Ardei gogoshar (foto), site-ul de grădină, cabana și plante de apartament

Ardei gogoshar (foto), site-ul de grădină, cabana și plante de apartament
Piper Gogoshar poate cu ușurință-au incrucisat cu piper amar. Ca rezultat al seminței veți obține o plantă cu ardere fructe, care forma și culoarea nu pot fi distinse de la Gogoshara, dar în gura ta nu pune. Dacă acest lucru se întâmplă, nu vă faceți griji -Există o multime de retete cu ardei iute.Spune-o lipsă de ardei grași Gogoshar. El are mai multe nume, și este o culoare diferită. Maturitatea tehnică este verde închis, și biologică (atunci când ține pe deplin în sus) - roșu sau galben.

Mătușa mea, vara Rezident cu 50 de ani de experiență, cu mult timp în urmă m-au tratat la un ardei murati delicios. Ea a împărtășit cu mine semințele, și de atunci în fiecare an, voi planta Gogoshar.

Gogoshar-lumină

În cazul în care fructele nu are timp să se coc, sau vremea nu este permisă, a pus necopt în sac și rag - acasă să se încălzească, ține-le câteva săptămâni în întuneric.

În căldura, acestea sunt vopsite în visiniu sau galben.

Principalul lucru - să urmeze atunci când pune piper în sac, așa că era curat și uscat, apoi pierderea nu va fi deloc. Din propria mea experiență pot spune că într-o astfel de cantitate ca Gogoshar, nici unul dintre ardei din Urali nu are timp pentru a ține pasul. Aici este un multicoloră și încep să conserve.

În 90 de ani de matusa mea, luând parte la concurs pentru cea mai bună rețetă, luate de la Gogosharom primul loc.

Banca umplut cu felii de visiniu inchis, iar banca de ardei roșu, galben și verde - „semafor“ - a trezit interesul și rețeta neobișnuită nu a lăsat pe nimeni indiferent.

Îmi place Piper pentru precocitatea ei, productivitate și simplitate. Cu el face grădinari chiar novice.

Și acum reteta-medaliat

2,5 kg de ardei roșu se scot semințele și se taie în felii mici.

Saramură: 250 ml de otet (6%), 250 ml de ulei vegetal, 150-200 g de zahar sau miere (am pus zahăr, miere scump), 1/2 cana de apa, 1 lingura. l. sare, 5 frunze de dafin, piper ienibahar, semințe de fenicul.

Se fierbe saramură și a pus înapoi piper, felii, se fierbe timp de 10-15 minute. Apoi scoateți Skimmer și piper, stropind căței de usturoi tocat, bine stabilite în borcane sterilizate, se toarnă saramură, rola.

Randament: 5 cutii de jumătate de litru.

Toate recolte bune în noul sezon de grădinărit!

Mai jos celelalte intrări pe tema „Cottage și grădină - cu propriile lor mâini“

Nu Gogoshary place

Gogoshary - ardei roșu, cu pereți groși și foarte aromate luminoase - Eu cresc mai mult de 5 ani. I-am scris la experienta mea pentru a ajuta grădinari evita problemele pe care le-am avut o dată pentru a face față.


În primul rând, Gogoshary (aceasta este, de asemenea, numit piper ratundoy) predispuse la polenizare încrucișată. Primele semințe am cumparat din magazin. Peppers a crescut mare, și am plecat pentru semințe 2 cea mai mare. Asta e doar pentru anul următor a primit recolta amar de ardei. Faptul că în următorii am crescut ardei iute. Gogoshary ca fiind cele mai sensibile, „ocupat“, în vecini amărăciune. A trebuit să cumpere semințe noi, iar acum aceste plante sunt plantate departe de ardei iute, la celălalt capăt al grădinii.
În al doilea rând, calendarul de maturare în bile Gogo- un pic mai mult, ce alte ardei. Prin urmare, pentru regiunile cu veri scurte, acest soi va mai probabil să nu funcționeze.

În al treilea rând, a format primul fruct pe plante, nu va fi refuzat, se coc direct pe un tufiș. În cazul în care se rup, formarea de noi fructe se clatina.
În al patrulea rând, Gogoshary sunt foarte sensibile la temperatură, astfel încât apa ardeii numai seara, și numai apă bine progrevsheysya pe zi, într-un butoi.
Anna Pavlova, Astrakhan

Astăzi și în regiunile nordice pot fi cultivate piper ta¬koy la fel ca ea creste in sudul: suculent, frumos, cu pereți groși. Există soiuri chiar de piper nordic.
După ce am cumpărat într-un supermarket frumos pe¬rets clopot galben interior semințe plinuțe doar uscat și încă. Am făcut acest lucru, a crescut răsaduri, l-am prețuit și holila, dar ardei cultivate - și pui de găină și vecinii râde la. Curburile mici zagogulinki! Apoi am explicat magazine populare, hibrizi frumos, cel mai probabil, au fost, dar după cum știți, hibrizii sunt proiectate pentru o singură singură plantare. În viitor, ei nu își păstrează proprietățile lor. În general, nu am putut trece să trișeze. Dar acum, în acest lucru și nu au nevoie de o mulțime de soiuri poya¬vilos concepute special pentru regiunile nordice. Acestea pot fi găsite pe perioada timpurie de coacere (90-115 zile), de regulă, ei au o creștere redusă și rezistență la boli. Voi enumera acele soiuri care au crescut, și mi-a plăcut.
Fakir. Mi-a plăcut că fructele în maturitatea tehnică a galben deschis, vesel. Foarte precoce, în condiții bune de prima Peppercorn apare pe 86-87-a zi. Cu toate acestea, plodik aproximativ 63 de grame, dar o mulțime de ardei.
Yolo mirare. Una dintre cele mai delicioase. fructe mari similare cu un cub. cu pereți groși-Foarte (pana la 5-6 cm), parfumată și dulce! Perfect pentru salate!
Sănătate. Foarte timpuriu (78-85 zile), fructele se coc împreună. O caracteristică importantă: set de fructe, chiar și în lumină scăzută. O vara tulbure noi nu sunt mai puțin frecvente.

15 ardei din tufiș!
Gogoshary - ardei grași neobișnuite, cu ziduri groase, carnoase, în formă ca un tykovku mic.
puieți Gogoshary trebuie plantate 2 săptămâni mai devreme decât restul ardei. Înainte de semănat semințele pentru a supraviețui în soluție de permanganat de potasiu de concentrație 1% la circa 20 min. Pentru puieți au fost amiabile, este important să se mențină o temperatură de 25 °, în cazul în care scade la 15 °, semințele nu se pot dezvolta. Este mai bine să planteze fiecare sămânță imediat într-un vas separat, deoarece ardeii nu le place transplanturi. sol Compoziția trebuie să fie aproximativ după cum urmează: pământ, humus și nisip într-un raport de 6: 3: 1. Atunci cand temperatura de germinare trebuie redusă la 16-18 ° și consolidate pentru a forma sisteme de rădăcină. Stropitoare doar cu apa calda.
Gogoshary trebuie să fie plantate în pământ sub film sau seră până în ultima decadă a lunii mai, atunci când planta va forma 7-9 frunze. Pepper foarte termofilă, crește bine la 25-26 °, la temperaturi mai scăzute, poate încetini creșterea. Rata de 10 litri de apă de udare pe 4 plante de 2 ori pe săptămână. Deoarece suprafața piper rădăcină, slăbiți mai bine culoar. Oricând gogoshary bine maestru fertilizante bălegar (diluție 1:10) și cenușă de lemn (1 lingura. L. O plantă).
Fructele se coc târziu în tufiș, așa că cel mai bine este pentru a le elimina imaturi la nou ovar a început să crească. În timpul sezonului de la o plantă pot fi asamblate până la 15 fructe.
Temperatura ideală pentru termofilă gogoshar 25 '