Advocate pentru pisici - pe site-ul vetlek instrucțiuni (instrucțiuni)

(Organizația producătorului „Bayer HealthCare AG» / «BayerHelfKea AG“, Germania)

1. Counsel (avocat) - medicamentul sub formă de soluție pentru utilizare topică destinată tratamentului și nematodosiss prevenire, enthomosis, sarkoptoidozov (inclusiv râia sarcoptică și otodektoza ..) Și demodeciei la pisici.2. Counsel ca substanțe active conține imidacloprid (10%) și moxidectin (1%) și adjuvanți (alcool benzilic, propilen carbonat, butilgidroksitoluen).

3. Formularea aspect este o soluție limpede, de la galben la maro.

4. Produce Attorney preambalat 0,4 și 0,8 ml din polipropilenă pipetă de capacitate adecvată, ambalate de 3 bucăți în blistere din folie de aluminiu, plasate în pungi din folie și cutii de carton.

Compoziția este depozitată în ambalajul într-un loc uscat, întunecat, în afară de produsele alimentare și hrana pentru animale, la o temperatură cuprinsă între 0 și 30 ° C

Termenul de valabilitate a medicamentului, în condițiile de depozitare - 3 ani de la data fabricatiei.

Avocat de droguri nu trebuie utilizat după data de expirare.

II. proprietăţi farmacologice

5. Avocatul are un spectru larg de acțiune antiparazitară. Tratament și purici de avertizare contaminare (Ctenocephalidesfelis), tratamentul cu purici dermatită alergică, tratament otodektoza cauzat Otodectescynotis. profilaxia heartworm (ucide microfilariae L3 și L4 Dirofilariaimmitis), tratamentul nematodosiss gastrointestinale (larvae L4, imature și adulte Toxocaracati, Ancylostomacati, Ancylostomatubaeforme).

Imidacloprid, o parte din medicament, se referă la insecticidele hloronikotinilovyh grup care mecanismul de acțiune se bazează pe interacțiunea cu receptorii acetilcolinei de artropode și violare de transmitere a impulsului nervos care cauzează moartea insectelor.

Moxidectin este un compus din grupul milbemicicne semisintetice. Furnizarea unui efect stimulator asupra selecției acid gamma-aminobutiric, și legarea la receptorii postsinaptici, provoacă o perturbare inervației musculare, paralizia și moartea nematode și ectoparaziți.

III. PROCEDURA DE APLICARE

7. Avocatul numit la pisici pentru tratamentul și prevenirea demodeciei, otodektoza raia, sarcoptică, enthomosis, nematosis intestinale (toxocarioza, toksaskaridoz, untsinarioz, hookworm), precum și pentru prevenirea dirofilariozei.

8. Preparatul se aplică prin picurare animalelor ( «spot-on») se aplică pe pielea uscată intactă.

Înainte de a utiliza pipeta cu capacul de protecție îndepărtat și plasându-l vertical, străpunge membrana protectoare a duzei de pipeta (pune capacul pe partea din spate), și apoi îndepărtați din nou capacul. Prepararea parted lână, este aplicată animalului în locuri inaccesibile slizyvanie direct pe piele dintre lamele de la baza gâtului.Doza terapeutică minimă pentru pisici este de 0,1 ml / kg greutate corporală (10 mg / kg de imidacloprid și 1,0 mg / kg moxidectin).

9. În funcție de greutatea animalului folosind diferite ambalaje de droguri Attorney în dozele indicate în tabel:

10. Pentru distrugerea purici, păduchi și cleștele tratarea animalelor se efectuează o dată, pentru a preveni re-infestare - o dată la fiecare patru - șase săptămâni de-a lungul activității sezonului de insecte.

Programul cuprinzător de prevenire și tratamentul dermatitei alergice cauzate de purici, avocat aplicat o dată pe lună.

11. Pentru a trata otodektoza (ureche raie) formulare aplicată pe piele o dată. În timpul tratamentului, se recomandă curățarea canalului auditiv exsudatului și rapăn și, în cazul în care complicațiile otita, atribuiți antimicrobiene și agenți antiinflamatori.

Dacă este necesar, se repetă tratamentul după 1 lună.

12. Cu scopul tratamentului cu medicamentul este utilizat Sarkoptoz de 2 ori, la Demodeia - 2 - 4 ori cu intervale de 28 de zile; în vederea unei posibile invazii de prevenire - 1 dată pe lună.

demodekoza recomandat tratament folosind etiotropic complex, simptomatic si produse farmaceutice patogenice.

13. Pentru deparazitarea animalelor cu nematode ale tractului gastro-intestinal medicamentul este folosit în scopuri terapeutice, o dată, ca profilactic - o dată pe lună.

14. Pentru a preveni dirofilarioza în regiunile defavorizate ale medicamentului este utilizat în perioada de primăvară și vară-toamnă: înainte de începerea țânțarii de vară și țânțarii (purtători de D. immitis) o dată, apoi o dată pe lună, iar ultima dată în acest sezon, nu mai devreme de 1 lună după sfârșitul verii insecte.

Avocatul nu ucide pentru adulți Dirofilaria, dar reduce numărul de microfilariilor care circula in sange, si poate fi folosit în condiții de siguranță, de asemenea, animalele infestate.

15. Attorney interzisă utilizarea boli infecțioase pacienți și animale convalescenți și pisici care cântăresc mai puțin de 1 kg și pisoi sub 9 săptămâni. Tratamentul animalelor gestante și în lactație trebuie efectuată cu precauție, sub supravegherea unui medic veterinar.

Medicamentul nu trebuie aplicat la umed sau pielii deteriorate, se spală animalul timp de 4 zile după tratamentul cu medicamentul, și, de asemenea, utilizat în asociere cu medicamente care conțin lactone macrociclice.

16. Efectele secundare și complicații atunci când se utilizează avocatul de droguri, în conformitate cu această instrucțiune, de regulă, nu se observă. In cazuri rare, animalul poate fi reacții individuale (roșeață, mâncărime), care au testat în mod spontan și nu necesită utilizarea de droguri.

IV. MĂSURI DE PREVENIRE PERSONALĂ

17. Atunci când se lucrează cu avocatul de droguri trebuie să respecte regulile generale de igienă și de siguranță la locul de muncă prevăzute la medicamente.

18. În timp ce lucrează cu avocatul de droguri nu are voie să fumeze, să bea și să mănânce.

19. Când ați terminat, spălați-vă pe mâini cu apă caldă și săpun.

20. Nu așezați fierul de aplicare a produsului și animalul la golf pentru copii mici, timp de 24 de ore după manipularea avocat.

21. În caz de contact accidental cu droguri pe piele sau ochii trebuie clătiți imediat cu apă curentă, în caz de înghițire - întoarce la medic.

22. Utilizarea pipetă de droguri pentru uz casnic. Goliți pipetă și pachetul este plasat într-o pungă de plastic și eliminate.

23. Avocatul medicament trebuie să fie depozitate la îndemâna copiilor.

Instrucțiunea a fost dezvoltat de „Bayer HealthCare AG“ (Germania), în colaborare cu SA „Bayer“ (București).

Organizarea producătorului „Bayer HealthCare AG»; KVR Pharma si produs veterinar str GmbH, Projensdorfer. 324, D-24106 Kiel.

Se recomandă să se înregistreze în România FSI „VGNKI“

Șef al Departamentului de Apărare

Compania de sănătate animală „Bayer“ R. Gebauer