adenovirus Adenoviroz și canin - simptome, tratament, medicamente, cauzele cele mai bune noastre

Adenovirus - este o infecție care este foarte adesea cauza a două boli grave, și anume hepatita infecțioasă și adenoviroza. Progresia una dintre aceste boli va depinde exact ce tip de virus a lovit animalul. Aceeași Adenovirus poate pătrunde în corp în diferite moduri, de exemplu, prin intermediul organelor respiratorii, daune mecanice la nivelul pielii, mucoaselor, precum și împreună cu alimente și apă. Purtători de virusul nu poate deveni numai câinii bolnavi, ci și acele animale care, fiind purtători de infecție, nu suferă de orice manifestări externe ale hepatitei și adenoviroza.Așa cum am menționat mai devreme, adenovirusul se poate dezvolta în hepatita sau adenoviroz. Prin urmare, fiecare dintre aceste boli are propria sa, distinct de cealaltă imagine a bolii.

Semnele clinice de hepatită infecțioasă la câini

Adenovirus de tip I, de asemenea, cunoscut sub numele de hepatita virala, de obicei însoțită de febră și deteriorarea generală a sănătății animale de companie. Treptat, câinele devine letargic. Ea nu prezintă nici un interes în orice activități sau jocuri, își pierd interesul în produsele alimentare, și începe să bea o mulțime de apă anormal. În același timp, animalul începe diaree și vărsături. iar urina devine nuanță roșu-brun. De multe ori, în acest tip de boală la câini manifestat cheratită - o boală însoțită de corneene umbrind ochii. Această caracteristică poate fi câteva zile după infectare a intrat în animal. În orice caz, cele mai multe dintre cheratită se dezvolta ca o boala separat.

In general, acest tip de hepatită pot apărea în forme cronice, acute, subacute și hiperacute. Hyperacute și formele acute sunt de obicei observate la animalele tinere cu sistemul de apărare al organismului sărac. Mai ales hepatita apare adesea la căței sub vârsta de șase luni înainte de vaccin a fost introdus pentru a le. Prin urmare, este în valoare de cel mai mult pentru a proteja animal tânăr împotriva tuturor factorilor de risc posibili. Descoperirea primelor simptome de hepatită infecțioasă acută și sverostrogo, este necesar, cât mai curând posibil, să ia toate măsurile necesare și, dacă este posibil, imediat la veterinar.forma subacută similar cu cronica, care poate avea o durată foarte îndelungată și arată o schimbare periodică a exacerbări și remisiuni. Infectia cronica hepatitei B este de obicei însoțită de o tulburări de stomac de scurtă durată, a scăzut interesul în produsele alimentare. încălzire ușoară și, în unele cazuri, apariția diferitelor boli oculare.

Tratamentul hepatitei infecțioase la câini

Cure orice formă a acestui tip de hepatită la domiciliu imposibilă. Lista de măsuri de diagnostic și terapeutice necesare ar trebui să fie numiți numai de către un specialist. În general, cel mai eficient tratament este complet, iar combinarea terapiei patogenic, simptomatic si imunitar. Mai mult, punctul de nu mai puțin importantă în tratamentul unui animal este de a furniza organismului complex de vitamine B, vitamina C si acid folic. Ca măsuri suplimentare pot fi utilizate mijloace naturale, cum ar fi infuzii de plante medicinale, cum ar fi mușețel sau sunătoare. Pentru mai rapid vindeca este de asemenea important să urmeze dieta, ceea ce implică un consum animal doar carne gătită, produse lactate și pâine; alimente grase si prajite este mai bine pentru a exclude toate.

Semnele clinice la câini adenoviroza

excitat virus de tip II Adenoviroz, însoțită de o tuse uscată puternică. snot (formând astfel o crustă pe nas) greutate pierde gratuit. precum și vărsături sau regurgitare și înroșirea conjunctivei. In timpul procedurilor de diagnosticare, medicii prezintă, de asemenea, raluri in plamani, ganglionii limfatici si creste nivelul mucoaselor înroșire. Ca o regulă, adenoviroz nici un efect asupra temperaturii corpului animalului. Dacă suferiți de această boală un câine tânăr, ea poate avea diaree. vărsături și o lipsă totală de apetitului. De obicei, etapa principală a bolii durează un pic mai mult de o săptămână. Acele animale care au suferit imunitate dobândi adenoviroz să-l, în măsură să protejeze corpul lor pentru o perioadă lungă de timp.

Tratamentul adenoviroza la câini

Ca și în cazul hepatitei virale, vindeca adenoviroz singur nu se poate. Singurul lucru care poate face proprietarul - este de a pune animalul într-un cald și-i dea cât mai multă apă posibil. Terapia implică utilizarea de antibiotice, agenți care refac imunitatea și preparatele antitoxice. tratamente simptomatice includ mucolitic sau bronhodilatatoare. Timpul de tratament stabilit de un specialist. În cazul în care boala este întârziată, sănătatea câinelui este menținută de vitamine și probiotice. dieta de câine în timpul tratamentului ar trebui sa fie la fel de vitamina îmbogățit, iar mâncarea este atent măcinat.

Prevenirea de penetrare a adenovirusul

Pentru prevenirea specialiștilor de infecție au dezvoltat mai multe tipuri de vaccinuri eficiente, care, cu toate acestea, încă nu se poate oferi o protecție sută la sută. Acesta este motivul pentru care, în plus față de vaccinările în timp util, proprietarii este important să se monitorizeze igiena si sa contactati animalele de companie.