Baterie cu litiu comentarii, descrieri, tipuri, producători și recenzii

baterie de litiu, care este sigur și dispozitiv consumatoare de energie. Principalul său avantaj - funcționează fără încărcare pentru o lungă perioadă de timp. Se poate opera sub influența chiar și cele mai scăzute temperaturi. Datorită capacității sale de a stoca energie în baterie cu litiu este superior altor specii. Acesta este motivul pentru care în fiecare an producția lor este în creștere. Ele pot fi de două forme: cilindrice și prismatice.cerere

La început, bateria cu litiu pierde aproximativ 5% din capacitatea sa, și în fiecare lună, această cifră crește. Acest indicator este mai bună decât ceilalți membri ai bateriei. În funcție de tensiunea de încărcare, acestea pot servi de la 500 la 1000 de cicluri.

Tipurile de baterii litiu

Există unele tipuri de baterii litiu, care se găsesc în diferite domenii ale sectorului casnic și industrial:

 • Li-Ion - pentru alimentarea principală sau de rezervă de energie, transport, scule electrice;
 • sare de nichel - transportul rutier și feroviar;
 • Nichel-cadmiu - construcția de nave și aeronave;
 • fier-nichel - alimentare cu energie;
 • Nichel-hidrogen - spațiu;
 • Nichel-Zinc - camere;
 • Argint-zinc - industria militară și așa mai departe ..

Ele sunt clasificate în diferite subtipuri care diferă compoziția catod. Acesta este modificat prin înlocuirea grafitului, sau prin adăugarea la acestea a substanțelor speciale.

Bateriile cu litiu: dispozitivul

De obicei, aceste dispozitive sunt realizate din formă prismatică, dar există modele în carcasa cilindrică. Partea interioară este compusă din electrozi sau separatoare. Oțel sau aluminiu este utilizat pentru organism. Contactele sunt afișate pe capacul bateriei, și trebuie să fie izolate. Baterii, baterii litiu tip prismatic conțin un anumit număr de plăci. Acestea sunt așezate unul peste altul. Pentru a oferi securitate suplimentară, bateria cu litiu are un dispozitiv special. Este în interior și servește pentru controlul procesului de lucru.

Baterie cu litiu comentarii, descrieri, tipuri, producători și recenzii
În cazul unor situații periculoase dispozitivului deconecteaza bateria. În plus, echipamentul este prevăzut cu protecție externă. Carcasa complet sigilat, astfel încât nu există nici o scurgere de electrolit și apă infiltrarea. sarcină electrică apare în detrimentul ionilor de litiu, care interacționează cu rețeaua cristalină a celorlalte elemente.

Șurubelniță cu baterie cu litiu

Acesta poate fi instalat trei tipuri de baterii, care diferă în compoziția catodului:

 • cobalt litiu;
 • Litiu-ferrofosfatnye;
 • litiu-mangan.

Șurubelniță cu o baterie cu litiu este diferit de alte tipuri de baterii autodescărcare redusă. Un alt avantaj important - nu necesită întreținere. În cazul spargerii bateriei litiu poate fi eliminată, deoarece nu este dăunătoare pentru oameni și mediul înconjurător. Singurele negativ - nivelul de încărcare baterii cu litiu, precum și cerințele de înaltă securitate. Greu să-și îndeplinească sarcina sa la temperaturi scăzute.

Caracteristici cheie

Depinde de specificațiile lucrărilor șurubelnița, starea puterii sale, în timp ce o eventuală operațiune. Printre ceilalți indicatori tehnici de presă:

 • Tensiunea de o baterie în dispozitiv poate fi în intervalul de la 3 la 5;
 • consum mediu maxim de putere ajunge la 400 Wh / L;
 • pierdere proprie taxa de 5%, și, eventual, până la 20%;
 • Mod de încărcare integrat;
 • complet încărcați bateria are loc în 2 ore;
 • rezistență de 5 până la 15 milliohms / A h;
 • numărul de cicluri - de 1000 de ori;
 • durata de viata - de la 3 la 5 ani;
 • utilizarea diferitelor tipuri de curent la anumite baterie capacitate, de exemplu, capacitatea de 65 ° C - utilizat curent.

producereMajoritatea producătorilor au tendința de a face unelte electrice mai sofisticate și receptiv la tehnologia modernă.

Baterie cu litiu comentarii, descrieri, tipuri, producători și recenzii
Pentru a face acest lucru, trebuie să furnizați în proiectarea de baterii bune. Cele mai solicitate de către producători sunt:

Caracteristici de funcționare

Când utilizați bateria, trebuie să respectați aceste reguli:

 1. Nu este nevoie de a utiliza o baterie cu litiu pentru elementele individuale vulnerabile, și să cumpere piese ieftine din China. Un astfel de dispozitiv nu va fi sigură, deoarece sistemul va fi absent, protejând scurt circuit și temperaturi ridicate. Adică, atunci când o supraîncălzire considerabilă a bateriei poate exploda, iar durata sa de serviciu va fi mult mai puțin.
 2. Nu încălziți niciodată bateria. Pe măsură ce temperatura crește, presiunea crește în interiorul dispozitivului. Aceste acțiuni vor duce la o explozie. Deci, nu este nevoie pentru a deschide partea de sus a capacului bateriei și puneți-l într-un loc expus la soare. Aceste acțiuni vor reduce durata de viață.
 3. Nu puteți aduce contactele, situate în partea de sus a capacului, surse suplimentare de energie electrică, deoarece poate fi scurtcircuitate. Sistemul încorporat de protecție nu ajută întotdeauna în această chestiune.
 4. Încărcați bateria trebuie să fie în conformitate cu toate reglementările în vigoare. Când încărcarea acestor încărcătoare de utilizare care curent este distribuit uniform.
 5. Bateria Procedura de încărcare este efectuată la o temperatură pozitivă.
 6. Dacă aveți nevoie pentru a conecta bateria cu litiu multiple, este necesar să se utilizeze modele de același producător, și caracteristici tehnice similare.
 7. baterii litiu se păstra într-un loc uscat, care nu este expus la razele solare, la o temperatură mai mare de 5 ° C Atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate va scadea echipamentul de încărcare. Înainte de depozitare în sezonul de iarnă bateria este încărcată la capacitate de 50%. Este necesar să se asigure că bateria nu este complet descărcată. Dacă se întâmplă acest lucru - reincarca imediat. În caz de deteriorare mecanică a corpului, precum și semne de rugina, aparatul nu poate fi utilizat.
 8. Dacă lucrați există o supraîncălzire considerabilă a bateriei, aspectul de fum, trebuie să opriți-l imediat. După aceea, mutați dispozitivul deteriorat într-un loc sigur. În cazul în care organismul este eliberat din materialul, este necesar pentru a le impiedica de la obtinerea la nivelul pielii sau a altor organe.
 9. Este interzis să aruncați și arde baterii litiu. reciclarea lor apare atunci când exploziile mecanice de locuințe daune sau ingestia de apă sau abur.

La foc

Dacă focul sa întâmplat în baterie cu litiu, nu se poate stinge cu apă și un extinctor - dioxid de carbon și apa poate reacționa cu litiu. Pentru a pune afară, utilizați stingatoare cu pulbere, nisip, sare, si prin tesut dens.

Procesul de încărcare

încărcător de baterie litiu, care este conectat la o taxa de curent constant la o tensiune de 5 V sau mai mare.

Baterie cu litiu comentarii, descrieri, tipuri, producători și recenzii
Cu toate acestea, există sunt negative - acestea sunt instabile la suprapreț. Creșterea temperaturii în interiorul carcasei, provocând deteriorarea lui.
Baterie cu litiu comentarii, descrieri, tipuri, producători și recenzii
Instrucțiunile de utilizare specificate nivel special. Cu realizarea lui ar trebui să-l încarce. Dacă crește tensiunea de încărcare a bateriei litiu proprietățile va fi redus în mod semnificativ.

Așa cum am menționat anterior, durata de viață a bateriei este de 3 ani. Pentru a salva timp, trebuie să adere la condițiile de funcționare, de încărcare și depozitare. În plus, acestea trebuie să funcționeze în mod constant, și nu este ținut.

Design-ul sistemului de reîncărcare a bateriei este furnizat, astfel încât încărcătorul nu este dezactivat și nu se teamă că se fierbe în cadrul structurii, așa cum este cazul cu baterii auto.

Baterie cu litiu comentarii, descrieri, tipuri, producători și recenzii
În cazul în care echipamentul este depozitat pentru mai mult de o lună, este necesar să se descarce complet. Acest lucru prelungește în mod semnificativ durata de viață.

Prețul de baterie litiu-ion depinde de capacitatea și performanța.

Baterie cu litiu comentarii, descrieri, tipuri, producători și recenzii
În medie, aceasta variază în intervalul de la 100 la 500 ruble. În ciuda acestui cost, mulți oameni lăsați un feedback pozitiv. Printre aspectele pozitive secreta gama larga de temperatură de funcționare, de mare putere și capacitatea de a lucra mai mult de 1000 de cicluri (aproximativ 3 ani de utilizare intensă). Dispozitivele sunt utilizate pe scară largă în diverse domenii, astfel încât beneficiile lor pot evalua fiecare persoană.

Deci, am constatat că sunt baterii cu litiu.

Baterie cu litiu comentarii, descrieri, tipuri, producători și recenzii