Aflați mai multe despre cultivare, îngrijire și Gloxinia de reproducere la domiciliu

Aflați mai multe despre cultivare, îngrijire și Gloxinia de reproducere la domiciliu
Gloxinia - una dintre cele mai frumoase plante cu flori care cresc în casă. A fost adus în Europa în secolul al 18-lea în Brazilia, ea face parte din familia Gesneriaceae.Numele dat unui german cu numele lui Benjamin Gloxinia - botanist care a studiat plante Yasnotsvetkovye, sau din germană „Glocke» - «clopoțel». Este probabil pentru că florile Gloxinia foarte asemănătoare cu clopotele.

tipuri de Gloxinia

În floricultura acasă utilizează aproximativ 25 de specii hibride, care a servit ca bază pentru cele două specii naturale: Gloxinia Gloxinia frumos regale și I.
În minte floare disting:

Culoarea florilor:

 • alb-negru;
 • două culori;
 • policromă (Tiger, calico).

Grija pentru flori Gloxinia interne

Luați în considerare regulile de bază pentru îngrijirea Gloxinia în condiții de cameră.

Selectarea unei locație

Gloxinia îi place lumina. dar nu se simte bine în lumina directă a soarelui. Prin urmare, locația ideală ar fi partea de vest sau de est cu iluminare difuză.

Pe ferestrele de sud. în cazul în care nu pritenyat plante, risc ridicat de arsuri pe frunze sub formă de pete galbene și o creștere mai lentă a întregii flori. În același timp, devin mai scurte codițe, mugurii sunt ascunse sub frunze. La nordul peduncul lumina începe să se lungească din cauza deficitului de lumină, de culoare floare este oprit și palid.

condițiile de detenție

Umiditate pentru a fi crescut, ajungând la 90%. În același timp, picăturile de apă care se încadrează pe planta în sine trebuie să fie evitată cu grijă. Pentru a crea condițiile potrivite trebuie să pulverizați apă în apropierea instalației sau a pune o oala cu Gloxinia într-o tigaie cu pietriș umed și argilă expandată.

Ea nu tolerează schimbările bruște de temperatură și de curenții de aer.

Aflați mai multe despre cultivare, îngrijire și Gloxinia de reproducere la domiciliu
Acesta este un pas foarte important în îngrijirea Gloxinia. Udarea trebuie sa fie frecvente, dar încetul cu încetul. Acest lucru nu este de a umple floare. Udarea numai atunci când suprafața sa uscat terenul de sus într-un vas. Apa de turnare de la marginea necesității oală.

Apă pentru irigații trebuie să fie la temperatura camerei (18 - 20 de grade), distanțate, moale. O astfel de apă - aceasta este o măsură bună de prevenire împotriva formării putrezire.

Puteți cumpăra un amestec de lut gata făcut din „Violet“ și să pregătească un teren adecvat tine. Pentru acest amestec:

Vasele de gătit nu ar trebui să fie foarte adânc și destul de largă, astfel încât distanța dintre club și peretele vasului a fost de 3-5 cm. În partea de jos a vasului pentru a se asigura drenarea argilă expandată, pietricele etc.

Flori transplanturi Gloxinia trebuie efectuate la sfârșitul perioadei de repaus, atunci când planta abia începe să se trezească. Tuberculii sunt scoase din oală, elimina toate rădăcinile vechi cultivate, lăsând mai puternic, se spală în apă caldă și să efectueze inspecții. În cazul în care există zone gnilovatyh petrec recolta lor de la o suprafață felii sănătoase stropite cu cărbune sub formă de praf. Tuberculul este lăsat să se usuce timp de 24 de ore.

Aflați mai multe despre cultivare, îngrijire și Gloxinia de reproducere la domiciliu


Tubercul poate șifoneze în timpul depozitării de iarnă, pentru a deveni moale. În acest caz, este posibil să se salveze Diluați zircon sau Appin (10 picături per 250 ml apă) și se înmoaie soluția tuberculilor timp de 24 de ore. În cazul în care are deja un lăstar, acesta nu poate fi coborâtă în soluție.

Pentru a preveni putrezirea și a altor boli este tuberculul înainte de plantare breuvaj la preparare fungicid (fundazol, fitosporin, Maxim) sau doar în întuneric - soluție roz de permanganat de potasiu. Țineți timp de 30-40 minute, apoi - a pus.

Tubercul trebuie să aprofundăm în sol la 2/3 din umezește ușor solul și acoperiți filmul oală. Apoi, a pus într-un loc cald, bine luminat. Filmul este de a menține aspectul primei perechi de frunze, luând pe scurt de două ori pe zi, pentru a aerisi. Acum trebuie să umple până la sol pentru a acoperi tubercul pe centimetru.

reproducere

Cu bune Gloxinia îngrijire propagată cu succes prin seminte. butași de frunze sau tuberculi.

Aflați mai multe despre cultivare, îngrijire și Gloxinia de reproducere la domiciliu
Lăstarii trebuie să apară în termen de două săptămâni, la temperaturi sub 24 grade - mai târziu.

Germeni cu două frunze este depus de 2 cm unul de altul, cu a treia pereche de frunză - de 6-7 centimetri. Vasele ar trebui să fie transplantate când florile vor fi înghesuit într-o cutie.

În a doua metodă de reproducere a Gloxinia înflorire fi tăiat frunză tânără cu partea tulpina aproximativ un centimetru in dimensiune.

Foaie perpetua un amestec de nisip și turbă (4: 1/2). containerul său acoperit cu sticlă, oferind o temperatură de 23 - 24 de grade.

Nodulii la finalul tăierii trebuie să fie disponibile pentru 17 -20 de zile. Apoi, tulpinile sunt așezate pe un vas mic aproximativ 7 centimetri în diametru. Pentru a reproduce tuberculi, le taie în bucăți, care se încadrează bucăți adormit pisate cărbune. Apoi, a pus într-un vas mic, de până la 12 centimetri în diametru.

Se prepară iernare tuberculi poate în acest fel. Lăsați cartofii într-o oală, pune-l într-o cameră rece întunecată. După 15 zile, după moartea părții la sol a plantei, sapa tuberculii. curat din rădăcini inutile, plasate în rumeguș, turbă și nucă de cocos și de asemenea, într-un loc răcoros întuneric. În această metodă, tuberculii trebuie să fie verificate în mod regulat pentru a preveni excesul de umiditate.

Temperatura optimă pentru perioada de iarna de 10 - 15 de grade, și pot fi depozitate la 5 grade, dar numai în substratul uscat. Cel mai popular loc din Gloxinia de depozitare de iarnă - o baie. Din când în când solul din apropierea tubercul nu este nevoie de mult pentru a hidrata.

bolile plantelor și probleme

Gloxinia adesea predispuse la diverse boli. Luați în considerare cele mai frecvente boli și cauzele lor.

 • Tuber înmoaie și începe să putrezească. Cauze. udarea cu apă rece, foarte abundent, nu există nici o scurgere. Aveti nevoie. reducerea udare, folosiți apă caldă pentru el pentru a asigura un drenaj bun.
 • lame de frunze zbârci. sfaturi rândul său, maro. Acest lucru are loc atunci când aerul este uscat și temperatură prea ridicată. Aveti nevoie. crește umiditatea pulverizarea mai frecventă sau pune o tigaie de apă.
 • Mugurii nu au fost dezvăluite. Cauze. aer uscat sau un proiect constant. Aveti nevoie. crește umiditatea, pentru a găsi un alt loc pentru floare.
 • culoarea frunzelor dispare. margine maro. Expunere de motive. iluminare insuficientă.
 • Am pritormazhivayuts creștere și dezvoltare, lame de frunze sunt omise. Expunere de motive. lipsa de căldură, temperatura este sub 17 grade.
 • Prea ridicat lamina. Cauze. lipsa de lumină sau de aer cald.
 • Apariția unor pete maronii pe lame de frunze. Expunere de motive. irigarea cu apă rece.
 • Apariția de placa gri pe plantă. Expunere de motive. mucegai sau mucegai gri. Este necesară: elimina frunzele și florile afectate, procesul de plante fungicid.
 • Frunze buclat. , fisurile uscate ale mânerelor și urme. Cauze. Fusarium provocat de prea multă apă.
 • Înroșirea lame de frunze. Expunere de motive. deficit de fosfor.
 • Decolorarea frunzelor. Expunere de motive. lipsa de magneziu.

Oh, ce o frumoasă statuie și modul în timp util! I-am dat recent Gloxinia. In loc de un buchet Ea a fost de 20 de bucăți de muguri și de recent au deschis, este o astfel de frumusețe extraordinară, în întregul capac clopotele de culoare roșie pe pervazul ferestrei mele! Nu m-am păstrat plante în ghiveci și acum încep să-și amintească ceea ce este. Îmi amintesc, înainte ca am avut o culoare similară, doar formă ușor diferită. Este suficient plantă nepretențioasă, în cazul în care pentru el pentru a păstra un ochi la timp și apă. Și în timpul iernii, eu doar taie frunzele și scoateți oala într-un loc întunecos, iar arcul este expus pe pervazul ferestrei, udare îngrășământ și a crescut din nou. Prea ușor să se propage ca orice violet, din frunze. O flotilă de flori frumoase pe fereastra - ce poate fi mai frumos)?

Bara laterală primară