Adenoviroz simptomelor câini, tratamentul, prevenirea

Adenoviroz simptomelor câini, tratamentul, prevenirea

câini Adenoviroz (tuse infecțioasă sau traheobronsita infecțioase, laryngotracheitis infecțioasă) - o boală contagioasă respiratorie, unul dintre care agenții patogeni sunt 1-2 adenovirusuri tipuri.virus din familia Adenoviridae stabil în mediu și la temperatura camerei secreții animale bolnave care conțin ADN-ul își păstrează activitatea sa de până la 2-3 luni.

Cel mai adesea, traheobronsita infectioasa comune în locuri în care câinii: locuri de joacă, pepiniere, expoziții și magazine pentru animale de companie. Adenoviroz transmise de la caine bolnav, precum și lupi, vulpi, vulpi. Virusul este transmis sub formă de picături din aer și la lins.

Câinele poate îmbolnăvi la orice vârstă, dar boala este deosebit de greu transferat catelusi cu vârsta cuprinsă între un an și jumătate între șase luni. Stimularea dezvoltării bronșitei cronice la câini și malformații congenitale ale sistemului respirator.

Epizootică observate în primăvara și vara, mai ales atunci când o mulțime de pui născuți.

Simptome la câini adenoviroza

Simptomatologia depinde în mod esențial de vârsta câinelui și gradul de distrugere a sistemului său respirator.

 • Uneori, o boala poate fi suspectata numai prin tuse.
 • Există, de asemenea, cazuri de pneumonie severa, care pun în pericol viața.
 • Tusea la câini apare după contactul cu agentul patogen în patru zile. Acesta poate fi umed sau uscat, moale sau latră, dur. Aceasta poate fi însoțită de vărsături, flegma. Tusea apare frecvent după exercițiu, excitație, umiditate sau temperatură modificări, presiunea în trahee.
 • În mai severe la câini adenoviroza posibil febră cu creșterea temperaturii corpului la 39-40 grade, tuse umedă, anorexie. Pot prezenta somnolență, secreții nazale, dispnee, scăderea activității. Uneori aud respirația bronșic, mai puțin șuierătoare.


Adenoviroz simptomelor câini, tratamentul, prevenirea
Exciter Tipul stabili imposibil punct de vedere clinic, astfel încât diagnosticul se face prin istorie, informații cu privire la absența vaccinării, alte metode de cercetare: radiografia, bronhoscopie.

Cel mai adesea mor de două sau trei luni pui.

Tratamentul adenoviroza la câini

În cazul în care boala apare fără complicații, el este tratat pe o baza in ambulatoriu. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea de pneumonie si alte complicatii ar trebui sa contacteze clinica veterinara de ceas și de câine internat in spital cu izolarea de la alte animale. Animalul dvs. are nevoie de o odihnă completă și mâncare bună.
Cum de a trata adenoviroz câini?

 • În cazul în care netratate, complicații începe cu amoxicilină și amoksiklava
 • Complicațiile în eficacitatea antibioticelor: cefalosporine prima generație, gentamicina sau enrofloxacina
 • Asociați soluție izotonică de clorură de sodiu și inhalarea de aburi.
 • Pentru a restabili imunitatea aplicată de gală veterinar, roncoleukin și alte imunomodulatoare. mucolitice Tuse dedurizată (bromhexin)
 • Medicamentele sunt utilizate cel puțin 10 zile, până la dispariția completă a semnelor de pneumonie pe un roentgen
 • Nu boală complicată în cazul în care un tratament adecvat este completă după două săptămâni, traheobronsita severă poate dura până la cinci săptămâni
 • Radiografia toracică trebuie repetată la 14 zile după dispariția semnelor clinice

Chiar și după 2-3 luni de la dispariția simptomelor unui câine este un purtător al virusului și pot fi periculoase pentru alte animale. În plus, sistemul imunitar al animalelor a fost bolnav și instabil în timpul vieții unui câine este rănit în mod repetat adenoviroza.

Prevenirea eficientă este vaccinarea anuală a animalelor împotriva adenoviroza.