aliaje de magneziu - studopediya

Turnarea aliajelor de aluminiu

Conform structurii de aliaje de turnare de multe ori aproape de eutectic. De exemplu, silumins AL2 (10 ... 12% Si) și AL4 (8,0 ... 10,5% Si, 0,17 ... 0,3% Mg și 0,5% Mn) și AL19 (4,5 ... 5 3% Cu, 0,6 ... 1,0% Mn, și 0,25% Ti) sunt o structură eutectică. Pentru aceste aliaje, sB = 200 ... 220 MPa; pentru AL19sB = 320 ... 360 MPa; d = 5 ... 7%. aliaje AL8 (9,3 ... 10,0% Mg) și AL9 (6,0% Si ... 8,0; 0,2 ... 0,4% Mg) în structura de parcare alimentară este utilizată pentru carcasele de fabricație ale pompelor de lucru în contact cu alimente. Pentru a îmbunătăți rezistența la coroziune a anodizate sau au aplicat acoperiri. AL1 aliaje de turnare. Complexă AL20. AL21 (. Bazat pe Al - Cu - Mg topit cu 4 ... 6% Cu; 1 ... 2% Mg și cel mai adesea cu adaosuri mici - până la 1% Ni, Cr, Fe, Ti alte elemente) este utilizat cel mai frecvent ca material refractar pentru la temperaturi de 300 ... 350 ° C, Multe piese turnate din aceste aliaje a fost supus termiches de prelucrare Coy.aliaje de magneziu, în ciuda complexității lor, derivații-TION, sunt utilizate pe scară largă într-un număr de industrii-aceste porecle. Ele sunt ușor de a absorbi vibrațiile, ceea ce determină utilizarea lor în aviație, rachete și transport. Aliaje de magneziu sunt bine gestionate de cut-niem dar inferior din aluminiu pe ductilitate și rezistență la coroziune. Proprietățile plastice și de coroziune a aliajelor pe bază de magneziu de înaltă puritate convențională de mai sus. Mai mult, am constatat elemente de aliere care îmbunătățesc aceste proprietăți.

Magneziul are o greutate atomică de 24,3, se topește la 650 ° C modulul lui Young de 46000 MPa. Magneziu - metal chimic-lift activ, la temperatura camerei, este ușor oxidat pentru a forma un oxid legkopronitsaemoy film de MgO. Atunci când este încălzit în aer la 500 ... 550 ° C se aprinde magneziu și arsuri (acesta este utilizat ca bliț). In loturi diluate pis minerale este ușor solubil în concentrat pe termen mediu slab solubili, iar în fluorhidric - nu se dizolvă complet. Cu acizi organici reacționează lay-la, cu o soluție apoasă alcalină reacționează slab. În apă de mare și a altor electroliți coroda mult, mai ales atunci când în contact cu alte metale. Cor-rozionnuyu creștere a rezistenței de magneziu și zirconiu mar-ghanez și fier, cupru, cobalt și nichel - înrăutăți. O modalitate buna de a proteja aliajele de magneziu ale stratului-armătură rozii este epoxi.prelucrarea termică a aliajelor de magneziu în timpul setului-d similar utilizate pentru aliaje de aluminiu. Pentru a îmbunătăți proprietățile de procesare acestea sunt supuse omogenizării de recoacere ca aliajele turnate de magneziu sunt caracterizate printr-o separare de fază puternică. Pentru aliaje de magneziu deformare-renormabil combina adesea omogenizării cu încălzire sub presiune de procesare. Pentru a crește recoacerii ductilității recristalizare a fost realizată. Aliaje de magneziu sunt de asemenea supuse la călire-ke și îmbătrânire. Aliaje de magneziu adesea aer zakaliva-dizolvat, iar uneori - în apă caldă. îmbătrânire naturală în aliaj de magneziu are loc, totuși maturare această masă de aliaje de magneziu, la temperatura camerei turii nu modifică proprietățile lor. Durata CE-artificial îmbătrânire pentru aliaje de magneziu este mai mare decât pentru aluminiu.

În efectul de întărire se dovedește dopanfilor principal-vayut și a cărei acțiune este dependentă de temperatura (Fig. 25).

Când aliaje de magneziu temperatura camerei cineva calire cel mai bine ceriu, neodim și calciu. Aluminiu și zinc, magneziu intareste mai slab, dar ele pot fi administrate în cantități mari. Prin urmare, cele mai multe aliaje Prevalența nennymi-magneziu sunt aliaje cu alu-miniem și zinc. Aceste elemente oferă o rezistență ridicată până la temperaturi de 150 ... 200 ° C

Aliaje de magneziu sunt împărțite în două grupe principale: deformabil (desemnată AI) și turnare (ML). Prin cererea sa, aceste aliaje pot fi fie de uz general sau speciale, și anume ele pot fi utilizate ca tine și sokoprochnye zharoproch-Nye.

Fig. 25. Dependența proprietăților de rezistență și plastic ale insulelor SPLA magneziu asupra concentrației elementelor de aliere din aluminiu-mente (a) zinc (b)