Arcul din gips-carton cu mâinile lor, instrucțiuni pas cu pas, fotografii, clipuri video

Cum sa faci un arc din gips-carton cu mâinile lor: ghid pas cu pas

Producția arc de gips-carton începe cu măsurarea.

luând măsurători

marimea obiectului. De exemplu, avem o ușă într-un perete de cărămidă înălțime de 2 100 mm și lățime de 800 mm. punctul arcadei superioare va fi amplasat la o înălțime de 2000 mm și de deschidere latime - 800 mm, raza arcului va lăsa jumătate lățimea - 400 mm. Astfel, punctul de arc inferior va fi 2000 - 400 = 1600 mm.De-a lungul perimetrului de deschidere (pe ambele părți) asambla profil UD-27. Lungimea necesară a profilului se calculează după cum urmează:

(800 + 400 + 400) * 2 = 3 200 (mm), adică 3.2 metri liniari.

Pentru a asigura profilul UD-27 pe perete, avem nevoie de ciocan și bat în diblu 6x40 mm (6h60 mm). Profilul este realizată înainte ca găuri de montare pentru montarea (pasul de montaj de 300 mm).

Figura 1 - Consumul total de material la arcada

marcaj de lucru

Pentru a tăia o bucată de gips carton pentru a se potrivi cu raza de îndoire avem nevoie de plăci de rigips de cel puțin 800h400 mm.

placa de gips carton este poziționat orizontal. Ai nevoie pentru a lucra pe o suprafață plană - masă largă sau pe podea.

Foaia de gips-carton, cu o latură lungă fac două găuri cu un diametru de maximum 4 mm, la o distanță de 400 mm unul față de celălalt.

Folosind o riglă de lemn, a cărei lungime este de 410 mm sau mai mult, mai mult de 400 mm de punctul setat la semnul „1“.

IMPORTANT! Ca o alternativă, în loc de segmente de linie, puteți utiliza profilul UD-27 sau CD-60. Este nevoie de marja de-a lungul lungimii liniei de fixare cu șuruburi a foii de deținător și un creion pentru aplicarea îndoire contur arc.

Eticheta de „1“, la capătul liniei de ancorare cu șurub sau un profil metalic.

Prima placa de gips din punct de margine set creion plumb având fixat la capătul liniei și întorcând foaia liniei de gips-carton, desena un cerc de diametrul dorit.

profilul tăiat

fierăstrău de mână pe gips-carton tăiat o parte din marcaj. În cadrul acestui sistem, trebuie să taie două părți identice din gips-carton.

Am pus una dintre porțiunile arcuite Prinsa profilurile de perete, pe etichete. Acestea funcționează cel mai bine cu un partener care poate deține gips carton. În cazul în care lucrează singur, o bucata de ipsos, poate fi atașat la una sau două șuruburi.

Notă: partea de jos a profilelor fixe există un surplus să fie tăiate la forma de arc. Efectuarea corectă și marcare, amânând foaie de gips-carton, foarfece de metal sau tăiate profil de slefuire-mașină. Această operațiune ar trebui să efectuați de 4 ori - cu fiecare din cele 4 secțiuni, fixate pe verticală.

Montarea pieselor de arc

După reglarea fină a profilului poate începe să perpetueze porțiuni arcuite fabricate anterior. Pasul fixare gips-carton la profil UD-27 este de 250 până la 300 mm.

Calculăm lungimea de profile pentru fixarea plăcilor din ipsos pe raza arcului.

Lungimea cercului cu formula (2πR) cunoaștem toate valorile: π = 3,14, R = 400.

Lucram numai cu o jumătate de cerc. Astfel, avem:

Ie este necesar un profil de fixare pentru plăci de gips pentru a închide cotul arc, lungimea trebuie să fie de cel puțin 1 256 mm.

Noi producem un profil curbat pentru fixare.îndoiți profilul

Cum să se aplece profilul?

Foarfece, de metal de pe ambele părți ale profilului făcut reduceri simetrice în trepte de 40 mm, ca profilul să se aplece forma fara incizii este practic imposibil.

După profil crestături trebuie să se aplece la o rază.

Montarea de profil arc

Cum de a asambla o structură cu un profil curbat?

Agățare profil pornind de la capătul inferior al arcului înșurubarea treptat elementul în gips carton. Fixarea profilului pe necesitatea de a efectua șurubelniță și șuruburi gips-carton pentru tipul de gips-carton MN 25.

Profil de puncte de îndoire înșurubate cu o degajare în 2-3 mm în interiorul structurii.

IMPORTANT! Profilul nu trebuie să iasă în afară dincolo de marginea arcului.

După ce a ajuns la capătul opus al șuruburilor din gips-carton de îndoire și fixați profilul tăiați excesul, dacă este cazul, va avea loc.

Un al doilea exemplu de realizare a profilului arc atașare - de la mijlocul: conectarea punctului central și centrul de îndoire gips carton profil arcuit, profilul este primul Strângeți șuruburile de pe o parte a structurii, și apoi - o secundă.

IMPORTANT! Dacă distanța dintre punctul central pe fața superioară a arcului gips carton centrul de îndoire este de 600 mm sau mai mult, este necesar în mod obligatoriu setările jumperilor realizate din CD-profil 60 pentru păstrarea structurii.

Arcul de producție gips-carton completează asamblare foaie îndoită în pragul ușii.

Efectuarea curbate detalii din gips-carton

Cum de a face un element curbat de gips-carton?

Arcul din gips-carton rar face fără piese curbate.

fabricare master folosind astfel de aplicații concrete ale elementului structural:

  • pot fi achiziționate gips carton mai subțire - până la 9,5 mm (aparate curbat părți prin utilizarea unui astfel de material facilitată în mare măsură datorită maleabilitatea și ductilitatea acesteia);
  • În ceea ce privește al doilea exemplu de realizare, mai degrabă decât cea utilizată pentru dimensiunile materiale și arc, deoarece mai mare decât raza va avea arc, cu atât mai ușor este să se îndoaie o foaie de gips-carton;
  • îndoiți rigips poate fi, de asemenea, umed, foaia umezită cu apă și mersul pe jos peste ea ghimpat cu role, și apoi fixarea pe un șablon de îndoire.

IMPORTANT! Piesele fasonate pentru fabricarea de arcuri din gips-carton în coridor, hol sau în orice altă cameră pentru a fi tăiat cu o lățime mai mică decât lățimea peretelui de 4 mm. În acest caz, veți avea nevoie de o dimensiune de 1 mm 230h296 element (deoarece lățimea de proiectare de 300 mm).

Bend gips-carton, suntem, de asemenea, metoda „umed“, dar fără foaie de perforare, deoarece sheetrock subțire utilizate: rola sau burete nevoie de gips bord abundent umed pe ambele părți, iar după 15-20 minute atașat cu exactitate profilurile arc.

Etapa de prindere trebuie să fie mai mare de 15-20 cm.

Finisarea rosturilor chit și articulațiilor

După aceea puteți începe finisarea rosturilor chit și articulațiilor, foi de gips carton.

Cum chit de rosturi gips-carton?

Putty umple cusături de asamblare, după care banda este aplicata peste cusătura si peste-serpyanku shpaklyuyut. Următoarele degajările din ipsos de șuruburi și foi de finisare.

Cum de a face arcul? decorare arc gips-carton este adesea redus la instalarea dispozitivelor de iluminat încorporat. În acest punct, acestea pot fi ascunse în perete, și nu doar pe gips carton îndoiți. Arcul cu iluminare - nu numai frumoase, dar, de asemenea, obiect funcțional în interior.

Arcul din gips-carton: Proiectare

Poluarka gips-carton

Poluarka - varietate populara de constructii din gips-carton care împodobesc portierelor.

Din arcadelor distinge scheletul simplificat: profile de perete sunt montate doar pe unul dintre pereți, adică în cele din urmă poluarka este un sfert de cerc înscris în ușă.

Efectuarea poluarki propriile mâini

Poluarka plasate pe același principiu ca și arcul tencuiala, dar funcționează doar „jumătate“ versiune. Deoarece cu modul de a construi poluarku ar trebui să aveți nici o problemă. Asamblarea și pregătirea de lucru cu acest tip de construcție este chiar mai mică decât cea convențională.

În plus poluarki, există și alte tipuri de arcuri de mai jos, în fotografie.

În această lucrare am fost folosit

  • dibluri sau 6x40 6h60 mm profile pentru fixarea pe perete (pasul 400 mm);
  • șuruburi 9 LN, LN (șuruburi auto-decupare, cu vârful ascuțit) 11 sau LB 9, LB 11 (șuruburi cu capăt autoforante a burghiului);
  • șuruburi MN 25, MN 30 pentru fixarea gipscarton cadrului metalic.

Costul $ arc din gips-carton

Cât de mult este instalarea de arcuri din gips-carton

la Moscova - de la 190 ruble / mp ;.

la Kiev - de la 56 UAH / mp (pentru creț gips-carton preț construcții) ..