anevrism aortic abdominal sunt introduse la simptome precoce și tratament

Anevrismul - vas de expansiune atipică, care este de obicei format în aorta. De regulă, locul în care această patologie este o porțiune slabita a peretelui vasului, care este totul, chiar și mai extins, sub influența tensiunii arteriale.În cazul în care nu este diagnosticat anevrism de la primele stadii ale tratamentului și nu conduce, aceasta se poate rupe ei, ceea ce duce la hemoragii interne extinse și de multe ori letale.

În plus față de riscul de ruptura de anevrism, patologia este periculoasă, deoarece în vasul deteriorat, fluxul sanguin este perturbat, iar acest lucru duce adesea la formarea de cheaguri de sânge - cheaguri de sânge, ceea ce duce de asemenea la probleme grave de sanatate.

Anevrismele se pot forma în oricare dintre secțiuni ale aortei, dar cel mai frecvent este o modificare patologică în burta departamentul ei.

Cele mai frecvente cauze de anevrism aortic abdominal (aproximativ 80% din toate cazurile) este ateroscleroza.

anevrism aortic abdominal sunt introduse la simptome precoce și tratament
De asemenea, cauze anevrism aortic abdominal sunt:

 • factor ereditar;
 • unele boli genetice ale țesutului conjunctiv;
 • traumatisme ale aortei;
 • boli inflamatorii ale arterelor;
 • infecții fungice asociate cu HIV / SIDA, sifilis, precum metodele operaționale de tratament a valvelor inimii.

simptomatologia

Se întâmplă că dimensiunea redusă a anevrismului și să rămână astfel pentru o lungă perioadă de timp. abdominale anevrism aortic de multe ori cresc lent și, de obicei, în timpul bolii asimptomatice.

Ocazional, boala poate fi determinată într-un stadiu incipient, numai pe baza Simptomatologia - detectarea patologie apare la studiile asociate cu alte boli. Cu toate acestea, educația este în continuare sunt uneori prezente simptomele, și este important să fie în măsură să le recunoască.

Un simptom clinic tipic de anevrism aortic abdominal este o durere în abdomen stânga sau mesogaster. Durerea poate fi constantă sau manifesta ocazional.

Prin natura durerii descrise ca dureri, obtuz. Adesea, durerea radiază în regiunea lombară, sacrul sau inghinala. senzație frecventă de durere în piept și spate. Uneori, aceste simptome sunt confundate cu sciatică, colica renală sau simptome de pancreatită.

 • ondulație în jurul ombilicului;
 • o senzație de greutate în abdomen;
 • perturbarea organelor sistemului digestiv (constipație, flatulență, greață, etc.).

progresiv

anevrism aortic abdominal sunt introduse la simptome precoce și tratament
Odată cu creșterea experților anevrism observați apariția unor simptome progresive, care includ:

 • Sindromul urologic. care se manifestă tulburări de micțiune, prezența sângelui în urină. Dezvoltă simptome datorate comprimării ureter sau rinichi deplasare.
 • simptom complex Ishioradikulyarny. care se caracterizează prin dureri de spate scăzut, abilități cu deficiențe motorii și sensibilitate la nivelul picioarelor. O astfel de stare este asociată cu presiunea asupra vertebrelor sau nervoase rădăcinile canalului spinal.
 • ischemia membrelor inferioare. claudicație manifestată, tulburări trofice.

semne de ruptură

Simptomele de ruptura de anevrism al aortei abdominale, care necesită tratament imediat, sunt prezentate după cum urmează:

 • durere ascuțită în zonele abdominale și lombare;
 • Insuficiența vasculară acută (colaps);
 • pulsație puternică în abdomen.

ruptura anevrism poate fi trimis peste peritoneu, în cavitatea peritoneală liberă, vezica urinara, duoden, sau vena cava inferioară. Toate acestea se manifestă în diferite moduri:

anevrism aortic abdominal sunt introduse la simptome precoce și tratament

 • ruptură retroperitoneal. Pentru acest tip de ruptură caracterizat printr-o durere constantă puternică, care poate radia la coapsă, zona inghinală, perineu. Uneori, există durere în inimă.
 • Break în peritoneu. Pentru aceasta patologie se caracterizează prin acumularea masivă de sânge în cavitatea, ceea ce duce la dezvoltarea rapidă a șocului hemoragic - piele, vorbire sudoare rece, puls rapid slăbiciune filiform severă, hipotensiune arterială pal. ruptura anevrismului de multe ori îndreptate spre acest domeniu duce la moartea pacientului.
 • Break în duoden. Pentru acest tip de discontinuitate caracterizat prin hemoragii gastro-intestinale, hematemeza, scaune negre. O astfel de discontinuitate variantă foarte dificil de distins de hemoragii gastro-intestinale cauzate de o serie de alte motive.
 • Diferența în vena cava inferioară. Această progresie a bolii este însoțită de tahicardie, slăbiciune severă, dificultăți de respirație. De asemenea, pentru stat se caracterizează prin umflarea picioarelor. Durere în bloc abdomen și spate mai mici, pulsează în abdomen se dezvolta treptat, ceea ce duce la insuficiență cardiacă congestivă.


anevrism aortic abdominal sunt introduse la simptome precoce și tratament
O astfel de boală poate afecta nu numai regiunea abdominală. Aflați totul despre anevrism de aorta a inimii - este. Cum de a diagnostica si trata.

Atunci când pentru a vedea un specialist?

Dacă este prezent în oricare dintre simptomele primare de anevrism aortic abdominal, o nevoie urgentă de a consulta un specialist.

fumătorii de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 65 și 75 ani sunt obligați să treacă o singură examinare cu ultrasunete a abdomenului in fiecare an. Acest sondaj este realizat si barbatii cu un istoric familial de boală.

Pentru a diagnostica boala care aveți nevoie pentru a vedea un medic care va prescrie metodele necesare de inspecție și, dacă este necesar, se va referi la un specialist.

diagnosticare

Pentru a confirma sau nega prezența anevrism aortic abdominal poate fi, având studii speciale:

anevrism aortic abdominal sunt introduse la simptome precoce și tratament

 • raze X;
 • Ultrasunete a abdomenului;
 • CT aortei;
 • RMN-ul a aortei.

Diagnosticul diferențial - o metodă prin care a eliminat toate posibilele boli care nu se potrivesc simptomele și de alți factori. Ca urmare, diagnosticul este redus la o singură boală posibilă. Diagnosticați boala este dificil. mai ales dacă este pentru asimptomatice, sau există predominanța simptomelor pe partea zonei peritoneului, și spațiul retroperitoneal.

Diagnosticul diferențial cu cancer al sistemului digestiv, retroperitoneului, pancreas, rinichi, deviere aortă și elongația, deformarea coloanei vertebrale.

terapii

Tratamentul medicamentos al acestei boli nu există. Practic intervenției chirurgicale efectuate, dar în cazul în care anevrism ajunge la dimensiuni mici (de până la 6 mm) pentru asimptomatice (nici un simptom sau pentru a preveni viata plina), metoda pacient „activ în așteptare“ poate fi oferit. Această metodă este comportamentul regulat al ultrasunete și de control al pacientului.

Motivul pentru anevrism de operare este mai mare de 6 cm, sau rata de creștere de mai mult de 5 mm peste șase luni. Operatia se efectueaza in cazurile in care anevrism a început să sângereze, și când pronunțat sindrom dureros, si simptome progresive.

Există două metode de operare.

chirurgia tradițională

anevrism aortic abdominal sunt introduse la simptome precoce și tratament
Cu această operație, pacientul este sub anestezie generala. Chirurgul face o incizie de la procesul mochevidnogo sternului la ombilic.

Porțiunea deteriorată a vasului este excizat. si implantat proteze artificiale (grefa) în locul său.

Procedura durează 3-5 ore. Termen ședere postoperatorie în spital este de aproximativ o săptămână.

metoda endovasculare

In timpul procedurii de endovasculare, zona deteriorată este implantat un dispozitiv special (grefă stent), care ajută la restabilirea structurii aortei și a fluxului sanguin în acesta.

Procedura este frecvent efectuata cu anestezie epidurialnoy. Chirurgul face o mica incizie in zona abdomenului, prin care, cu ajutorul unui cateter special este alimentat la grefa anevrism stent. Aducerea unității până la locul numit în funcție, chirurg-l si plaseaza in site-ul aneurysmal se deschide. Dupa canalul format de deschidere stent-altoi pe care se produce mișcarea normală a sângelui.

Durata tratamentului este de obicei de 3-5 ore, si spitalizare post-operatorie să nu depășească 5 zile.

La avantajele evidente ale metodei nu este potrivit pentru fiecare pacient. De exemplu, pentru a efectua introducerea grefa stent nu poate pacientii cu boli patologice ale arterelor, si unele organe. Trebuie remarcat faptul că efectul procedurii poate fi scurtă, ceea ce duce la necesitatea re-operare.

anevrism aortic abdominal sunt introduse la simptome precoce și tratament

anevrism aortic abdominal sunt introduse la simptome precoce și tratament
Este trist, dar prognosticul este slabă. În termen de 36 de luni de la momentul de ruptura de anevrism aproape toți pacienții mor. Cu mici abdominale anevrism aortic de supravietuire in primul an este de 75%, iar în ultimii 5 ani - 50%. În cazul în care anevrism este mai mare de 6 cm, cifra scade la 50% și 6%, respectiv.

anevrism aortic abdominal - o boală perfidă și imprevizibilă. Creșterea anevrismului pentru a prezice imposibilă, de aceea este important pentru a vedea un specialist de la primele simptome, precum și supuse unor examene medicale regulate.