunicare gândurile și sentimentele oamenilor. Acest instrument retoric acționează ca naborakommunikatsionnyh următoarele efecte: imaginea vizuală, primele fraze, argumentare, emisie de informații cuantice, intonație și pauză, exprimarea artistică, dispersie de relaxare.

• efect de imagine vizuală se calculează pe impresia de aspectul vorbitorului, care provoacă simpatie sau antipatie chiar înainte vorbitorul a început să vorbească. Aspectul atractiv, stil elegant de comunicare, aspect prietenos, deschis - toate acestea are un impact pozitiv asupra oamenilor înainte de discursul vorbitorului.• Efectul argumentului se bazează pe logica prezentării, care îi conferă validitate și credibilitate. În cazul în care logica - este organizarea internă a discursului, este exteriorul raționamente teoretice și practice. Prin raționamente teoretice sunt principii științifice, concepte, practice - fapte specifice, cifre, statistici.

• emisie cuantică Efectul de informații este una dintre cele mai eficiente dispozitive retorice pentru a menține atenția publicului. Ea se bazează pe plasarea preconcepute pe tot parcursul discursului de noi gânduri și argumente. Astfel, activează proeminente nota aruncat, la anumite intervale de timp cuante informații proaspete.

• Efectul intonație și se întrerupe un foarte accesibil și productiv prin rezultatul unui instrument retoric. Experții spun că intonația și pauze contribuie la 10 la 15%, informațiile referitoare la nivelul creștere. Aceasta este o caracteristică a percepției umane. Oferirea unui cuvânt sau o frază un anumit ton al vocii, de regulă, face ascultarea oamenilor anumite asociații. Ca urmare, există o creștere informativă la ceea ce spune vorbitorul.

instrument retoric delicată este o pauză. Aplicarea sa este eficientă atunci când există încredere

din difuzor, că ascultătorii săi au fost implicați activ în procesul de comunicare, gândirea, memoria și imaginația intens implicat în ea. Atunci auto-înțelegere a publicului primit informații, conectați la propriile cunoștințe și utile pentru a întrerupe.

• Efectul expresiei artistice este asociat cu abilitatea de a transforma ideile în cuvinte potrivite pentru a construi în mod corect propoziții, urmați regulile de slovoudareny. Discursul Logica dictează ce expresii demne de un loc în discursul. Nu orice frază poate fi inserată în prezentare. Acesta poate fi doar fraze care nu încalcă sensul prezentării, furnizează întruchipare voce, disponibile pentru interpretare.

• efect de relaxare este folosit pentru a ajuta la difuzor ascultători. Important este abilitatea de a asculta. Cu cât este mai complexă de performanță, mai mult efort trebuie să facă publicul să-și concentreze atenția. Scopul efectului de relaxare pentru a elimina tensiunea emoțională. Un exemplu clasic în acest sens este umor. umor Due creează o pauză naturală pentru odihnă și o oportunitate de a restabili energia emoțională.

• efect de dispersie. Prezentăm următoarele date: în cazul în care planul de performanță marca 100%, forma verbală dobândește 90%, 80%, am primit un sunet oral, cu 70% i-au auzit publicul, din volumul auzit de noțiunea de informație a fost de 60%, iar în memoria există aproximativ 25%).

Astfel, procesul de comunicare - nu este transfuzie de informații de la o navă la alta. El este caracterizat printr-o pierdere continuă a datelor și de distorsiune subiectivă. Acest lucru este din mai multe motive. Una dintre ele este în retorica indicată termenul de „pierdere de dispersie.“ Sub acestea se înțelege disiparea informații primite de la difuzor.

În concluzie, vom da câteva sfaturi practice pentru manageri și specialiști.

• Asigurați-vă că utilizarea corectă a cuvintelor, pronunție lor, de accent. Dacă nu sunteți sigur de pronuntia sau utilizarea unui cuvânt, consultați un dicționar accente, dicționar inteligent și pronunțând.

Evitați poliloghie, timbre kantselyarizmov. Nu folosiți cuvinte străine în mod inutil, cum ar fi „determinist“ - în loc de „determina“, „imanent“ - în loc de „intern“. Utilizarea incorectă sau în paralel a unei limbi străine este de obicei repetiții inutile, de exemplu, „Industria industrială“, atunci când cuvântul „industrie“ a încheiat termenul „industriale“.

Nu uita că de multe ori fără chip refuzul de acoperire de proiectare să își asume responsabilitatea, de sine; " cred.

Tu trebuie să scape de cuvintele care pot bloca aceasta „ca să spunem așa“, „înțeleg“, „aici“, „vom spune.“ Astfel de cuvinte nu-l decora, doar irita publicul.