Arduino cu propriile mâini - creveți, clasa robotică

În acest moment, voi spune despre cum să facă Arduino cu propriile mâini, și chiar și fără lipire. Conducerea acestei clone Arduino simplu numit creveți. Crevetii de casa este pe deplin compatibil cu Arduino IDE, astfel încât să puteți rula cu ușurință pe orice schițe.Imediat trebuie remarcat faptul că crearea de creveți de la zero va necesita de lucru bord Arduino. Este necesar să instalați bootloader pe un microcontroler gol. Dacă nu aveți Arduino meu, puteți cumpăra microcontroler deja cusute și sari imediat la secțiunea 2.

Pentru a crea un crevete avem nevoie de:

  • microcontroler ATMEGA328P-PU;
  • 10K ohmi;
  • 10-100 uF condensator, un electrolit;
  • 22 pF condensator, ceramice - 2 buc;
  • Condensatorul 100 nF ceramice - 4 bucati;
  • Butonul ceas;
  • cuarț 16 MHz;
  • prototip bord;
  • Jumpere pentru realizarea de prototipuri bord;
  • convertor UART bazat pe FT232R, CP2102 sau CH340 - USB.

În mod normal, pentru a scrie programul în microcontroler pe care doriți să utilizați un singur dispozitiv - programator. Arduino este bun, deoarece nu are nevoie de un programator. În schimb, un microprogram special este folosit, numit încărcătorul (bootloader). Acest încărcător este capabil de a face un program din exterior și să le ardă în memoria flash a microcontrolerului.

Și astfel, bootloader este scris la microcontroler în fabrică. Și pentru a face munca noastră creveți, trebuie să repetăm ​​această procedură. Este aici că avem nevoie și de alte bord Arduino, care a fost menționat la început. Procedura de montare încărcător este format din trei etape.

Pasul 1: Instalați placa de muncă programul special Arduino - OptiLoader

vă OptiLoader program deschis permite să lumineze intermitent bootloader în microcontroler optiboot creveți noastre. La momentul scrierii acestui OptiLoader sprijinit microcontrolere: ATmega8, ATmega168, ATmega168P, ATmega168PB, ATmega328, ATmega328P, ATmega328PB. Se descarcă fișierul pe unul dintre link-uri:Despachetați arhiva și a deschide o schiță în Arduino IDE. Încărcați schița într-o placă Arduino de lucru. Oprirea alimentării de la Arduino USB.

Notă. Dacă descărcați programul din github, va trebui să redenumiți dosarul «optiLoader-maestru» într-un «optiLoader»

Pasul 2: Conectează-te microcontroler pur

Am conecta placa Arduino cu un microcontroler pur pe diagrama. totul aici este foarte simplu. Priviți cu atenție la imagine, introduceți sârmă, de verificare șapte timp.

Arduino cu propriile mâini - creveți, clasa robotică

Aspect Aspect

Arduino cu propriile mâini - creveți, clasa robotică

Pasul 3. Încărcătorul firmware (bootloader)

Dacă ceva nu a mers bine, iar LED-urile nu clipesc, puteți deschide COM-monitor. OptiLoader arată întregul proces de copiere bootloader. Daca va avea succes, raportul procedură va arăta după cum urmează.

Arduino cu propriile mâini - creveți, clasa robotică

2. Descărcați programele de pe creveți

Deci, acum avem o auto-a făcut cu Arduino bootloader fulgeră. Pentru a-l umple orice schita, vom avea nevoie să demontați parțial schema anterioară, și să-l completeze cu noi elementami.V special, a adăugat un buton de resetare, și un circuit de protecție de putere.

Arduino cu propriile mâini - creveți, clasa robotică

Odată ce circuitul este asamblat, conectați-l la computer prin USB - modulul UART. Alegerea de a Arduino IDE card de tip «Arduino Uno» și COM-portul corect și apoi încărcați programul de LED-ul clipește. Gata!

Notă. Dacă nu poți descărca programul, încearcă să înlocuiești firele RX și TX pe punte USB-UART.

Link-uri utile