Alinierea cu mâinile (video de instrucțiuni și fotografia)

Alinierea cu mâinile (video de instrucțiuni și fotografia)

Unghiurile de alinierea roților mașinii poate fi ajustat cu propriile lor mâini, folosind mijloacele la îndemână și dispozitive simple. În acest articol vom vorbi despre cum să faci singur aliniamente acasă, și dificultățile întâlnite adesea în aliniere roți.deget de la picior-ar putea fi incorect motivul, de exemplu, uzura rapidă a pneurilor, sau faptul că, atunci când de conducere într-o linie dreaptă masina va devia spre stânga sau spre dreapta.

În primul rând, să se ocupe cu teoria: aliniamente - ce este? Care sunt alinierea roților și modul în care acestea determină comportamentul masinii pe drum?

Alinierea - ce este?

Alinierea cu mâinile (video de instrucțiuni și fotografia)

Camber - unghiul dintre planul vertical și roțile. Acesta oferă un contact cu anvelope de încredere de drum (a se vedea figura de mai sus).

Convergența - este unghiul dintre direcția de deplasare și de rotație a planului roții. Pe aceasta depinde stabilitatea vehiculului în viraje și uzura pneurilor.

 • La spate vehicule pe roți ar trebui să fie ușor întors unul cu altul - aceasta se numește deget de la picior-in. În mișcare, ei pleacă și devin paralele.
 • In tractiune fata - dimpotrivă, convergența trebuie să fie negativă (vezi graficul de mai jos).

Custer - este unghiul de fugă. Această opțiune este foarte rar trebuie ajustat, numai pentru a reasambla suspensiei fata a noilor piese, deci nu va fi luate în considerare ajustarea.

Suspensie de reparare sau de direcție (înlocuirea aceluiași șoc sau direcție articulației) conduce la o modificare semnificativă a unghiurilor de setare ale roților. operarea zilnică a mașinii și în cele din urmă aduce schimbări în acești parametri, așa că din când în când este nevoie să reglați alinierea.

Ajustați aliniamente cel mai bine de două ori pe an, cu schimbare sezonieră a pneurilor. În acest timp, nu doar ateriza într-o groapă sau naedesh pe bordură, pe care suspensie este agitat și unghiuri variază. În timp util toe-out va fi mult mai ieftin decât un nou set de cauciuc.

automobiliștilor sovietici adevărați se descurca fără nici standuri și calculatoare - folosind chei, etriere, fir cu plumb și ajustate unghiurile de convexitate și-n picioare cu propriile lor mâini.

Instrucțiunile pentru reglarea alinierea cu propriile lor mâini

Alinierea cu mâinile (video de instrucțiuni și fotografia)

Înainte de a începe reglarea arcuirii și tep unghiuri, este imperios necesar să verifice mecanismul de rulare a masinii. Dacă aveți nevoie de o reparație, alinierile face sens. De direcție și suspensie trebuie să fie în perfectă ordine.Să acorde o atenție la trei puncte, care sunt foarte mult dependente de alinierea roților pe vehicul:

Asigurați-vă că până-n picioare-out, verificați presiunea în pneuri și să se asigure că cazurile care nu sunt uitate în portbagajul unui cuplu de saci de cartofi sau de ciment :)

Ca un exemplu, vom descrie modul de a face aliniamente cu mâinile lor pe masina 2109.

Pentru a evita ajustările inutile bombamentului și-n picioare, după o suspensie renovat, acesta ar trebui să fie etichetate cu toate conexiunile detașabile în raport cu celălalt înaintea demontării de suspensie. Acest lucru este cel mai bine cu o daltă, pumn sau vopsea. De asemenea, trebuie luate în considerare atunci când numărul de rotații ale duzelor de inversare direcție tijă.

Reglarea unghiului de convexitate

Alinierea cu mâinile (video de instrucțiuni și fotografia)

Reglarea unghiului convexitate se efectuează în ordinea următoare (amintiți-vă că, în acest caz, acțiunile descrise pentru 2109 masina):

 1. Înainte de a începe reglarea prăbușirea mașinii trebuie să stea pe o suprafață plană.
 2. Am pus pe o jantă cu creta pe diametrul celor două știfturi verticale - unul deasupra și celălalt dedesubt.
 3. Noi punem un cablu cu un fir cu plumb la aripa, și etichete de-a lungul unui conducător sau un șubler, se măsoară distanța de la marginea pentru a strangulează etichetele de sus, și apoi la partea de jos. Diferența trebuie să fie de ± 3 mm.
 4. Janta nu poate fi perfect, de aceea este de dorit să închirieze o mașină, de cotitură roata la 90 °, realizarea și chiar 2 etichete verticale. Din nou, măsura luminozitatea.
 5. Faceți același lucru pe a doua roată și se înregistrează rezultatul.
 6. După aceea, extindeți aparatul cu 180 ° și din nou face măsurători, să le înregistreze și să compare.
 7. Apoi scoateți roata și două taste 19 de eliberare cele două șuruburi care fixează suportul strut la fuzetă.
 8. Slide încheietură cheie 19 din cauza excentricitatea capului de șurub în interior sau exterior pe distanța necesară, realizându-se astfel unghiul de cădere dorit.
 9. Strângeți șuruburile, pune roata în poziție, coborâți mașina și balanseze-l de mai multe ori, făcând clic pe aripa. Cheltuiți masuratori.
 10. Pasul departe de masina pentru o anumită distanță și uita-te la poziția roților din față, comparându-le cu planul din spate.

La vehiculele cu tractiune spate ovalizare unghiul trebuie sa fie intre + 1 / + 3mm, în timp ce mașinile din față roți considerate convexitate normale în domeniul de la -1 la +1 mm.

Reglarea unghiului de alinierea roților

Alinierea cu mâinile (video de instrucțiuni și fotografia)

Linia de ajustare aliniere

Pentru a regla măsurarea unghiului de deget de la picior este cel mai bine pentru a face o riglă telescopic special, cu o scală (a se vedea fotografia de mai sus). Mai convenabil de a lucra în groapă. Volanul trebuie să fie în poziție dreaptă.

 • Înainte de a ajusta convergența, interiorul roții, se aplică creta pe o etichetă pe stânga și anvelopa dreapta cât mai aproape de discuri.
 • Crearea unei linii în pretensionate, instalați se termină sprijinindu-se pe punctul programat, astfel încât corpul său nu atinge părțile corpului și suspensia.
 • Se agită ușor gama, pe o scara de alunecare, aliniați „zero“ pointer fix. Asigurați scara.
 • rostogolească ușor mașina înainte să se alinieze cu roțile sa mutat înapoi, dar nu a atins corp și suspensie părți.
 • Verificați citirile.

Dacă 2109 distanța dintre roțile din spate este mai mică decât partea din față, tijele de legătură trebuie să fie scurtat, și, dacă mai mult, apoi - prelungit.

 1. Cheia 27, slăbiți piulița de blocare de pe tijele de direcție. Piulițe cu riscuri pe margini sunt stangaci firului.
 2. Cheia pentru a roti ambreiaj 24 pentru a schimba lungimea tijei.
 3. Nu uitați să urmeze poziția orizontală a spițele volanului.
 4. Se pune o eșalonare pe rigla pentru a regla deget de la picior la „zero“ si masina de închiriere înapoi.
 5. Atunci când indicii de -1 la +1 mm poate duce la reglarea unghiului de deget de la picior. Pentru a controla în continuare Închirieri mașini înainte.

Uita-te la un moment dat de la fiecare dintre roțile din față la partea din spate a fiecărui obiectiv. Când stă în picioare pe orizontală a vorbit volan, puteți vedea cu ușurință dacă există sau nu deplasarea ambelor roți la stânga sau la dreapta. În cazul în care diferența este în mod clar de remarcat, că prin eliminarea o tijă și strângeți celălalt la același număr de spire, corecta distanta.

După ajustarea alinierea cu propriile lor mâini, ar trebui să se gândească la ce să aleagă roți: forjate sau turnate. Se crede că roțile din aliaj reduce foarte mult sarcina suspensiei, și presate - mai practice.