Adresa URL a paginii de unde știi cine a inventat și ce este

Adresa URL a paginii de unde știi cine a inventat și ce este

Care este adresa URL?

Protocoale: FTP, HTTP și HTTPS și HTTP / 2.0

Transfer Protocol, de asemenea, cunoscut sub numele de Hypertext Transfer Protocol. Protocolul se bazează pe tehnologia de „client-server“: un client inițiază o conexiune și trimite o solicitare, iar serverul așteaptă o solicitare de conectare, efectuează anumite operațiuni și returnează algoritmul din spate mesaj cu rezultatul a utilizatorului solicitat.Protocoale dezvoltate de Internet Engineering Task Force, prescurtată IETF. De fapt, multe dintre ele, dar vom da 4 opțiuni cheie:

ftp: // - File Transfer Protocol. Aceasta este una dintre cele mai vechi protocoale de aplicare, care a apărut în 1971. În timpul nostru, trebuie să se ocupe de foarte rare.

http / 2.0 - cea de a doua versiune a unui protocol standard, care este planificat numai pentru punerea în aplicare. Se crede că el va fi capabil de a îmbunătăți calitatea comunicării în 10 (!) Times. Tehnologia va schimba compresie http-antete, prioritățile de sistem, implementat un push server și optimizat un număr de puncte.

Prima parte a URL-ului indică ce protocol va fi utilizat pentru furnizarea de informații de la server către utilizator. El este întotdeauna plasat în fața numelui de domeniu, separate prin „: //“.

nume de domeniuFiecare nume de domeniu este format din mai multe părți și domeniu are în mod necesar un (primul) de nivel superior. Cele mai comune domenii de nivel superior sunt .com. org. net și .gov. Pentru domeniul meu sfat - este .com, după cum puteți vedea pe site-ul nostru URL: moisovety.com.

Este curios că în lumea modernă numele de domeniu argotic este adesea numit „bot» 🙂

Adresa URL a paginii de unde știi cine a inventat și ce este

Directorul sau cale

Cu este organizat ajutorul structurii de directoare a site-ului, se poate observa după bara oblică (slash). Înainte de a folosi în mod activ metoda de „pesmet“ - care este, de a crea un lanț de navigare pe care a condus din directorul rădăcină (pagina de start) la un articol sau un produs specific. Pe exemplul de puncte de vânzare, se pare ca acest lucru:

Adresa URL a paginii de unde știi cine a inventat și ce este

efect de lanț de navigare pe link-ul pagină.

Nume fișier / opțiune de pagină și ancore

Separat aloca Parametru (parametru) - o variabilă pentru formarea dinamică a paginilor web prin selectarea filtrelor. Un astfel de sistem poate fi adesea găsite în magazine online. Setarea standard este format, pornind de la. sau # - depinde de site-ul CMS.

La sfârșitul RLC poate locui ancora specială sau tag-ul ancora (numit Anchor în original). Aceasta se face cu un simbol #. Site-ul nostru folosește o ancoră în tabelul de conținutul articolului: le-am stabilit în textul subtitrărilor și link-urile din tabelul cuprins oferă acces la acestea. Apăsând subtitrarea în tabelul cuprins, vă mutați într-o locație specifică în corpul articolului în sine.

Regula generală: în absența unei etichete ancoră toate browserele trimit în mod constant vizitatorului, adică tu, chiar în partea de sus a paginii.

Istoric URL: pe scurt despre principalele

Mai devreme am menționat consorțiul WWW, se va reveni la ea.

Locator - "locație determinant"