Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica

Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica
Ateroscleroza - o tulburare destul de comună în care pe pereții vasculari apar depuneri de colesterol.

Adesea, patologia afecteaza membrele inferioare. Dacă timpul nu începe tratamentul, există riscul de complicații periculoase.Prin urmare, este necesar pentru a vedea un medic. În plus față de tratamentul principal terapia aterosclerozei utilizate în mod frecvent inferioare extremitati ale navelor remedii populare.

Esența bolii

În corpul uman există aorta abdominală - un vas mare care transporta sange la organele pelvine și extremităților inferioare. Dacă încălcați alimentarea cu sange si ateroscleroza dezvoltat.

Această patologie este însoțită de formarea de pe pereții vaselor de sânge plăci de colesterol, ceea ce duce la o reducere a lumenului lor. Uneori este acoperit complet. Cod ICD-10 - I70.2 Ateroscleroza arterelor.

În cazul în care lipsa de țesut la nivelul membrelor de oxigen, o persoană are durere. De-a lungul timpului, se poate întâmpla ulcere trofice și cangrenă. Rezultatul este un handicap. Astfel de complicații apar din cauza tratamentului incorecte sau înainte de vreme.

Deoarece primele manifestări ale anomalia ar trebui să fie baza pentru a obține consiliere profesională.

Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica

Mulți oameni sunt interesați de modul în care medicul tratează boala. Mai întâi trebuie să se adreseze la terapeut care, după examinarea directă la un specialist. Tratamentul la nivelul membrelor inferioare a fost phlebologist.

Arterioscleroza. Cauzele și tratamentul aterosclerozei. Sfaturi Experții israelieni

tablou clinic

Pentru o lungă perioadă de timp încălcarea are loc într-o formă latentă. De obicei primele semne ale caracteristicii patologie includ durerea care apare în timpul mersului. Localizate disconfort în zona gleznelor și șoldurile.

Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica
Aceste simptome sunt adesea denumite claudicație intermitentă ca. Pacientul se confruntă cu disconfort după mersul pe jos o anumită distanță, dar după câteva minute de odihnă poate fi mutat în continuare. Lungimea distanței este o indicație indirectă a severității bolii.

In cazurile avansate, picioarele nu sunt bine aprovizionate cu sânge, ceea ce duce la apariția unor ulcere non-vindecare. În situațiile cele mai dificile apar chiar nevoia de amputare.

Pielea din aceste zone este o umbră palidă, mulți pacienți o senzație de frig în extremități.

Alte manifestări ale aterosclerozei includ următoarele:

 • atrofie a țesutului muscular și a părului de pe picioare;
 • leziuni ulcerative și procese necrotice la nivelul extremităților inferioare;
 • leziune degenerativă a unghiilor;
 • vindecarea lentă a rănilor.

sfaturi utile

Înainte de a trata ateroscleroza a extremităților inferioare, ar trebui să reducă la minimum impactul factorilor de risc ce agravează cursul bolii. Foarte util sistematic, dar destul de activitate fizica moderata.

Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica
Pentru a normaliza circulația sângelui la nivelul picioarelor pentru a face exerciții speciale, mers pe jos mai mult, să se angajeze în ciclism. Este important să se aibă în vedere faptul că sarcini grele sunt interzise pentru patologii complexe ale inimii și a plămânilor.

Cu acest diagnostic trebuie să renunțe la fumat. Sub influența nicotinei se produce vasospasm, ceea ce provoaca deteriorarea circulatiei sanguine la nivelul membrelor.

La fel de important este tratamentul la timp a bolilor concomitente. Acestea includ diabetul zaharat, ischemie, hipertensiune, obezitate.

Persoanele cu acest diagnostic nu este necesar să se supună organismului la temperaturi ridicate sau scăzute. De asemenea, este contraindicat în condiții de umiditate ridicată. Pacienții trebuie să evite tăieturi, arsuri și alte răni.

Metodele tradiționale de tratament

Înainte de a utiliza cele mai populare retete la domiciliu ar trebui să se consulte cu siguranta un medic. Uneori, aceste produse provoacă intoleranță individuală.

De asemenea, este necesar să se ia în considerare faptul că ateroscleroza se referă la patologii grave. Pentru că pentru a obține rezultate bune vor doar terapia sistemică.

Una dintre cele mai eficiente mijloace pentru navele de curățare este usturoi. Utilizarea sistematică a produsului - fiabil prevenirea aterosclerozei. Cu toate acestea, este permisă utilizarea și în scopuri medicinale.

Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica


Pentru a obține rezultatele dorite, puteți face o tinctură:

 1. Șterge și pisa căței de usturoi și apoi le amestecă cu vodca într-un raport de 1: 4. H, 100 de grame de usturoi necesar 400 ml de vodca.
 2. Toate ingredientele trebuie să fie conectate într-un recipient de sticlă și se lasă timp de o săptămână fără acces de lumină. Periodic, amestecul trebuie agitat.
 3. mijloace Ready recomandat tulpina.

Infuzia rezultată bea de trei ori pe zi, înainte de mese. Se recomandă să se utilizeze 10 picături înseamnă prin amestecarea cu un volum mic de apă.

Cursul de tratament este de 1 lună. Puteți rupe apoi pe câteva luni și se repetă tratamentul, dacă este necesar.

Colectarea de ierburi

Tratamentul pe bază de plante poate fi realizată cu ajutorul unor astfel de instrumente:

 • 100 g de fructe uscate de păducel și șolduri;
 • 80 frunze g afine;
 • 50 g scrisori de dozare de plante, flori immortelle și elderberry.

Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica
trebuie amestecat toate ingredientele, ia o pereche de colectare linguri mari și se toarnă 500 ml apă clocotită. Perfuzați înseamnă să se răcească, apoi se scurge.

Consumat 50 ml înainte de mese. cursuri de compoziție Drink nevoie - după 1 lună de tratament ar trebui să se facă pauză de 10 zile.

La fel de mijloace eficiente pentru tratamentul aterosclerozei implică următoarele componente:

 • 50 g de flori de Crataegus;
 • 50 g planta de Leonurus și coada calului;
 • 30 g planta troscot.

Pregătiți-vă și să ia nevoie pentru a colecta în același mod ca în prima reteta. Pentru a obține rezultatele dorite, este necesar să se completeze un ciclu complet de tratament.

produse apicole

Pentru a face față cu ateroscleroza a extremităților inferioare, este posibil să se ia produse apicole:

  Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica
 • lăptișor de matcă. Acest produs este recomandat pentru utilizare de două ori pe zi, face pauza de 12 ore. O cantitate de o singură dată - pe vârful unui cuțit. Tratamentul a continuat timp de o lună. Prin acest lucru înseamnă, posibil de a normaliza metabolismul colesterolului.
 • Propolis. Infuzia acestui produs ar trebui să fie luate de trei ori pe zi. 1 din nou sfătuiți să bea 20 de picături de substanțe, amestecarea lor cu apă.
 • Med. Acest produs poate fi utilizat în formă pură. Cu toate acestea, un mijloc mai eficient de un astfel de amestec este considerat: pentru 1 L miere trebuie să ia 5 lămâi dimensiune medie si 5 catei de usturoi. Toate componentele trebuie să fie sfărâmate și amestecate. Ia înainte de mese pentru 2 linguri mici în ultima lună. Apoi, ar trebui să fie întrerupt câteva săptămâni.
 • terapia locală

  Pentru a face față cu ateroscleroza, este posibil să se utilizeze unguente eficiente și comprese:

   Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica
 • Un agent excelent este pe bază de unguent de droguri Sophora. Acest material ar trebui să fie utilizat pentru masaj si frecarea picioarelor de 2-3 ori pe zi. Mijloacele trebuie aplicate porțiunilor bolnave ale unui strat subțire.
 • Se amestecă părți egale de salvie, sunătoare, pătlagină, mușețel și Mignonette. Apoi, 15 g dintr-un amestec amestecat cu un pahar de apă clocotită și se pune într-o zi într-un loc întunecat. mijloace gata se aplica pe zonele afectate ale picioarelor sub formă de loțiuni. Cu ceva timp după aplicarea membrului inferior trebuie clătit cu apă.
 • Frecarea are un efect benefic pe baza de cătină și uleiuri de măsline. Aceste ingrediente trebuie să fie conectate în proporții egale și se freacă în pielea picioarelor. Acest lucru ar trebui să fie făcut timp de 21 de zile.
 • unguent eficientă poate fi făcută din Dioscorea. Este suficient să se macine 100 g rădăcină de plante și amestecat cu interiorul grăsime topită. Compoziția rezultată în fiecare zi pentru a freca membrul afectat.
 • Caracteristici de putere

  In tratamentul aterosclerozei în mod necesar trebuie să urmeze un regim alimentar special. Este foarte important de a reduce aportul de colesterol.

  Este util să existe produse care includ iod, vitamina B2, S. Acest lucru previne apariția stratului de grăsime pe pereții vaselor de sânge.

   Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica
 • grăsimi;
 • carne și produse din carne - în special în ficat și rinichi;
 • pește, conservate în ulei;
 • cacao;
 • ouă;
 • ceai negru;
 • ciocolată.
 • Meniul ar trebui să fie după cum urmează:

  Tratamentul și prevenirea patologiilor implică utilizarea uleiului vegetal - produsul conține cantități mari de acizi grași nesaturați.

  Se suspendă dezvoltarea bolii ajută mere și cireșe. Când fragilitate capilara, care este adesea văzută la vârstnici, este util să bea ceai verde puternic.

  Metodele fizice de influență

  Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica
  Masaj si Gimnastica in ateroscleroza vaselor extremităților inferioare ajuta la normalizarea circulația sângelui în vasele afectate. Când frământare mușchii mari nu se poate porni mecanismul myogenic de stimulare pentru a stimula resorbția cicatrizare și regenerarea celulelor.

  Terapia Exercitarea se realizează într-un ritm calm și include o mișcare de pendulare de care aveți nevoie pentru a face o mare amplitudine. Intensitatea activității fizice este necesară pentru a crește treptat.

  Cele mai eficiente exerciții care îmbunătățesc circulația sângelui la nivelul picioarelor, puteți include următoarele:

  1. Ridicarea de obiecte cu degetele - cel puțin șapte la. Atunci când se recomandă crizele minore să se oprească și să ridice degetul mare în sus.
  2. Rularea pe degetele de la picioare. Unul ar trebui să încerce să se deplaseze pe o distanță de 1 metru, capturarea podeaua cu degetele și glisați-o înainte.
  3. Mersul pe degetele de la picioare Waddling. Pentru a face acest lucru, du-te 1 metru, ușor legănându-și picior strâmb. După o scurtă pauză, trebuie să depășim aceeași distanță în cealaltă direcție.
  4. Mișcarea de circulare a picioarelor. Ele pot face culcat sau șezând. La primele 7 secunde pentru a fi efectuate în sensul acelor de ceasornic. Apoi face un exercițiu într-o direcție inversă.

  Ateroscleroza a picioarelor - este o boala periculoasa care poate provoca consecințe asupra sănătății nedorite.

  Pentru a evita complicațiile, ai nevoie de timp pentru a vedea un specialist și să urmeze cu strictețe recomandările sale. În remedii populare eficiente pot fi folosite ca un supliment la terapia standard.

  Aceste materiale vor fi de interes pentru tine:

  Ateroscleroza a extremităților inferioare - Tratamentul de remedii populare, dieta, gimnastica

  Întotdeauna sfaturi și rețete proaspete și sănătoase din grupul nostru VKontakte