Bartolini - cauze, simptome, diagnostic și tratament

bartolinită

Bartolini - cauze, simptome, diagnostic și tratament

Bartolini este un rezultat al proceselor infecțioase-inflamatorii într-o mare (Bartholin) vestibul glandei. glandei Bartholin hidrateaza mucoasa vaginală oferă prin alocarea de secreție. Când înfrângerea vine Bartolini si tesutul glandei sale anexe în sine. Activatorii pot fi stafilococi bartolinită, gonococi. E. coli, Trichomonas. Pseudomonas aeruginosa. Când infecția Bartolini poate ajunge in prostata sau prin sânge (boli cronice - amigdalita, sinuzita cariilor pielonefrita ..), sau direct prin conductele (prin încălcarea regulilor de igienă personală, promiscuitatea). Bartolini se poate produce, de asemenea, atunci când imunitatea slăbirea (stres, hipotermie, deficit de vitamina) și după o intervenție chirurgicală (chirurgie medabort).bartolinită clasificare

Adrift bartolinită distinge forme acute și cronice. Acută Bartolini se manifestă sub formă de:

  • abces fals (primar - kanalikulita și secundar - în timpul inflamației chisturi formate anterior)
  • adevărat abces

Simptomele bartolinită sunt roseata si umflarea in zona labiilor (de obicei, cu o singură mână), disconfort în timpul deplasării, creșterea temperaturii corpului.

acută Bartolini

  • Fals abces Bartholin glandei

formarea de abcese false în Bartolini acută începe cu kanalikulita - inflamația glandei sale anexe. La exterior roseata conducta de evacuare are loc cu o rolă inflamatorie în jurul pe piele umflături mobile. De la deschiderea canalului când se apasă conținut purulent separat. starea generală de sănătate se schimbă ușor.

  • Adevărat abces Bartholin glandei

Odată cu penetrarea infectiei direct in tesutul prostatei insotita de acuta bartolinită formarea de abcese adevărate. parenchimului Gland este topit, pielea peste abcesului devin fixe. Au fost umflarea severa a labiilor, durere constantă, ascuțită în perineu de prejudiciu; o creștere a ganglionilor limfatici inghinali. Creșterile de temperatură (peste 37,5 C, cu curs acută - 40 C), există o febră, slăbiciune, fiind deteriorat. In interiorul prostatei este abces palpat. Capsulele nu poate fi complet golit prin deschiderea spontană. În ciuda îmbunătățirii sănătății, infecția rămâne în interiorul prostatei, poate provoca abcese repetate.Când încercați să vă stoarcă infecție abces poate intra in fluxul sanguin si cauza septicemie. Pentru a evita complicațiile bartolinită, vin la consultarea medicului ginecolog este necesară, cât mai curând posibil.

cronică bartolinită

bartolinită acută poate tranziție în cronică, caracterizată prin alternanța de exacerbări și îmbunătățiri de timp. bartolinită agravări pot apărea în timpul menstruației, reducerea imunității, prezența altor boli infecțioase. În cronica Bartholin se confrunta cu o ușoară durere în zona de inflamație, disconfort atunci când se deplasează, glanda de etanșare. Temperatura este de obicei normala, uneori, de grad.

În lung de fier bartolinită cronic chist format dimensiune de obicei mici, umplute cu exudatul inflamator. Diagnosticul bartolinită include inspecția pacientului, istoricul medical, colposcopie. microscopie și descărcare de testare inoculare bacteriană pentru determinarea agentului patogen și testarea sensibilității la antibiotice, PCR - diagnostic.

tratamentul bartolinită

tratamentul kanalikulita

ginecologie modernă are o listă de metode eficiente de tratament bartolinită, ambele conservatoare si chirurgicale. Selectabil strategie de tratament bartolinită depinde de etapa de inflamație.

In etapa kanalikulita demonstrat tratament conservator:

  • rece pe zona genitală, repaus la pat
  • Terapia locală anti-inflamator (băi de șold calde cu permanganat, clorhexidină, miramistinom, aplicarea unguentului cu ihtiola, alifie pentru Wisniewski)
  • antibiotice (amoxicilină, ofloxacin sau doxiciclina combinație cu metranidazol). Tratamentul poate fi schimbat cu lipsa de eficiență a medicamentului, sau după rezultatele de cultură de pregătire
  • analgezice
  • fizioterapie (magnetoterapie. UVR. UHF) pentru stihanii proces vizual
  • Terapia reparatorie (vitamine, imunomodulatori).
Tratamentul abcesului glandei Bartholin

Dacă în primele etape bartolinită abces nu a putut fi oprit, și a dezvoltat un abces, tratamentul este numai chirurgical. Produce deschidere abces și îndepărtarea acestuia. Cavitatea este drenat și spălat cu dezinfectant. În același timp prescris antibiotice, vitamine, fizioterapie. Disecția psevdoabstsessa la Bartolini conduce la numai ameliorare temporară, în timp ce un secret curge liber, departe de glanda. La închiderea marginile tăiate formate din nou chist.

Tratamentul chistului glandei Bartholin

chist glanda Barotolinievoy fi eliminate. Operația a fost efectuată într-o „perioadă rece“, adică, fără exacerbare de către una dintre cele două metode: extirparea marsupializatsii de chisturi sau cancer. Chisturile Marsupializatsiya - crearea glandei conducte artificiale, pentru ca lichidul în aceasta nu se acumulează și chisturi care nu au format - este o operație mai sparing cu mai puține complicații și rata de recidivă (1-2%). Extirpare a prostatei - o indepartarea completa chirurgicala a glandei Bartholin, a avut loc în recurente Bartolini.

Prevenirea bartolinită

Prevenirea bartolinită este de a consolida sistemul imunitar, tratamentul la timp a infecțiilor cronice (uretrita. Vaginita), igienă personală, prin care se dispune viața sexuală.