Afte în gură cauzele și tratamentul la domiciliu

Afte în gură cauzele și tratamentul la domiciliu

În cazul în care un copil sau adult mucoasa inflamate ale gurii, și există mici, dar rani foarte dureroase (aftele, eroziuni), atunci cel mai probabil, este stomatită.Stomatita - un termen generic de boli ale cavității orale, sub forma unui răspuns protector al sistemului imunitar la anumiți stimuli. Răni în gură sunt destul de comune și sunt tratate cu succes la domiciliu.

posibile cauze

 • Bacteriene, infecții virale sau fungice. Microorganismele situate la nivelul suprafețelor mucoase, sunt oportuniste (non-active). Când waning imunitate împotriva diferitelor deficiente de vitamine sau boli, acestea sunt activate, ducând la formarea de ulcere în gură.
 • Dieta incorectă și dezechilibrată. Odata cu deficit de complex de vitamine B, fier, magneziu și alte elemente urme mai susceptibile de a dezvolta stomatita.
 • traumatisme orale (chimice, mecanice și termice). Uneori, stomatită apare ca răspuns la orice daune. Aceasta se referă la musca obrajii, zgârietură pe margine coroana nuci prejudiciu il așchie dinte, biscuiții sau alte Arsura de acid alimentar solid.
 • Proteza de calitate scăzută sau instalarea incorectă.
 • Excesivă igienă orală. Utilizarea excesivă a pastei de dinți care conține anumite substanțe care reduc salivarea și cavitatea orală deshidratare consecutivă. Prin urmare, aceasta crește susceptibilitatea la acțiunea stimulilor și acizii pot provoca microtraumele.
 • Lipsa de conformitate cu regulile generale de igienă.
 • obiceiuri proaste - consumul excesiv de alcool și fumatul.
 • Utilizarea de diuretice și medicamente care afectează reducerea fluxului salivar.

Adesea, stomatita este un rezultat al prezenței unei anumite boli la pacient, de exemplu:

Simptomele tipice ale stomatitei

Afte în gură cauzele și tratamentul la domiciliu
În stadiul inițial al bolii caracterizate prin simptome de leziuni stomatite înroșire spațiu mic. Apoi, în jurul centrului de inflamație apare umflate cu durere și de ardere. Rezultatul este un halou roșu în gât circular sau oval în jurul. Marginile ei film neted, alb subțire apare în centru.

În plus, o persoană poate fi crescută salivarea și apar respirație caracteristic. Există cazuri când ulcere în gură, astfel dureroase care împiedică mestecat obișnuită de hrană. Este de asemenea posibila apariție a sângerării gingiilor și creșterea temperaturii corpului la 39 ° C cu ganglionii limfatici.Cel mai frecvent loc de formare a ulcerelor în cavitatea bucală este partea interioară a buzelor, obrajii, cerul gurii și amigdalele moale, cel puțin - limba sau zona de dedesubt.

recomandări generale

Tratamentul ulcerelor în cavitatea orală trebuie să fie în mod necesar complex pentru eliminarea rapidă și eficientă a durerii, disconfort, pentru a evita progresia în continuare și tranziția sa în faza cronică. Pentru a-l vindeca rapid, este important să se asigure respectarea următoarelor reguli și orientări:

 • Dieting (regim alimentar echilibrat și echilibrat, cu excepția acută, sărat, prea tare, acide, foarte rece sau alimente fierbinți).
 • Utilizarea de anestezice și analgezice pentru tratamentul ulcerului durerii severe (lidocaină Geksoral Tabs, benzocaină).
 • Se clătește tratamentul oral al zonei afectate cu unguente antiseptice, geluri, spray-uri (cum ar fi Holisal, kamistad, kameton, ingalipt, Geksoral, Vinylinum-gel).
 • Antiviral, agenți antifungici și anti-alergice (nistatinovaya unguent, Tavegilum, aciclovir, Suprastinum).
 • Utilizarea de medicamente care promovează mucoasa rapidă vindecare (Solcoseryl, Vinylinum Shestokovicha sau balsam, ulei de cătină).
 • Primirea complexe de vitamine și imunomodulatoare.
 • Respectarea regulilor de igienă orală.

În cazurile severe, febră și incapacitatea de a tolera durerea, asigurați-vă că să se consulte medicul stomatolog sau medicul dumneavoastră.

Afte în gură cauzele și tratamentul la domiciliu
Tratamentul eficient al răni purulente în cele mai bune acasă remedii populare.

Cum de a vindeca oameni înseamnă?

 • Infuzia de mușețel. O linguriță de flori de mușețel zaparivat cană de apă clocotită. Răcit infuzie din tulpina prin tifon și se adaugă o linguriță de miere. Se clătește gura de patru ori pe zi, după mese.
 • Decoctul de rădăcină de brusture. Se mărunțește rădăcină de brusture la un volum de două linguri. Se toarnă 400 ml de apă clocotită și se fierbe aproximativ patruzeci de minute. Pune o lingura de cicoare. Să stea timp de aproximativ o oră, se scurge și se clătește de a face de două ori pe zi, după mese.
 • Se clătește sodă și sare. In 200 ml de amestec de apă și o linguriță suc cald de copt (5 g) și două linguri de sare (mai bine să ia mare). Pentru a se clătește de două ori pe zi.
 • Lapte-usturoi smântână. Ia-trei căței de usturoi mediu pisati posibil prin trecerea prin presa. Suspensia rezultată se toarnă o lingura de lapte acru sau acru. Tratarea zona afectată până când unguentul de trei ori pe zi.
 • Unguent de Aloe. Aloe tulpină tăiate în bucăți mici și se toarnă o linguriță de ulei de măsline. Se amestecă bine și se lubrifia răni de două ori pe zi.
 • Sucul de morcovi de ulcere în gură. Sucul de morcovi este proaspăt presat amestecat cu apă caldă, în părți egale. Gargară de patru ori pe zi.
 • Ceapa bulion. Grind bec mediu si se toarna ¼ cana de apa, se fierbe și se răcește la temperatura camerei. Pentru tratamentul ulcerului pentru a menține supa rezultată în gură.
 • Amestecul de proteine ​​și miere. Ia-1 lingura de miere, ulei vegetal (preferabil nerafinate), proteine ​​de pui novocaină flacon și se amestecă bine. Pentru tratamentul pentru a menține amestecul rezultat gură timp de zece minute până la opt ori pe zi.

Afte în gură cauzele și tratamentul la domiciliu
Metodele tradiționale de tratament aplicat mai eficient în paralel cu prescripția tradițională. Nu este necesar să se auto-medicate și auto-diagnostic, cu apariția de leziuni în cavitatea bucală. Tratamentul necorespunzătoare poate duce la întârzierea procesului de vindecare și deteriorarea stării pacientului.

Atenție! Numai astăzi!