Angeliq (Angeliq)

Recenzii de Angelica (268) Preț de la Moscova

Structură și compoziție

Comprimate, comprimate filmate roz gri, rotunde, biconvexe, cu embosare „DL“ într-un hexagon regulat pe o parte. Substanța activă: 1 comprimat conține estradiol gură de evacuare (sub formă de hemihidrat) 1 mg, 2 mg drospirenona. Excipienți: lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă K25, stearat de magneziu, hipromeloză, macrogol 6000, talc, dioxid de titan, oxid de fier roșu. Colorantproprietăți farmacologice

de droguri Protivoklimakterichesky. Angeliq medicament conține estrogen - estradiol, care este identic cu naturale 17β-estradiol. De asemenea, medicamentul intră derivat Angeliq de spironolactonă - drospirenona având progestativ, antigonadotropnym și activitatea antiandrogenică și antimineralocorticoid. Angeliq este un preparat combinat pentru terapia hormonală de substituție (HRT) pentru tulburările de climacteriu în post-menopauză (menopauza naturala, hipogonadismul, castrarea sau insuficienta ovariana prematura) incluzând simptome vasomotorii (cum ar fi bufeuri, transpirație), tulburări de somn, stare depresivă, iritabilitate, modificări atrofice ale tractului urinar la femeile cu uter neeliminate. Terapia de substitutie hormonala continuu Angeliq droguri evitand sângerarea regulată de retragere, care au loc în faza ciclică sau HRT.

Estradiolul restabilește deficiență de estrogen în organism de sex feminin dupa menopauza si sa ofere un tratament eficient pentru simptomele menopauzei psiho-emoționale și vegetative (cum ar fi bufeuri, transpirații, tulburări de somn, iritabilitate, iritabilitate, palpitații, angină false, amețeli, dureri de cap, scăderea libidoului , dureri musculare și articulare); involuția piele și membrane mucoase, în special a sistemului urogenital (incontinență urinară, uscăciune și iritația mucoasei vaginale, durere în timpul actului sexual).

Estradiolul previne pierderea de masa osoasa cauzata de deficienta de estrogen, care este, în principal datorită suprimării funcției osteoclastelor procesului de remodelare osoasă și o schimbare spre formarea de os. S-a dovedit că utilizarea pe termen lung a HRT reduce riscul de fracturi ale osului periferic la femei după menopauză. Atunci când anularea ratele de HRT de scădere a masei osoase în comparabile cu cele tipice pentru perioada imediat după menopauză. Nu este dovedit că utilizarea HRT poate realiza restaurarea masei osoase la nivelele din premenopauză.Drospirenona are activitate antimineralocorticoid, crește excreția de sodiu și apă, care poate preveni creșterea tensiunii arteriale, creșterea în greutate, apariția de edem, sensibilitate de san si alte simptome asociate cu retenția de fluide. Dupa 12 saptamani de droguri Angeliq a observat o ușoară scădere a tensiunii arteriale (sistolică - în medie 2-4 mm Hg diastolica - 1-3 mm Hg). Are un efect asupra tensiunii arteriale a fost mai pronunțat la femeile cu hipertensiune arterială. După 12 luni de droguri Angeliq greutatea corporală medie a rămas neschimbată sau a scăzut cu 1,1-1,2 kg.

Drospirenona este lipsit de orice androgene, estrogenică, glucocorticosteroid și antiglyukokortikosteroidnoy activitatea nu are nici un efect asupra toleranței la glucoză și rezistența la insulină. Acest lucru, combinat cu antimineralocorticoid și acțiune antiandrogenică, drospirenona furnizează profilul biochimic și farmacologic similar cu progesteron natural.

Angeliq de droguri conduce la o reducere a colesterolului total și LDL colesterol, precum și o ușoară creștere a trigliceridelor. Drospirenona reduce creșterea concentrației trigliceridelor, cauzate de estradiol.

Adăugarea de drospirenona previne dezvoltarea hiperplaziei endometriale și a cancerului. Studiile observationale sugereaza ca in randul femeilor aflate la menopauza, folosind incidenta HRT redus de cancer de colon. Mecanismul de acțiune este neclar până în prezent.

indicaţii

  • Terapia de substituție hormonală pentru tulburări de menopauză la femeile aflate la menopauza;
  • prevenirea osteoporozei postmenopauză.

Dozare și Administrarea

Dacă o femeie nu ia estrogeni sau transferat la Angelique de la un alt preparat combinat pentru o recepție continuă, acesta poate să înceapă tratamentul în orice moment. Pacienții care trec de la Angelique cu preparat combinat pentru HRT ciclică ar trebui să înceapă recepția după sângerarea de întrerupere.

Fiecare pachet este proiectat pentru o recepție de 28 de zile. Medicamentul trebuie luat zilnic 1 comprimat după ce a primit 28 de comprimate din pachetul curent a doua zi începe un nou pachet Angeliq, luând prima pilulă în aceeași zi a săptămânii, prima pilulă din pachetul anterior. Tableta este înghițite întregi, cu puțin lichid. Ora zilei, atunci când o femeie ia de droguri, nu contează, dar dacă ea a început să ia pastilele la un moment dat, trebuie să adere la această dată și dincolo.

Omiterea tableta de recepție a ratat să fie luate cât mai curând posibil. În cazul în care mai mult de 24 de ore au trecut după timpul normal de recepție trebuie să fie luate comprimat în plus. Atunci când sărind peste câteva pastile pot dezvolta sângerări vaginale.

efect secundar

Cel mai frecvent atunci când se utilizează Angeliq observate astfel de reacții nedorite la medicament (RAM) ambele dureri la nivelul sânului, sângerări la nivelul tractului genital, dureri gastro-intestinale și dureri abdominale. Aceste reacții apar la ≥ 6% dintre femeile care utilizează medicamentul Angelique. sângerări neregulate dispar, de obicei, în timpul tratamentului pe termen lung. frecvența de sângerare scade cu durata tratamentului în creștere.

Incidența evenimentelor adverse clasificate după cum urmează: foarte des (≥1 / 10), de multe ori (≥1 / 10 <1/10), нечасто (≥1/1000, <1/100), редко (<1/10 000).

de multe ori - labilitate emoțională.