Adenoviroz la câini, cauze, simptome, tratament

câini Adenoviroz însoțite de tuse infectioasa, boala poate fi transmisa de la un câine la altul. Adenovirusurile sunt agenții cauzatori ai bolii.Să luăm în considerare aspectul adenoviroza câine. Care sunt simptomele pot fi identificate prin adenoviroza. Ce tratament este administrat la câini în timpul fluxului bolii.

Adenoviroz la câini, cauze, simptome, tratament

Adenoviroz la câini - Cauze

Bacteriile virus Adenoviridae au o rezistență ridicată la schimbările de mediu. La temperaturi normale sunt active timp de câteva luni.

Bacteriile pot „prinde“ la animale din gama publică. De la animale bolnave. Moduri de transmitere - aer, contactul direct.

adenoviroza flux grele poate fi văzut în căței de până la șase luni. anomalii congenitale ale tipului de bronșită. devenit un impuls pentru dezvoltarea adenoviroza.

vârf de infecție în primăvara, vara. În perioadele în care există un gunoi mare la animale de companie.

În funcție de sistemul respirator cât de impresionat, ce varsta are un câine. În unele cazuri, doar tusea poate indica prezența bolii.

Nu sunt excluse cazurile cu complicații severe - pneumonie. Apropo, apariția tusei poate fi detectat câteva zile după contactul cu câinele bolnav.Ce este tusea - uscată, umedă, moale, dur, latră. Posibil vărsături, flegma. Pot apărea după overexcitement, activitatea fizică, presiunea în trahee.

De asemenea, la schimbarea factorilor externi de mediu - umiditate, temperatura. Atunci când complicații la câini observat febra cu creșterea temperaturii.

Există tuse, anorexie. Somnolența, secreții nazale sunt posibile scăderi de activitate apare dispnee. Atunci când respirația șuierătoare sonor.

diagnosticare

Ce tip de agent patogen a condus la adenoviroza, nu este posibil să se determine metoda clinică. Diagnosticul se bazeaza pe ceea ce imunizările poartă doggie.

Poate conduce, de asemenea, o procedură de bronhoscopie, examinarea radiografiei pulmonare. În moarte, în cele mai multe cazuri, plumb adenoviroza pui.

În absența diferitelor complicații de tratament se desfășoară în casa, desigur, sub supravegherea unui medic veterinar. Dacă a existat pneumonie, doggie internat in spital.

Izolat de la alte animale, oferă odihnă, nutriție adecvată. Poate numi agenți amoxiclav, amoxicilină. Când complicații antibiotice, clorură de sodiu.

Pentru a restaura sistemul imunitar, imunnomodulyatory folosit. Pentru a evita utilizarea de preparate contra tusei cu efect mucolitic, de exemplu, bromhexin.

Cursul de tratament durează până la zece zile sau până când simptomele de pneumonie. Razele X cușca toracică efectuată din nou cu dispariția tuturor simptomelor.

După câteva luni de câine pot fi infectate cu HIV, reprezintă o amenințare pentru alte animale de companie. Adenoviroza posibile recidive.

profilaxie

Ca măsuri preventive medicilor veterinari recomandă în fiecare an de vaccinare adenoviroza apariție a bolii. Ai adenoviroz câinii întâlnit? Opinia ta?

Cu stimă, Svetlana Baturina.