Afecțiunile gingivale la câini și cum să trateze decât (foto)

Inflamarea mucoasei orale la câini poate duce la consecințe grave. Adrift, simptomele și prevalența diferitelor forme de eliberare, dar cel mai frecvent apare la câini inflamații ale gingiilor, numite gingivita.







Posibile cauze inflamație gumă la câini

Gingiile pot deveni inflamate din diverse motive. Se crede că gingivita de multe ori apare ca rezultat al:

Afecțiunile gingivale la câini și cum să trateze decât (foto)

  • alegerea incorectă a hranei pentru animale;
  • igienă orală deficitară, apariția tartrului;
  • modificări în flora bacteriană.

Este important de știut că unele rase sunt predispusi la aparitia de placi care cauzeaza boli ale gingiilor.

Important! Mulți proprietari se tem că are loc ca urmare a rula gingivita parodontita. Cu toate acestea, o astfel de boala la câini nu este cazul - este o problemă numai cavitatea orală umană, deoarece aceasta nu este legată de inflamație, și cu circulația sângelui în membranele mucoase ale gurii pentru o lungă perioadă de timp.

La câinii cu boli gingivale, pot deveni inflamate parodontale, dacă timpul nu începe tratamentul. Gingivita - o boala de numai țesuturile moi. parodontal mount nu pun în pericol. Cu toate acestea, procesul este intensificat spre rădăcinile dinților, ceea ce duce la o distrugere lenta a periostului. Ca rezultat, gâtul este expus și rădăcina dintelui animalului. În cele din urmă, în cazul în care tratamentul nu este pornit sau nu este eficientă, dintele își pierde picior și cade din oasele maxilarului. Acesta este rezultatul de a rula gingivitei, cu toate acestea, chiar și la începutul bolii, defecte de mucoasă poate deveni foarte dureros pentru animal. Inflamatia manifestate sub diferite forme, inclusiv necrotică.

Afecțiunile gingivale la câini și cum să trateze decât (foto)
Foto. Afecțiunile gingivale la câini.

Primul simptom care nu pot fi ignorate în comunicarea de zi cu zi cu animalul, mirosul neplăcut din gura animalului. Deja singur această caracteristică vorbește despre necesitatea de a contacta medicul veterinar. Este important de știut că boala de mestecat poate indica apariția altor, chiar mai grave, corpul bolilor de câine. De exemplu, atunci când necrotizante gingivita probabil apariția de diabet si boli de rinichi.







De multe ori, pierderea poftei de mâncare, refuzul de a deschide gura vorbește de inflamație gumă. Formele gingivite netratate duc la o respingere completă a alimentelor ca durere semnificativ țesuturilor orale crește.

Odată cu dezvoltarea gingiilor gingivita catarale pot fi umflate, umflate. Adesea, acest lucru se întâmplă atunci când salivație excesivă, uneori cu incluziuni de puroi.

Ar trebui să știi! Cel mai adesea, la începutul bolii este asimptomatic, de aceea este important de a inspecta în mod regulat animalele de companie gura pe cont propriu și cu ajutorul unui specialist. În acest caz, gingivita va fi recunoscută în timp, care va vindeca inflamatia repede.

Deci, principalele simptome, prezența pe care ar trebui să meargă la animalul la medic:

  • salivație excesivă;
  • apariția de miros putredă;
  • pierderea poftei de mâncare;
  • durere atunci când mănâncă;
  • umflarea obrajilor;
  • schimba culoarea dintelui sau a dinților.
Afecțiunile gingivale la câini și cum să trateze decât (foto)
Dacă observați că câinele are gingiile inflamate, ar trebui să contactați medicul veterinar.

inflamația cronică duce la ulcere pe gingii. Dacă apăsați pe el, poate să apară de sânge sau chiar puroi.

profilaxie

Gingivita - o boala curabile. prognosticul Dubios au doar forme foarte avansate, în parodontita transferate, sau însoțite de alte boli. Stanga gingivita netratata nu poate, pe cont propriu nu va funcționa.

Important! Ignorând chiar si inflamatia plamanilor poate duce la probleme mai semnificative ale cavitatii bucale.

Ca și în orice alt dezastru, cu gingivita, de obicei, funcționează mai bine să previi decât să vindece.

În plus față de controale regulate, trebuie să se spele pe dinti câinelui, clătiți gumele și abordarea responsabilă pentru selectarea hranei pentru animale.

Tratamentul inflamației gingivale la câini

Afecțiunile gingivale la câini și cum să trateze decât (foto)
În cazul în inflamații ale gingiilor pot ocupa gura câinelui cu o soluție de clorhexidină.

În primul rând, găsirea semne de gingivita, câinele este transferat la alimente moi, care sunt zdrobite înainte de a fi alimentat la animal. După fiecare masă trebuie să fie prelucrate soluție inflamat cavitatea de sodă sau o soluție slabă de permanganat de potasiu. resturi alimentare, puroi posibil ar trebui să fie eliminate complet, dar ușor. Dacă există eroziuni și ulcere, nu le pot arde - cainele poate deveni mai rău.

Pasul al doilea este necesar în tratamentul - recepția de la veterinar. El poate prescrie un tratament cu antibiotice. În cazul în care boala este suficient pentru a rula, se poate decide cu privire la eliminarea unui dinte sau a pungilor parodontale. Aceste operații se efectuează sub anestezie de un medic veterinar. Tratamentul suplimentar poate fi administrat numai de către un medic, alegerea independentă de medicamente poate dăuna animalului.

Cu toate acestea, tratamentul gurii de două ori pe zi, de 0,05% clorhexidina nu doare câinele. Ca si vitamina C, echinaceea sau ceai de mușețel. Aceste metode pot atenua starea animalului și de a crește eficacitatea tratamentului, expert desemnat.

Fii deosebit de atent pentru a monitoriza starea de sănătate a cavității orale trebuie să fie proprietarii de animale de companie de pietre decorative mici. Selecția continuă a condus la faptul că aparatul dentar al acestor animale destul de ușor deformat. Prin urmare, în anumite rase sunt predispuse la boli ale gingiilor si alte probleme dentare.