Agate piatră și proprietățile sale (foto)

Agate piatră și proprietățile sale (foto)

Agate - o piatră de mister și fantezie, un mineral cu proprietati unice, mascota tuturor rătăcitor și căutarea pentru iluminare, muza artiștilor glyptic și pionieri în artele decorative.Proiectele sale de piatră unic stârnit imaginația maeștrilor din timpul Greciei antice, și continuă să facă acest lucru astăzi. Cât de multe secrete a descoperit această bijuterie pentru noi, și cât de mult mai multe magazine în sine?

Istoria piatră

Mai multe mii de ani într-un rând de agat inspira artiști cu frumusețea sa unică.

 • putem spune cu încredere că în secolul V î.Hr. de descoperirile de arheologi. e. maestru mesopotamiană făcut din agat intaglio frumos. Adesea, ele au fost folosite ca sigilii.
 • Aleksandr Makedonsky a fost interesul printre cunoscători agatele care această semi-prețioase meserii pietre de bijuterii au contribuit la dezvoltarea în secolul IV î.Hr. Datorită marelui comandant și cuceritor din Alexandria livrat sute de exemplare o piatră frumos, cu teritoriile cucerite. Istoria ne spune numele celebrului expertul Pirgotelya, care a lucrat la curtea lui Alexandru cel Mare și a devenit faimos pentru camee sale unice de agat.
 • La începutul secolului III î.Hr.. e. arhitecți siciliene folosite agate pentru a decora palatele conducătorilor din Siracuza.
 • Un nou val de popularitate de agat venit în secolele XI-XIII.
 • Europa în Renaștere ne-a dat lucrarea de pietrar agatele calificați Donatello, Pisano și maeștri frați Vittorio.
 • În România, agat a devenit cunoscut în secolul al XVII-lea, datorită lui Petru I.
 • Împărăteasa Ecaterina a II-a devenit fondatorul celebrei colecție de camee agat. Deci, de exemplu, în 1787 colecția Ermitaj a extins colectarea generic de pietre Lui Filippa Zhozefa Orleanskogo (Paris). În total, colecția include cincisprezece sute de camee diferite.
 • Nu numai împărătese mare inspirat de agat. El este fascinat de frumusețea și geniul stăpânilor. Deci, celebrul Fabergé fabricat dintr-o varietate de sculpturi agat catarame, sigilii și flacoane.
 • la cuprins ^

  Descrierea mineral

  Agate este o varietate de cuarț, pe propria structură - acest lucru este bine-fibra calcedonie.

  Extern minerale cufundată, dar este necesar să se uite la tăiat, ca ochii lumii unic de zig-zag și modele concentrice și o varietate de culori.

  În agat natura sunt izbitoare pentru abundența de culori. O piatră poate combina zeci de diferite nuanțe.

  Există mai multe ipoteze cu privire la originea numelui de piatră.

  1. Unii cercetători susțin că numele a fost în onoarea de piatră de râu Ahates, într-o zonă care, pentru prima dată și a început să producă aceste pietre frumoase.
  2. Mai probabil este presupunerea că numele vine de la cuvântul samitskogo „Ahito“ arab „Akiko“ sau „Agates“ greacă, care se traduce ca „fericit“.
  la cuprins ^

  soiuri de agat

  Agate este dificil de clasificat culoarea ca fiecare piatra este unic și individual. De obicei, soiuri de agat se disting prin modelul lor unic:

  • floare agat - agat cu incluziuni de culoare roșie, maro, galben sau verde, care este în formă ca o floare;
  • agat geroasă - agat de culoare albă, cu incluziuni sub forma unei tipare „geroase“;
  • Rainbow agat - cel mai frumos soi multicolore de agat cu un joc unic de culori, în funcție de unghiul de iluminare;
  • Foc Agate - agat cu dungi cu incluziuni de cristale goethitul în „efect de curcubeu“ jocuri de culoare roșu și;
  • nor agat - nuanțe pastelate agate cu incluziuni, care sunt în formă de nori;
  • agat „lastochnik“ - agat stratificat, care combină straturi de maro, roșu și portocaliu;
  • Loc agat - agat, care conține incluziuni mici, care creează un „punct“ model;
  • ocellar agat - Agate cu un model de cercuri concentrice, în formă de ochi. O piatră prețioasă foarte popular;
  • bastion agat - piatră prețioasă nu mai puțin popular cu un model asemănător cu un bastion sau cetate;
  • Brazilian agat - agat cu incluziuni care formează straturi concentrice;
  • disc agat - agat cu incluziuni de rotunde sau ovale.

  Una dintre cele mai prețioase agatele este așa-numita „agat mușchi“, care este minat în India. Acest mineral este incolor și conține incluziuni de hornblendă verde, creând adevărate capodopere ale suprafeței de piatră sub forma peisajelor.

  Compoziția chimică și proprietățile fizice ale pietrei

  Agate aparține clasei de silicați și intră în grupul de cuarț. Formula chimică mineral: SiO2.  Compoziția chimică include silice agat cu un număr mare de diferite impurități. Adesea straturi de agat formate calcedonie, uneori, ele conțin impurități opal, cuarț și alte minerale.

  Potrivit educației lor este un fel de cădere de tensiune agat, care umple golurile din rocă vulcanică. straturi de agat apar prin difuziune prin soluțiile de silice.

  Semi-pretioase agat piatra are o mare varietate de culori, dar în natura unităților cele mai frecvente cu straturi alternante albe și gri-albastru. În strălucire de piatră aspră pe fractura are o culoare mată, în timp ce lustruit straluceasca sticla agat. minerală naturală este opac și rezistent la diferiți acizi.

  duritate Agate pe scara Mohs este 6,5-7 unități, iar densitatea este de 4,7 g / cm3.

  depozite de agat

  La începutul secolului al XIX-lea a fost agat minat numai în Germania, dar acum depozite de agat sunt cunoscute în întreaga lume.

  Principalii furnizori de pietre semi-pretioase sunt: ​​România (platou Ural Ola, Chukotka), Georgia (Akhaltsikhe), Tadjikistan (Adrasman), Armenia (Ijevan). Agate este de asemenea minat în Crimeea.

  Proprietăți medicinale de minerale

  Din moment ce cele mai vechi timpuri oamenii au crezut în puterea de vindecare a agat.

  În Evul Mediu agată folosit ca un antidot eficient. In Renastere, a fost folosit ca un potoleste setea mijloace. lithotherapists moderne sfătuiți bijuterii cu agat la:

  • boli psihologice și psihiatrice;
  • stres;
  • coșmaruri;
  • insomnie;
  • dureri de cap;
  • tuse;
  • bronșită;
  • astm;
  • pleurezie;
  • bolile cardiovasculare;
  • boli de ficat;
  • durere de dinți.

  În viața de zi cu zi, agate actioneaza ca un sedativ. poporul Său uzat, care sunt în stres constant.

  Proprietățile magice ale agat

  Încă din timpurile Greciei antice a servit ca un talisman agat de încredere de vreme. Mergând pe un drum lung, sa decis să ia o ciob de agat și apoi, grecii au crezut, tot drumul va fi luminată de razele solare.

  Până în prezent, agat este mascota elocvenței și previziune. În plus, se crede că agată atrage succesul și dezvoltă o delicatețe de sentiment. Cu ajutorul agat poate detecta înșelăciune. De asemenea, piatra face proprietarul său mai sensibil și atent la alții.

  Este de la sine o credință care agat negru transmite puterea proprietarului asupra iadului însuși. Decorarea cu acest mineral poate scapa de alcoolism si chiar dependenta de droguri.

  Agate, și semne ale zodiacului

  Astrologii recomanda bijuterii din cupru cu oameni agate nascuti sub semnul Taurului.

  Cancerele și Vărsător ar trebui să poarte agat cu aur sau argint. Sagetator si Berbec piatra este contraindicat, deoarece are un impact negativ asupra acestora. ele devin adesea nervos si iritabil.

  gem de aplicare

  Agate este o piatra semipretioasa, este adesea folosit:

  1. În bijuterii de afaceri. meșteri pricepuți decora agat broșe, inele, brățări, pandantive și alte bijuterii.
  2. Firul de artă. Piatra joacă rolul unui material ornamental frumos. Populare fumat agat, accesorii, o varietate de suveniruri si accesorii de afaceri.
  3. În construcții. Până în prezent, un mineral folosit ca material de placare scump.
  4. Interiorul a spațiilor. Agate făcut mobilier diverse obiecte decorative, acestea sunt încrustate.
  5. În industrie. Manșon din agat, mortar, pistiluri și greutatea prismei.

  fapte interesante despre piatra

  • Agate este adesea numit „Ochiul Creatorului.“ Legenda spune că o zi, un vrăjitor negru a învins Vulturul Alb, și păsările ochiului, atingând solul, el a transformat în piatră. Pentru această zi, Vulturul Alb, cu ajutorul pietrei continuă să monitorizeze acțiunile oamenilor.
  • 1 cm² agat poate stoca până la 7.000 de straturi diferite.
  • este un unic dintr-o bucată fel de mâncare agat în muzeu austriac, un diametru de 75 cm.
  • Colecția Hermitage este celebrul Cameo antic Gonzaga, prima mențiune care se referă la 1542. Cu toate acestea, în colecția cameo Hermitage a venit abia în 1814.
  • Camera de Moscova Kremlin Armory este Panagia Ivana Groznogo. În centrul camee agat este o imagine Ioanna Predtechi sub forma unui înger cu aripi Desert.
  • Acesta stochează unic „cameo francez Big“, în Biblioteca Națională a Franței. Înălțimea sa este de 31 cm. Creează o capodoperă datele de la începutul secolului I î.Hr.. e.
  • La Paris, colecțiile muzeelor ​​un oraș, este un vas al cărui diametru este de 12,5 cm. Shedevr prelucrate din agat solid și a fost executat prin ordinul Ptolemeu II.
  la cuprins ^

  Cum să se facă distincția contrafacerea agat naturale

  Agate este rar contrafăcut, dar pentru a înțelege că dețin o piatră adevărată, ar trebui să fie amintit:

  1. Piatra naturala are tonuri liniștite, iar includerea sa de culoare lin una în cealaltă. Această piatră prețioasă are o culoare bogată, iar tranzițiile au selectat în mod explicit de margine, nuanțe contrastante în mod normal.
  2. Este ușor de definit un agat artificial, trebuie doar să-l ținea în pumn. Ca o regulă, piatră naturală va rămâne mult timp la rece. În contrast, piatra fals încălzește rapid.
  3. Cel mai adesea contrafacute agat negru, folosind miez comprimat. Definirea înșelăciune este destul de ușor - trebuie să țineți acul pe piatră. Crumb destul de fragilă și atunci când o stâncă experiment similar se va prăbuși.
  4. Nu uita, piatra naturala nu poate fi o singură culoare, este întotdeauna prezentă în benzi diferite.
  5. Există un alt mod de a detecta falsurile. Pentru a face acest lucru, pur și simplu omite o jumătate de piatră în apă și urmăriți-l. Dacă după timpul sub partea de testare estompate sau pierdut strălucirea și frumusețea ei, piatră artificială.

  Îngrijirea Piatra

  La fel ca toate bijuteriile, agat este cel mai bine stocate în cutii cu umplutură moale, care protejează în mod fiabil de bijuterii de la lumina directă a soarelui, umiditate și praf.

  piatra agat este sensibil la schimbări bruște de temperatură, precum și la diverse produse chimice.

  Curățarea pietrei se face cel mai bine o dată pe lună, folosind un jet de apă rece și săpun delicat. După această piatră ar trebui să fie șters cu o cârpă moale.

  Foto Agate piatră și articole din acestea

  Agate piatră și proprietățile sale (foto)

  Agate piatră și proprietățile sale (foto)

  Agate piatră și proprietățile sale (foto)

  Agate piatră și proprietățile sale (foto)