Autismul este ce fel de boli, simptome, cauze

Până în urmă cu câteva decenii, autismul a fost considerată o boală rară. realitățile moderne de viață face ajustări lor inexorabil. Conform statisticilor, în 70-e de autism diagnosticate intr-unul din 10 000 de copii acum suferă de această patologie, un copil în 90. Cum de a recunoaște autismul, ce fel de boală, simptome și tratament, care ar trebui să facă părinții?Autismul - o tulburare profundă a dezvoltării psihice a copilului. Aceasta boala este cel mai misterios și inexplicabil în numeroase lista de boli mintale. Boala deosebit de evidentă la o vârstă fragedă. Infantile Autism (ADR) izolează copilul din societate, boala necontenit scoate firimiturile din familie, cufunda-l în întunericul bolii.

copil autist Lumea

Potrivit psihiatrilor, realitatea autistă (ei sunt numiți „copii ai ploaie“) este piesele disparate. Cum să înțeleagă ceea ce autismul la un copil, imaginați-vă că lumea este alcătuită dintr-un caleidoscop rupt, în cazul în care fiecare bucată de sticlă poartă o bucată de obiect.

Un copil autist nu este capabil să combine ceea ce a văzut într-o singură imagine. Omul pare să-l ca un deconectat, constând din mâini, picioare, nas, ochi, urechi, păr. copil bolnav nu poate distinge lucrurile vii de la neînsuflețit.

Potrivit statisticilor, tulburarea autistă afecteaza mai ales baietii (un caz la 50 de băieți și 250 fete). Aceasta boala are o evoluție cronică.

Micul autist oripilat de orice influențe externe. Bright culori, lumini, sunet, tactil (chiar și cele mai delicate) provoca disconfort dureros al copilului bolnav. Kid se străduiește să se retragă pe deplin și să se ascundă în lumea lui interioară.

abilități intelectuale

Care sunt simptomele de autism intr-un copil intelectual? tulburări autiste afectează nivelul de gândire și au un efect negativ asupra dezvoltării inteligenței. Cel mai adesea „copiii ploaie“, spune formă ușoară sau moderată de retard mintal.

Autismul este ce fel de boli, simptome, cauze
Autismul - o boală a secolului XXI

Astfel de copii nu sunt capabili să învețe pe deplin. Uneori se întâmplă că patologia are loc cu probleme suplimentare legate de activitatea creierului:

 1. Epilepsie.
 2. Micro si hidrocefalie.
 3. anomalie cromozomiala.

În acest caz, există un retard mintal profund, învecinându-se la retard mental.

Autism dezvoltarea intelectuală ușoară este în concordanță cu nivelul unei persoane sănătoase, și, uneori, chiar depășește. Pentru autismul este caracterizat printr-o inteligență selectivă.

La interogarea inteligenta copiilor cu autism pot obține rezultate fenomenale în anumite discipline. savantizm Manifestată (un fenomen în cazul în care o persoană dăruit în oricare zonă).

Unele persoane autiste pot juca cu precizie orice melodie după ascultarea o dată, alții trage din memorie diagramele tehnice mai complicate. Numărul de autism cunoscut includ Endi Uorhol, Albert Einstein, Vudi Allen, Andy Kaufman.

Border stare autistă

În psihiatrie distinge similar cu autism boli mintale caracterizate prin diverse manifestări. Aceste boli sunt incluse în lista de tulburări din spectrul autismului:

 1. Sindromul Asperger. O formă ușoară de patologie din spectrul autismului. Boala are, de asemenea, un impact negativ asupra socializării pacientului, dar nu-l neagă complet. Asper copilul poate pierde interesul în familie, dar casa este încă atașată.
 2. Sindromul Rett. Patologie caracteristică constă în dezvoltarea degradării copilului. Se dezvoltă în mod normal, la un an, competențe vechi apoi dobândite (crawling, Gulen, capacitatea de a sta, de a prinde reflexul) se pierd. Copilul devine neajutorat. Sindromul Rett este manifestarea cea mai severa a patologiei autist.
 3. autismul atipic. Debutul bolii in adolescenta copilului. Patologia se caracterizează printr-o manifestare ușoară a sindromului și lipsa unor caracteristici importante ale autismului.
 4. HELLER (tulburare dezintegratoare). Primele simptome apar la copii după 2 ani de viață. Copilul se scufunda treptat în lumea interioară, deteriorarea competențelor lingvistice, scade nivelul de comunicare și abilități intelectuale.

Cel mai adesea diagnostica autismul la copii de până la 3-5 ani. Acesta a fost la această vârstă fragedă, a marcat primele manifestări clare ale bolii. În cazuri foarte rare, tulburări psihice autist se dezvolta in adolescenta si la maturitate. Cum sa recunoasca boala?

patologie simptomatologia

În timp pentru a descoperi o situație alarmantă, părinții ar trebui să urmărească îndeaproape copilul. Toate manifestările atipice de vârstă neobișnuit de comportament și reacții de comunicare, ar trebui să discute cu medicul pediatru. Semnele precoce de autism la copii apar în perioada de la 1,5 la 2 ani.

Autismul este ce fel de boli, simptome, cauze
Semnele precoce de autism

probleme de comportament

Autismul are următoarele caracteristici:

Disfuncția vorbire. Multe persoane cu autism nu vorbesc deloc, iar altele costa două-trei cuvinte. Acest lucru ar trebui să alerteze părinții:

 • copiii nu gulyat dar emit aceleasi sunete;
 • în primele trei luni de viata, copiii nu sunt la fel de activi ca ar trebui să fie la vârsta lor;
 • un an sau doi nu pot zambi, nu a răspuns la numele său, uita-te uninterpreted;
 • dobândi vocabular foarte slab de până la doi ani (cuvinte cunoscute 10-15), aproape nu le folosesc;
 • la trei ani nu se pot combina cuvinte și formează propoziții, dar pot veni cu propria lor denumire de subiecți (neologisme).


Autisti nu-l utilizați pentru comunicare. Acesti copii nu folosesc pronumele personale și vorbesc doar despre ei înșiși în a treia persoană.

tulburări emoționale. „Copiii de ploaie“ atunci când încearcă să vorbească cu ei, nu uita-te la ochii interlocutorului, fără să reacționeze emoțional. Aceste simptome de autism sunt parinti foarte supărat, deoarece copiii rezista la orice încercări de a le mângâie, pentru animale de companie, sărut.

autism mici sunt ca oamenii orbi-surdo-mut. Ei nu fac distincție între rude și nu le observați când cineva solicită.

Probleme de socializare. Copiii bolnavi se confruntă cu cel mai puternic, până la manifestările dureroase de disconfort, ei se găsesc printre colegii lor. Impatiens mici fuge, încercând să scape de tumultul copilărească, de panica frica de orice fel de comunicare.

Acesti copii nu sunt capabili de a construi prietenii, nu înțelege sau aprecia emoțiile necunoscute. Ei ascund prin alegerea vieții private de economisire, care protejează „ploaie pentru copii“ de puternice emoții din cauza incapacității de a comunica.

Agresiune. autisti sunt sensibile la cea mai mică eșec și frustrare. Aceste emoții pentru că ei au o potrivire puternică la manifestări agresive. Agresiunea este adesea îndreptată la oamenii din jurul lor, în 20% din cazuri, autistii mici tind să se rănească.

Disinterest jucării. Copiii cu autism nu înțeleg ce să facă cu jucării, din cauza gândirii abstracte nedezvoltate. Ei nu vor bea ceai pentru distracție (după cum se poate amesteca lichidul este inexistentă), nu poate reprezenta că nu este un băț și un pistol în mână.

Autisti sunt capabili să reproducă pași numai văzut sau auzit. Dar pot folosi jucării, cu toate acestea, metode non-standard: Nu transportați aparatul ca copii normali, și meticulos să se răsucească o roată, nu pieptene părul papusa și rotiți uniform capul de păpușă în direcții diferite.

Frica de schimbare. Comportamentul tinerilor diferite uniformitate și identice repetări autiste ale acțiunii. Ele prezintă un compulsive (stereotip) foarte dezvoltat. Deci, copiii importante de rutina obișnuită.

În cazul în care apar modificări în modul lor de viață obișnuit (în mișcare, rearanjarea mobilierului, chiar și jucăriile care nu sunt în locurile lor), ei reacționează violent accese de furie agresive.

Fiecare caz de autism este diferit. Multe dintre simptomele nu pot fi marcate. cazuri de boală cunoscută sub o formă ușoară. Acești oameni să învețe cu succes, munca, da nastere familiei.

semne fiziologice

In diagnosticul de autism sunt considerate nu numai semnele comportamentale ale patologiei. Marcat și alte tulburări: psihologică și fizică. Ei nu îndeplinesc întotdeauna cu boala, dar tendinta statelor cu autism de a prezenta dezvoltarea lor:

 • picătură de imunitate;
 • Manifestările convulsive;
 • probleme în pancreas;
 • boli gastro-intestinale tractului (intestin iritabil, boli fungice);
 • exacerbare sau tocirea reacțiilor senzorilor (percepție cutanată).

Instrucțiuni pentru adulți

Dacă martorii agresiunii neînfrânat, accese de furie la copilul altcuiva, știi, acest copil poate fi autist. ComportaŃi în astfel de cazuri foarte politicos si cu tact, cu un mic părinți agresoare:

 • Stai calm;
 • oferta pentru a ajuta;
 • exercită cea mai mare atenție;
 • nu critica copilul și părinții săi;
 • eliminați din linia de vedere obiecte periculoase copilului;
 • Nu te uita prea atent la firimiturile, a fost chiar mai speriat.

Din păcate, pentru a asista la o astfel de situație în lumea de astăzi poate fi mai frecvente. Numărul de cazuri este în creștere, ceea ce ridică probleme serioase de medici. La urma urmei, nu au fost încă identificate adevăratele cauze ale bolii.

Care sunt cauzele autismului

Oamenii de știință care au studiat problema pentru o lungă perioadă de timp, vin împreună într-un singur: cauza autismului la copil format dintr-un set de factori complecși. vinovatul unic aici este inutil să caute. „Copiii ploaie“ totul este în ordine cu exteriorul, creierul nu are anomalii evidente la nastere. mamele gravide curge destul de bine.

Riscul de autism este crescut de mai multe ori, în prezența unui copil sau a unei gravide comorbidități mama:

 • paralizie cerebrală;
 • rubeola (infectate gravidă);
 • scleroza tuberoasă (leziuni extinse ale sistemului nervos);
 • tulburări ale metabolismului lipidic (risc de autism daca mama este obezi a crescut).

Cauzele autismului la copii depind de ereditate. Factorul Gene joaca un rol important in dezvoltarea bolii. Cazurile de manifestări cu autism de familie sunt foarte frecvente.

Tratamentul stărilor cu autism

Tratamentul autismului - un proces complex și dificil. Această terapie este obositoare, ea epuizeaza corpul copilului punct de vedere moral și fizic.

Autismul este ce fel de boli, simptome, cauze
Tratamentul autismului - un proces complex și de lungă

Părinții de copii mici ar trebui să fie pregătit mental pentru o procedurilor lungi și nu întotdeauna cu succes.

Principalele reguli care trebuie urmate de părinți, sunt acoperite în următoarele recomandări:

 1. Tratamentul de autism mici se execută întotdeauna și peste tot: în grădină, pe stradă, la școală, în clinică, la o petrecere. Tratamentul va consta în repetarea regulată, persistente de orice expresie pentru a consolida anumite abilități. Chiar și atunci când copilul va aminti regula, acesta va trebui să se întoarcă de multe ori să se stabilească în minte.
 2. Părinții vor avea o vizită comună la un psiholog. După tratamentul prelungit cu un impact negativ asupra stării de rudele ei înșiși.
 3. Pentru părinți, este foarte important să fie în măsură să găsească timp pentru propria odihnă și recuperare. Un dificil, luptă în picioare lung pentru socializarea copilului.
 4. Încercați să găsiți un specialist cu înaltă calificare în domeniul psihiatriei. Astfel de copii reabilita numai de către medici cu experiență.
 5. Pentru copil este important doar alegerea medicului curant - o schimbare de om nu va merge în favoarea sa, dar doar agrava starea.
 6. Tratamentul principal pentru autism a avut loc tehnică dezvoltată în mod individual, pe care părinții ar trebui să urmeze cu strictețe.
 7. Buna utilizare în tratamentul animalelor de companie care se joacă cu o dispoziție calmă. Assist vizite delfin, pistă de curse de contact de grădină zoologică.
 8. Găsiți în orașul aceeași părinți. Vorbind cu oameni care sunt într-o situație similară, dă putere și energie pentru a lupta impotriva bolii.
 9. Setați copilul o rutina de zi cu zi strictă și încercați să nu-l schimbe.
 10. Niciodată nu ridica vocea unui copil, de multe ori să-l chem pe nume - să încerce să stăpânească și să supună atenția.
 11. Nu schimbați familiar pentru mediul copilul acasă.

Și nu se aștepta la un rezultat pozitiv după o săptămână, o lună, chiar și un an. Autism Tratamentul continuă pe tot parcursul vieții unei persoane. Unii copii deja după 3-4 luni vă rugăm să închideți Deplasările pronunțate - încep să intre în contact. Și alte dinamici pozitive nu se observă, și zeci de ani mai târziu.

Amintiți-vă, cu cât mai repede detecta anomalii, mai mult succes va fi reabilitarea. Rezultatele progresive depind de vârsta la care autismul se manifestă în copil.

Fiți atenți la comportamentul copilului lor la orice fel de simptome alarmante, consultați un medic. Motivul vizitei sale de a servi chiar și cele mai mici tulburări de vorbire și abilități motorii. În acest caz, este mai bine să fie în siguranță decât „musca coatele.“

Interesant pe tema: