Atopică descriere astm, simptome, diagnostic și tratament al atopice

astm atopic (sinonim: astm neinfektsionnoallergicheskaya) - o forma de astm bronșic, care se bazează pe o alergie la alergeni de natură infecțioasă.


astm atopic este de până la 15% din speciile de astm.
Etiologia astm atopic este cauzata de o varietate de ekzoallergenami.
Patogeneza astmului atopica este complex. immunoi include mecanisme non-imunologice.

Clinica astm atopic

Astm atopic de multe ori începe înainte de vârsta de 10 de ani, majoritatea pacienților (70%) bolnavi în primii douăzeci de ani ai vieții. Au o incidență ridicată a predispoziție alergică pe tatăl și mama, un mare procent din moștenirea pe legătura în jos. Influența semnificativă a sexului nu se observă, cu toate că în copilărie suferă adesea de băieți. Caracterizat de o istorie de diateza exudativa la 80% dintre pacienți dermatita, eczema si atopice, cuplate cu astm atopic sau înainte de aceasta, alergii alimentare, alergii la medicamente. Adesea astm atopic însoțite rhinosinusopathy simptome alergice (rinoree, strănut, brusc dificultăți în respirație nazală) sunt observate în perioada predpristupnom. procesele purulente în sinusuri și nazale polipozei și a sinusurilor sunt rare.
În jumătate din cazurile de astm atopic incepe din cauza infecțiilor respiratorii, atacurile de astm apar pentru prima dată la înălțimea infecției. Pacienții susceptibile la suprainfecție Aspergillus fumigatus și dezvoltarea aspergiloza bronhopulmonară alergică. Pentru astm atopic este caracterizat prin atacuri de astm, tipice bine definite, de multe ori pe timp de noapte, de multe ori cu fenomene prodromal (mâncărime la nivelul nasului, strănut, urticarie). Ascultația a relevat raluri uscat ton ridicat. Atacurile dispar spontan sau încetează rapid medicamente adrenergice; tuse se termina cu separarea unei cantități mici de mucus vâscos de lumină.
La unii pacienți după expunerea la antigen bronhospasticskie dezvoltă reacții alergice de tip întârziat (4-12 h) continuă 24-48 ore, în ciuda utilizării bronhodilatatoarelor. S-ar putea fi un răspuns dublu la un antigen care combină reacții alergice de tip imediat și de tip întârziat. În absența atac și complicații ale anomaliilor pulmonare nu sunt detectate. În primii ani ai bolii observate mai mult sau mai puțin clare remisie pe termen lung; observate complicații ulterioare. La terminarea expunerii la alergen poate fi prelungit remisie. Desigur, mai severe, cu remisiuni scurte caracteristice de alergie polivalenta. Într-o anumită etapă se poate alătura o alergie bacteriană.
În funcție de factorul principal etiologic alocate diferite forme de astm atopic: Componente (praf), polen, epidermice, fungice, nutriționale (produse alimentare).

astm atopic de uz casnic (praf)

stma bronșic de uz casnic (praf) - cea mai comuna forma a bolii. Factorul său etiologic - praf de casa. Dezvoltarea bolii, de regulă, în timpul sezonului de încălzire, acută tipic în timpul iernii, atunci când un mediu cu mult praf cea mai mare. simptome pe tot parcursul anului pot apărea datorită compoziției complexe a antigenului praf de casa. Pentru astm atopic se caracterizează prin eliminarea efectului de acasă - în remisie la ieșirea din casă, care este deosebit de pronunțată în primii ani ai bolii. Când reveniți acasă atacuri reînnoite de dispnee. Pentru cu remisiuni periodice și exacerbările comparativ cu astm atopic polen recăderi mai severe mai mult, din cauza naturii diferite a răspunsurilor imune la praf antigeni. De multe ori în aceeași perioadă de timp anterioară pristupnaya lui sau clinice semne de bronșită, care are de multe ori de natură alergică. Acest lucru conduce la dificultăți de diagnostic considerabile ca inflamație bacteriană și imunologice au un număr de simptome similare: febra, tuse cu spută mucoasă sau muco-purulentă, simptomele de intoxicație.
La pubertate, o proporție semnificativă de pacienți cu astm atopic inca din copilarie, a observat remisie spontană a bolii - dispariția simptomelor timp de un an sau doi sau mai mulți. Cu toate acestea, în această perioadă este stocată hipersensibilitatea căilor respiratorii, care se manifesta hipersensibilitate la agenti vagotonice (metacolină), diverși stimuli nespecifici, alergeni profesionale. Pacienții de uz casnic Ab. a. simt rău într-un climat subtropical umed (pe coasta Mării Negre din Caucaz - Soci, Suhumi).

astm atopic Fungice

astm atopic nutritiv (produse alimentare)

Polenul astm atopic

Polenul astm atopic adesea începe la o altitudine de sezon pollinatsii după simptomele rinitei polen si conjunctivita cu o concentrație semnificativă de polen în aer. Incasari ușor, desigur severă este rară (aproximativ 7%). De multe ori combinate cu altele. Manifestari de febra fânului. Începeți cu un polen de febra fânului astm atopic izolat este rară. În plus față de cele marcate episoade de polen sezoniere de astm atopic la unii pacienți pot prezenta simptome usoare pe tot parcursul anului, datorită proprietăților antigenice comune de polen și semințe, fructe de plante în utilizarea celor mai recente în produsele alimentare. În special, simptomele pe tot parcursul anului de astm atopic la persoanele cu alergii la polen de alun poate provoca consumul de nuci, polen de floarea-soarelui și ambrozie - semințe de floarea-soarelui și produsele lor, la polenul de graminee - produse fabricate din făină.Epidermică astm atopic

Epidermic astm atopic, un factor etiologic care sunt particule de păr și epidermă de animale este rară, în principal, ca crescătorii de boli profesionale, lucrători laboratoare experimentale, ferme de joc. De la animalele de companie cele mai frecvente cauze de sensibilizare sunt pisica, lână, pene și salivă, care pentru activitatea alergene pe locul al doilea după ambrozia. Acest tip de astm atopic pot fi combinate cu astm atopic de uz casnic. Există o legătură clară între boală și expunerea la animalul în cauză. Caracteristic începând cu sindromul rinokonyunktivalnogo alergic, urmata de crize de astm se dezvoltă rapid.
Sensibilizarea înaltă frecvență (până la 80%), se observă la contactul cu purici de apă. Pentru o astfel de boală caracterizată printr-un grad ridicat de piele si capacitatea de reactie bronsic, adesea observate care însoțesc conjunctivită alergică, adesea - alergii alimentare la crustacee (crabi, crabi, creveți).

Diagnosticul de astm atopic

Diagnosticul de astm atopic include următoarele metode: istoricul alergic; teste prick diagnosticare alergologice;
Testele alergologice indicatii provocatoare de diagnostic pentru antigeni inhalatori identificate prin testarea pielii;
determinarea nivelului IgE totale și anticorpi legate de imunoglobulina E în ser (caracterizate prin niveluri ridicate de anticorpi împotriva E imunoglobuline sunt detectate alergeni într-un titru ridicat, care se corelează cu rezultatele testelor cutanate și test de provocare);
studia sângele periferic, nazale și secrețiile bronșice (eozinofilie detectate), apa de spălare bronșic, sau lavaj bronhoalveolar (indicat printr-o creștere de mai mult de 15% din numărul de eozinofile și limfocite, macrofage alveolare au scăzut).
Pentru a confirma sensibilizarea la antigenele specifice folosite metode de diagnostic alergice in vitro; DPU, RBTL, RTML, eliberarea de histamină din leucocite influențate de alergeni specifici, care se corelează cu manifestările clinice ale activității. Trebuie amintit că diferențele în mecanismele de bronhoconstricție indusă de antigene specifice pot fi asociate caracteristicile clinice ale astmului atopic de diferite etiologii. În timpul inhalării teste de provocare trebuie să ia în considerare posibilitatea de formare a diferitelor tipuri de reacții alergice. Reacțiile alergice, cum ar fi o dovadă tardivă a astm sever atopica. Există o corelație între gradul de severitate și sensibilitatea ridicată a bronhiilor la histamină.
Datorită naturii complexe a antigenelor de praf (alergeni în jos, pene, păr, epidermă de oameni și animale domestice, acarieni, ciuperci, mucegai, bacterii), există anumite dificultăți în identificarea alergiilor de praf. Diagnosticul deosebit de dificil de alergie la alimente în astm atopic. antecedentele personale de intoleranță la produsele alimentare nu reprezintă un criteriu de încredere. Schema de studiu cuprinde: efectuarea jurnal alimentar și atribuirea diete de eliminare; holding restrictie de calorii (post) pentru 3, 5, 7 zile după scopul-diagnostic diferențial; teste de provocare cu alimente suspectate în cadrul testelor de control leykopenicheskih și modificări ale funcției pulmonare; piele de testare cu alergeni alimentari; determinarea anticorpilor specifici în ser; Înregistrare radiologică a reacțiilor stomacului și a intestinului la alergen alimentar primit. Este necesar să se ia în considerare posibilitatea de intoleranță la produsele convenționale (pâine, carne de vită, lapte, ouă, cartofi). Testele de semnificație de alergie alimentară în patogeneza de atacuri de astm sunt: ​​exacerbări de comunicare ale astm atopic cu anumite alimente; și îmbunătățirea funcției respiratorii în timpul postului; Detectarea anticorpilor specifici; leykopenicheskie teste pozitive; permeabilitatii încălcare în timpul testelor de provocare bronsica. boli cronice Materia însoțitoare ale tractului gastro-intestinal, reacții alergice la produsele alimentare din istorie. Pacienții trebuie evaluați pentru depistarea alergiilor alimentare, din cauza influenței sale asupra apariției atacurilor de astm, similaritatea astm atopic alimente cu astm bronșic, infecțioase-alergic.

Diagnosticul diferențial al astmului atopica

Astm atopic se disting de altele. Boli alergice bronhopulmonare, sindroame bronhospastice precum și diferite forme și variante de astm bronșic.

Tratamentul astmului atopica

Tratamentul astmului atopica este complex: terapie de eliminare, în cazul în care este imposibil de a elimina contactul cu alergen - desensibilizarea specifice, terapia de droguri.
Terapia prin eliminare implică o serie de activități: ocuparea forței de muncă a pacienților, în special în industria chimică. și alergie la medicamente; îndepărtarea animalelor plate (ca imunoterapia nu este proteine ​​animale adecvate), acvarii și alergii Daphnia la daphnia; spații de prelucrare, subsoluri, fungicide atice (în absența pacientului) dacă sunteți alergic la ciuperci; deshidratarea camere umede; eliminarea perne din pene și cuverturi; dieta, cu excepția cărnii de pasăre și ouă dacă sunteți alergic la stilou; Curățenia zilnică umedă, limitarea cantității de mobilier tapitat, îndepărtarea covor, frecvente atingând în așternut, depozitarea de cărți în biblioteci închise pentru alergii la praf casă; O dieta de eliminare, cu excepția alimentelor alergene cu alergii alimentare;
check-in gratuit de plante (care cauzează alergie la polen), zona in vara, atunci când febra fânului; eliminarea diferitelor stimuli nespecifici; în unele cazuri de relocare.
Tratamentul medicamentos depinde de stadiul actual al procesului. Faza acută se efectuează desensibilizatoare terapie nespecifică sunt atribuite la medicamente anti-inflamatoare conform indicatiilor, bronhodilatatoare (medicamente adrenergice, metilxantine) substanță expectorante și în faza de atenueaza exacerbare și remisiune - hyposensitization specifice hystoglobulin aplicate, Intal, dozele de întreținere bronhodilatatoarele (efedrină) immunokorrignruyuschie medicamente atunci când este indicat. În cazul în care o alergie la alimente este atribuit dieta hipoalergenice. Pentru a spori rezistența nespecifică utilizate terapie fizică, terapie exercițiu, aeroionotherapy refleksoi, calire, tratament sanatorial. Cand tratamentul medicamentos al astmului atopic necesită abordare deosebit de atent la destinație activi agenți antibacterieni, în special antibioticele, care nu ar trebui aplicate fără dovezi convingătoare de etiologie infecțioasă a procesului inflamator în plămâni (acesta din urmă poate avea o natură alergică și supuse inverseze dezvoltării sub influența desensibilizare active și bronhodilatatoare) .

Alergologi la Moscova

Atopică descriere astm, simptome, diagnostic și tratament al atopice
Tsarevskiy Kirill Lvovich 42 comentarii Enroll

Preț: 1500 ruble. 1350 ruble.
Specialități: Alergologie. Pneumologie.

Tsarevskiy Kirill Lvovich

Prețul de admitere: 15001350 ruble.


Faceți o programare la o reducere de 150 de ruble.

Atopică descriere astm, simptome, diagnostic și tratament al atopice
Myltsev Andrey Anatolevich 156 comentarii Enroll

Preț: 1500 ruble.
Specialități: Alergologie. Imunologie, boli infecțioase.