astm bronșic

Astmul bronșic - una dintre cele mai comune boli respiratorii în ultimii ani. Conform datelor statistice prevalenței este de până la 10%, în lume, cu incidenta astmului la copii este crescut cu jumătate. Din păcate, astmul este adesea diagnosticat foarte târziu, luând-o pentru bronșită. Prin urmare, tratamentul în aceste cazuri, este ineficient, pe măsură ce boala progresează. Să vă spun ce este astmul, modul de a trata, cum să eliminați atacul, pregătirile pentru acest lucru, ceea ce este prevenirea bolii.Astmul bronșic este o boală alergică adesea infektsionnozavisimoe caracterizata prin curent paroxistic, sufocare, dificultate sau incapacitatea de a expirația și separarea mucus vâscos. Motivul este edem al mucoasei bronșic și spasm.

Alocați factorii de risc ai bolii:

• ereditara (cu rudele pot fi astm sau alte boli alergice - rinită alergică, dermatită atopică);
• sezonier (asociat cu alergie la polen anumite specii de plante sau la o temperatură prea ridicată sau scăzută a aerului);
• climatic (nebulozitate, vânt contribuie la agravarea astmului bronșic).

De ce au loc atacuri de astm?

Cand un alergen intra in bronhii (praf, acarieni, polen) sau infecție (virusuri, streptococ, fungi), activează sistemul imunitar al pacientului, cu răspunsul este excesivă. Alocat substanță biologic activă, ceea ce conduce la edem al mucoasei bronsice, spasm lor, spută ingrosare. Flegma se acumulează în lumenul căilor respiratorii și împiedică trecerea aerului. Astfel, există o dificultate de expirare - dispnee expiratorie. Caracterizat fluierând raluri uscate, auzit la o distanță. În plus, există o tuse, senzație de greutate în piept.

Separat izolat „aspirina“ intoleranta astm de acid acetilsalicilic, care este combinat cu polipi in pasajele nazale.

Stare asthmaticus - extrem de îngustarea severa a bronhiilor cu acumularea de mucus in caile respiratorii mici. Este nevoie de spitalizare de urgenta.

Emfizemul - se formează în cursul lung a bolii din cauza tratamentului inadecvat. Caracterizat printr-o capacitate limitată de a extinde tuburile bronșice, rezultând insuficiență respiratorie. Asta este ceea ce este astmul periculos, și de ce este necesar să se depună eforturi pentru eliminarea rapidă a sufocare incipiente și de prevenire a bolii.Prin cursul bolii este izolat astm bronșic:

• intermitente (ocazionale) de flux - atacuri de astm sunt destul de rare,
• Easy persistentă (permanentă) - senzație de sufocare nu intervine mai des decât o dată pe săptămână;
• curenți persistent moderat - este caracterizat prin atacuri de zi cu zi,
• perstistiruyuschego grele - cu prezența unei dificultăți constante a respirației.

Gradul de severitate este evaluată mai precis prin următoarele caracteristici:

• Numărul de atacuri de astm în timpul zilei pe zi și pe săptămână;
• Numărul de atacuri nocturne pe săptămână;
• Gradul de tulburări ale somnului și a activității fizice;
• Necesitatea de a utiliza cu acțiune beta2adrenomimetikov în timpul zilei;
• Severitatea încălcări ale funcției de respirație externă în timpul dincolo de acută și;
• fluctuațiile zilnice rata volumetrică de vârf.

Este necesar să se efectueze o examinare aprofundată a diagnosticului corect de către un medic, pneumolog: determinarea functiei pulmonare, debitmetru de vârf, care pot fi utilizate pentru a determina severitatea bronhospasm. Mai mult decât atât, efectuați cu atenție mostre alergie pentru detectarea de alergen în fiecare caz, determinarea imunoglobulina E.

profilaxie

In prevenirea bolilor de astm bronșic este de a șterge alergen provoacă dezvoltarea bolii, terapeuți respiratorii (baloane umflare), mersul pe jos în aer liber, prevenirea bolilor inflamatorii ale tractului respirator.

Alocați tratamentul de bază și suplimentare de astm bronșic. Baza realizată prin atribuirea de preparate hormonale - tablete corticosteroizi (Polkortolon, prednisolon) sau forme inhalate (Beklozon, Pulmicort și multe altele), cu inhalatoare este de preferat, deoarece nu are efecte secundare severe și cad direct în tractul respirator. De asemenea, utilizarea de cromoglicat de sodiu (Intal) și sodiu nedocromil (Tayled). În plus față de tratamentul de bază este prescris medicamente inhalator cu acțiune scurtă (salbutamol, Berotek, Flomax). Dacă sunteți diagnosticat cu astm, medicamente pentru tratamentul trebuie să fie întotdeauna la îndemână. Dar ar trebui să știți că utilizarea frecventă în timpul zi medicamente care acționează scurt, poate provoca efectul opus și să conducă la dezvoltarea de status asthmaticus, care necesită resuscitare de urgență.

Primul ajutor in diagnosticul de astm bronșic - atac trage. Pentru a face acest lucru:

• Scoateți alergen, dacă este posibil;
• haine descheiată, deschizând accesul aerului;
• Utilizarea unui nebulizator sau inhalator efectua o acțiune rapidă prin inhalare de droguri (Salbutamol, Berotek);
• Puteți lua aminofilina comprimat;
• După 20 minute de inhalare repetată, dacă efectul nu a fost urmat;
• Apelați asistența de urgență în continuă acumularea de sufocare.

Este necesar să corespundă tratamentului prescris și severitatea bolii a avut loc în etape. Pentru pacienții, există școli speciale astm.