Astenia ce fel de simptome de boală, tratamentul este evident, boli mintale

Ce este aceasta boala?

slăbiciune mintală sau lipsa de putere - echivalentul nostru a cuvântului grecesc (limba latină) „astenie» (astenie).

Astenia ce fel de simptome de boală, tratamentul este evident, boli mintale

În înțelegerea faptului că astfel de astenie, și se pare că este necesar să se clarifice imediat: cea mai mare parte acest tip de tulburare este exprimat în procesele mentale - epuizare si oboseala. Și manifestările mai vizibile de sarcini la oboseală la intelectual și activitățile din timpul muncii fizice simptomele sale la prima vedere greu de remarcat.Central la sindromul astenic (AS) poate fi numit-o stare de slăbiciune iritabil. Este in forma la stimuli de diferite tipuri de reacție a organismului, apare pentru scurt timp, la momentul respectiv, foarte rapid (în termeni de răspuns emoțional) și se termină cu o slăbire extremă și bruscă a stării întregului corp uman. Nu e de mirare astenie apare, de asemenea, sindromul oboselii cronice ca (știința medicală și psihologică).

 • În AS există o astenie funcțională ca lipsa unor mecanisme de adaptare umane în cazul experiențelor emoționale puternice și evenimente de viață critice. Oboseala, în acest caz, devine o constantă și nu trece cu starea de timp, puțin dependentă de scăderea sau creșterea intensității stresului mental sau fizic. Acest tip de oboseală anormală interferează cu performanța normală a multor funcții în corpul uman - funcțiile autonome și generale ale sistemului nervos, în primul rând.

În formă pură, astenie se manifestă nu de multe ori, ci mai degrabă - un companion esențial pentru diferite tipuri de tulburări fizice și mentale sau patologii.

Cod ICD-10

 • Într-un calificativ al ICD-10 oboseală Organizația Mondială a Sănătății are loc într-o subclasă a „stare de rău și oboseală“ (R53 este un cifru): astenie NOS (nu se specifică altfel), care include o serie de încălcări specifice - slăbiciune, oboseală, epuizare fizică generală, letargie. Astenia este G93.3 și structura subclasă (poziția „Alte tulburări cerebrale“) - „sindromul oboselii după o boală virală“
 • Menționate este o încălcare în subgrupa somatoforme tulburări (F45.3) - cum ar fi astenia neurocirculatorie (mai cunoscut sub termenul vegetososudistoy - defecțiune totală a organelor interne datorate funcționării necorespunzătoare a sistemului nervos autonom).
 • În general, patologia se referă de asemenea psychasthenia situate în subclasă alte tulburări nevrotice specificate (cod F48.8).

cauzele

Manifestația ca într-o persoană care depinde de mulți factori - atât extern. și caracterul intern.

Anomalii in creierul uman si patologiile sale - motive legate de leziuni craniocerebrale, boli infecțioase (encefalita, meningita), leziuni vasculare ale activitatii cerebrale.

Astenia ce fel de simptome de boală, tratamentul este evident, boli mintale

De asemenea, prezentate în cauzele hipertensiunii arteriale - creșterea tensiunii arteriale singur poate epuiza trupul omului, să fie un factor determinant al difuzoarelor provocatoare.

Cele mai frecvente cauze ale oboselii este considerată a fi următoarele.

Conceptual predominante abordare științifică medicală în care motivele sunt descrise pe corpul uman într-un complex și interdependente.Astenia pot prezenta un minim în 3 forme:

 1. hypersthenic. această formă se caracterizează prin - extravaganță excesivă și iritabilitate, nerăbdare în orice domeniu; O astfel de activitate apare la întâmplare, fără un scop clar, o mulțime de acțiune, dar acestea rămân nedovedonnymi înainte de finalizare din cauza oboselii rapide;
 2. hyposthenic. formă, opusă celei precedente; această oboseală în sens clasic - epuizarea fizică și psihică; motivația de a fi activ cât mai mult posibil redusă, absolut nici un interes în lumea exterioară, performanță afectate în mod semnificativ;
 3. sub formă de slăbiciune iritabil. Ea ocupă o poziție intermediară între formele de mai sus este prezentă ca excitabilitate excesivă și epuizarea slăbiciunii și - în care, supra-activitate și apatie înlocuiesc reciproc.

Astenia ce fel de simptome de boală, tratamentul este evident, boli mintale

După cum sa menționat deja, starea de oboseală și slăbirea organismului, dezechilibru al planului fizic și mental are numele generic - sindrom astenic.

Astenia ce fel de simptome de boală, tratamentul este evident, boli mintale

Simptomele acestei tulburări, ce o deosebește de alte condiții nevrotice, făcute pentru a distribui mai multe grupuri generice:

Simptomele pentru copii de oboseala inerente perioadei de formare a copilului, atunci când apar primele crize de vârstă, sau copilul trece printr-o boală gravă.

Sindromul astenic la copii în funcție de vârsta lor.

Astenia ce fel de simptome de boală, tratamentul este evident, boli mintale

Puteți diagnostica această condiție deja la copiii de ani:

 • prin strigăt frecventă și lung gratuită, o scădere neașteptată adormit, dacă ai lăsa un copil într-un singur copii;
 • asupra răspunsului de tresărire la sunete bruște;
 • oboseala rapida de la comuniune, chiar și cu părinții și rudele (apoi începe capriciile) lor.

La copiii mai mari, AS se caracterizeaza prin simptome similare cu pacienții adulți.

În ceea ce privește modul de a trata astenie, o zonă medicală este mai bine să utilizeze, algoritmul lipsit de ambiguitate nu ar trebui să existe. Aici, următoarele sarcini sunt puse în aplicare în curând:

 • severitatea corectarea oboseala si asociate simptome (manifestări vegetative ale durerii, emoționale, motivaționale, cognitive);
 • creșterea capacității activității generale a organismului uman;
 • consolidarea calitativă componenta pacient vitale din astenie.

Tratamentul fără medicament ar trebui să includă exercitarea stres cu consolidarea treptată a acestora, care sunt utilizate în combinație cu terapia cognitiv-comportamentale pentru a reduce treptat oboseala senzație de oboseală și slăbiciune. Psihoterapia poate fi direcționată către reducerea simptomelor nevrotice și întărirea generală a constructive (pozitive și de viață reafirmării) pozițiile psihologice ale pacientului cu UA.

Astenia ce fel de simptome de boală, tratamentul este evident, boli mintale

Farmacoterapia în tratamentul oboselii rămâne discutabil - acesta este confirmat de numărul mare de varietate de medicamente care sunt recomandate de medici pentru pacientii cu AS. Într-o serie de aceste medicamente includ: medicamente antidepresive si psihostimulante, imunostimulante, medicamente antiinfecțioase, complexe de vitamine si preparate de actiune reparatorie.

De asemenea, este important să fie în măsură să controleze nivelul relativ al sindromului oboselii cronice. Tratamentul tulburărilor Acasă necesită o atenție specială „detaliu“:

 • în primul rând, evaluarea propriei lor starea actuală (de somn si veghe, deteriorarea atentie, de concentrare, de memorie)
  Astenia ce fel de simptome de boală, tratamentul este evident, boli mintale
 • evaluarea factorilor care contribuie la funcționarea defectuoasă a corpului (prezența unui exces de stres, suprasolicitarea, factorii de stres);
 • evaluarea prezenței unor boli sistemice grave (tulburări).

De asemenea, se aplică în timpul taxelor de plante medicinale și infuzii de tratament acasă bazate pe acestea, utilizarea de exerciții complexe și exerciții terapeutice.

Durata asteniei percolare afectează în primul rând severitatea bolii companion (principal). De obicei, starea astenică a pacientului nu depășește o perioadă de câteva săptămâni.

Există cazuri în care recuperarea poate fi amânată - de exemplu, din cauza unei boli infecțioase sau fizice complicate. Dar, în general, medicii sunt reticente în a atribui UA la tulburări incurabile și să dea un prognostic pozitiv definit pentru recuperare.