Alegerea corectă a aparatului foto compactă

Cum de a alege un aparat foto compact bun

Alegerea corectă a aparatului foto compactă

Mărimea și tipul de matrice

Calitatea imaginii este cel mai puternic dependentă de mărimea matricei. Acest element captează imaginea, care vine la el prin lentilele. Dacă senzorul are o dimensiune minimă (1 / 2,3 inci), nu se poate spera la un detaliu de mare. În cele mai multe cazuri, imaginea va „zamylenny“. Mai ales dacă este bine să se uite la monitor și scala de 100 de procente. Acesta este motivul pentru compact denumit popular „compactelor“.Cele mai bune cadre sunt obținute cu ajutorul unui aparat de fotografiat cu o matrice full-frame. Dimensiunile senzorului, în acest caz, comparabile cu o dimensiune a cadrului de film de 35 mm. Aceasta este o matrice foarte mare, în legătură cu care sunt echipate cu camere rareori mici. Astfel de preparate compacte cu zoom optic minim (legile opticii nu susțin) greutate decentă și o etichetă foarte mare preț. Dar numai astfel de camere sunt capabili de a concura cu sistemul de camere de calitate a imaginii și DSLR.

Mai sus vedeți o imagine care compară gama de dimensiuni diferite. Acest exemplu vă va permite să înțeleagă modul în care senzorii minimalist au cele mai ieftine camere compacte.

unitate optică

Unele aparate foto compacte nu apar ca atare în practică. În dimensiune, aceste modele sunt comparabile cu camerele de luat vederi SLR. Acest lucru se datorează prezenței unei lentile foarte mare. Această optică este dotat cu o gamă foarte largă de lungimi focale, care permite crește foarte mult imaginea, fără pierderea calității. Uneori, astfel de compacți obținut zoom optic de 50 ori. Cu toate acestea, trebuie să se înțeleagă că aceste dispozitive sunt în structura dimensiunea minimă a matricei - așteptați pentru o mare calitate a imaginilor nu este necesară.

Tehnologia modernă permite potrivi cu zoom 20x vesta în camera de buzunar. Mai mult decât atât, unele companii japoneze au început să introducă chiar și un zoom optic de 30 de ori. Este suficient pentru a călători și fotografie urbană. Dezavantajul acestor dispozitive este un preț ridicat - producerea unui astfel de valoare tangibilă optice complexe bani.

LCD și vizor

Orice aparat foto compact, modern, este echipat cu un ecran LCD. Decât mai mult de diagonală - cu atât mai ușor este de a efectua vedere (bloc de construcție). De asemenea, joacă un important rol de tehnologie de producție de ecran. În special, AMOLED-display consumă energie minimă și afișează cel mai aproape de realitate culoare. substrat Touch simplifica foarte mult călătoria prin elementele de meniu. Dar cea mai mare atenție trebuie acordată rezoluția ecranului și având un mecanism rotativ sau înclinare. În cazul în care ecranul este de numai trei sute de mii de pixeli, apoi ia în considerare imaginea finală în fiecare detaliu pe care îl poate doar pe computer. Dar mecanismul de cotitură îl face ușor pentru a trage din unghiuri neobișnuite. Acesta poate ajuta, de asemenea, în luarea auto-portrete.

EVF nu are fiecare aparat foto compact. Și experiența arată că prezența sa nu joacă un rol important. Dacă sunteți încă în căutarea pentru dispozitiv la elementul, asigurați-vă că să acorde o atenție la rezoluția sa. vizoare Ideal constau dintr-o pereche de milioane de pixeli.alte caracteristici

După ceva timp, s-ar putea dori să dezvolte abilitățile de fotografie. Din păcate, nu toate compactelor permit. Asigurați-vă că pentru a specifica ce modurile camera are un compact. Dacă există programe semi-automate și manuale, în viitor, va fi capabil să ajusteze valoarea diafragmei și viteza obturatorului fără a se baza pe activități electronice.

Cele mai populare producători

Nikon este fondată în 1917. Sediul său se află în capitala Japoniei. Numărul de angajați este de aproximativ trei până la zeci de mii de oameni. Producator de diverse echipamente optice (cu excepția celor pentru camere este microscoape, binocluri și alte echipamente) este parte a grupului Mitsubishi.

Compania japoneza Olympus Corporation a fost fondată în 1919. Cu sediul în Tokyo, iar numărul de angajați în întreaga lume este mai mult de 40 de mii de oameni. În afară de producția de companie producătoare de echipament fotografic este ocupat crearea de dispozitive medicale și alte echipamente electronice. Aceasta companie a fost unul dintre primii pentru a promova format micro 4/3 matrice și echipat cu camera sa.

Pentax producător de echipament fotografic este detinut de o companie tânără. În acest sens, dispozitivul sub acest brand sunt produse mai puțin și mai puțin. Practic foarte popular bucura acum camere Pentax SLR, are un design contemporan și prezența protecție împotriva umidității.

firma de productie Leica Camera AG a câștigat mult timp respectul fotografilor din întreaga lume. Producator de echipamente optice a fost fondată în Germania în 1849. Acum, camerele sale sunt considerate de elita, au astfel o etichetă de preț extrem de mare.

Eastman Kodak Company este cel mai vechi producător de echipamente fotografice. A fost fondat de americanul George Eastman în 1881. Din păcate, la rândul său, a XX și XXI secole, conducerea companiei nu a avut timp să acorde o atenție la dezvoltarea și popularizarea dispozitivelor digitale. În acest sens, producătorul de film și de lucru cu el folosind camera de așteptare pentru vremuri grele. Acum, în unele magazine puteți găsi camere compacte Kodak, dar de fapt ele sunt făcute acum JK Imaging. Aceste dispozitive sunt caracterizate prin funcționalitate scăzută și costuri minime.

Recomandări pentru alegerea unui

Cameră compactă pentru fotografiere acasă

În primul rând, ar trebui să acorde o atenție la:

  1. Lens - distanța focală minimă trebuie să fie de 25 mm sau chiar mai puțin.
  2. Cost - Dacă nu intenționați să utilizați camera în afara casei, apoi ia scump model nu are nici un sens.
  3. Integrat Flash - într-o astfel de cameră trebuie să fie prezent.

O camera pentru fotografierea o casa nu ar trebui să aibă funcționalitatea bogată și un obiectiv incredibil. Un astfel de dispozitiv va fi folosit foarte rar tine, așa că o să nu are nici un sens.

Cameră compactă pentru vacanța

Fiți atenți la:

Asigurați-vă că nu doriți să zboare sau du-te în vacanță, cu un aparat de fotografiat imens. Prin urmare, aparatul trebuie să aibă o dimensiune in miniatura, oferind în același timp zoom-ul optic adecvat. Ar trebui să achiziționați, de asemenea, o taxă suplimentară a bateriei, deoarece personalul va fi numai seara. Și nu uitați despre blițul încorporat - nu doriți să povara bagajelor accesorii exterioare?

Cameră compactă pentru fotografiere subacvatică

Ar trebui să se concentreze pe:

  1. Rezistent la apă - aparat de fotografiat, fără cutii obligate să reziste la scufundare la o adâncime de cel puțin 10 m.
  2. Built-in flash - acesta este obligat să fie suficient de puternic, deoarece vizibilitatea subacvatic este mult mai rău.
  3. Runtime - trebuie să fie foarte lung, deoarece blițul și LED-ul (dacă este cazul) consumă o cantitate considerabilă de energie electrică.

Subacvatice au nevoie de un aparat de fotografiat capabil să-l. Este simplu. nu va împiedica prezența pe inelul frontal de LED-uri - un element se aprinde spațiul din jurul obiectivului este mult mai bine. De asemenea, de dorit corp culori luminoase - ajută localizați dispozitivul în caz de cădere în apă, zăpadă sau sol.

În acest caz, ar trebui să acorde o atenție la:

Compact pentru a dezvolta abilitățile de fotograf

Dacă sunteți dispus să experimenteze, apoi să acorde o atenție la:

  1. dimensiune Matrix - aveți nevoie de cel puțin senzor inch.
  2. Disponibilitatea setărilor manuale - camera este obligat să ofere o oportunitate pentru iris și viteza obturatorului.
  3. Lens - trebuie să aibă un raport mare deschidere, care îmbunătățește semnificativ calitatea imaginilor.

CD-ul avansat este obligat să aibă o mulțime de controale. Crede-mă, este mult mai ușor de a schimba diafragma să se rotească discul, mai degrabă decât de accesare cu crawlere pe meniu. Și nu este în valoare de economisire - aceste dispozitive pot costa aproape mai scump decât camera SLR. Dar un astfel de dispozitiv este mult mai ușor de transportat.