Acoperiș cu mâinile sau înlocuirea acoperișului

Construirea unei case, garaj, dependințe, pentru a ridica mai devreme sau mai târziu, întrebări cu privire la instalarea acoperișuri. Cineva încredințează această lucrare specialiștilor, iar unele pe baza experienței sale, se va efectua instalarea unui acoperiș cu propriile lor mâini. De fapt, dacă nu amenință să desene sau modele complexe, cu materialul „problema“, apoi pentru a face față cu această sarcină poate chiar novice constructor. Mai ales ca, spre deosebire de lucrătorii cu experiență, se va face pentru ei înșiși, astfel încât calitatea maximă.Acoperiș cu mâinile sau înlocuirea acoperișului

Suprafețele de acoperiș vin în toate formele.

Pentru a începe, este demn de reținut faptul că dispozitivul de acoperiș constă dintr-o structură multistrat alcătuită dintr-o ladă, bariera de vapori straturi, izolarea termică, impermeabilizare și acoperișuri.

așezarea lor a va depinde de tipul de construcție pentru schelete direct pe material pentru acoperișuri.

Instalarea sistemului de acoperiș

Tipul de sistem de acoperiș depinde de modul în care acoperișul va fi acoperit cu un material. De exemplu, acoperișul țiglă ceramică are cea mai mare greutate, aceasta înseamnă că exercită o presiune mai mare asupra sistemului de schelete. Cu aceasta în minte, trebuie să alegeți modul în care elementele sunt montate pe acoperiș, prezența sau absența unor modele suplimentare de siguranță. La instalarea unui acoperiș în fața ochilor ar trebui să fie întotdeauna desen acoperiș, în cazul în care este de dorit să se precizeze nodurile de conexiune ale sistemului căpriori.

Căpriori, în funcție de tipul de acoperiș, sunt:

Acoperiș cu mâinile sau înlocuirea acoperișului

Opțiuni Truss.

 1. Slanted - fascicul este setat la un anumit unghi față de suportul înălțimi diferite. Când un acoperiș Pent, acestea sunt montate pe cei doi pereți exteriori cu un fronton - pereții interiori și exteriori. Căpriori, nu puteți atașa același plan, ele pot fi pur și simplu pus pe pol creasta alternativ.
 2. Hanging - elementele lor sunt interconectate rigid grinzilor de acoperiș, care se montează pe două suporturi de capăt. Cu această construcție căpriori sprijină una pe cealaltă, creând o presiune orizontală substanțială. Pentru a achita forța de tracțiune aplicată de jos să strângă cureaua. căpriori Agățat poate colecta atât casa cât și la sol, după ce a efectuat ridicarea structurii finite, folosind o macara.

În primul rând, dacă vă construiți o casă care nu este făcută din bușteni sau de lemn, pentru a consolida partea de sus a pereților din zidărie casei instalate armat centura de beton. În timpul turnării betonului în cadrul Sarma de zidire inserat prezoane galvanizate. Acestea vor fi atașate mauerlat - bar, care este baza pentru sistemul de acoperiș, astfel încât calculul se face pe baza lungimea bolțului se bazează pe ea. Ei trebuie să iasă din mauerlat aproximativ 2-3 cm, pentru al strânge cu nuci galvanizate. Ar trebui să se țină seama și de stabilire de impermeabilizare pe centura armat. Așa cum este posibil să se utilizeze carton bitumat, împăturit în două straturi. Pentru a preveni putrezirea lemnului, toate elementele de lemn trebuie să fie tratate cu antiseptic.

Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că secțiunea transversală structuri depinde de mai mulți factori. Cel principal este sarcina pe ele, și anume, acoperișul și greutatea zăpezii estimate. Dimensiunea de zbor, smoală căpriori unghi și instalarea lor (panta acoperișului) este influențată și de secțiunea transversală. Banda de mijloc românească este în mod tipic ales dintre șarpante fronton foi de material pas de 120 cm și un unghi de 30 de grade.

Instalați șipcă

Instalat pe partea de sus a căpriorilor ladă umplute. În funcție de materialul cutiei pentru acoperișuri poate fi solidă sau cu un anumit pas. Primul este folosit pentru acoperiș moale realizate din materiale laminate. Apoi, ca astereală placaj sau alte materiale foaie utilizate. Ladă cu lacune potrivite pentru instalarea acoperișului realizate din tablă profilată, metal, Ondulin. În acest caz, se va apropia lățimea bord 20-25 cm si 2-2,5 cm grosime sau bare. Placi bătute în cuie de la streașină la coama. Setarea cutiei, asigurați-vă că pentru a monta un parchet masiv de plăci cu o lățime minimă de 60-70 cm, sub dolii și vale, peste streașină și piscuri de acoperiș.

Bariera de vapori, izolare, hidroizolare

Acoperișul are un dispozitiv de mai multe straturi. Pentru spațiile de locuit, efectuarea de instalare a acoperișului le este important să instalați un straturi barieră de vapori. izolație, impermeabilizare. Bariera de vapori, pentru a evita formarea condensului pe izolația cauzată de evaporarea umezelii din interiorul camerei. Și vapori se stabilește între decorațiuni interioare și izolare. De obicei, filmele cu membrană sunt utilizate în aceste scopuri. Filmul se întinde de-a lungul suprapunerea creasta la 10-15 cm și fixate la căpriori cu pistol cu ​​capse. De asemenea, necesită o bandă adezivă specială pentru dimensionarea locurilor în care filmul este adiacent pereților.

Acoperiș cu mâinile sau înlocuirea acoperișului


Designul simplu al acoperișului.

 1. Standard.
 2. Cu strat reflex - are o permeabilitate la vapori mai mare. Datorită prezenței reflexului strat barieră de vapori a căldurii este reflectată înapoi în cameră, astfel încât acesta este plasat în zone cu umiditate ridicată.
 3. Cu permeabilitate limitată la vapori de apă. Potrivit pentru casele utilizate periodic.
 4. permeabilitate la vapori variabilă.

Acoperiș cu mâinile sau înlocuirea acoperișului

Fixarea narozhnikov la căpriori diagonală.

Pentru a păstra căldura din cameră sub acoperiș se face instalarea stratului de izolație termică, care realizează și funcția de izolare a sunetului. Materialul acționează ca un sistem de încălzire cu o conductivitate termică scăzută, trebuie să fie sub formă de vapori și să îndeplinească cerințele de foc. Poate fi materiale dure sau moi minerale, sticlă, plăci de polistiren sau izolație vrac. Material izolant cu o grosime nu mai mică de 150 mm, este prevăzută între căpriori. Pentru a porni căpriori se măsoară grosimea și lungimea între ele. Apoi, materialul izolator termic recoltate de pe placa. Acestea sunt situate pe toată suprafața acoperișului. Tunderea rămase din set plăci de izolație de bază sunt utilizate pentru montarea stratului izolator în jurul unei conducte sau deschideri de ferestre la acoperiș. strat izolator fixat cu adeziv, mastic sau cuie și înșurubare.

Pentru a proteja straturile interioare de efectele acoperișului din diferite precipitații, vânt, un încălzitor este plasat deasupra stratului de impermeabilizare. Materiale pentru aceasta trebuie să aibă o rezistență ridicată la umiditate, rezistență la deteriorări mecanice, elasticitate, și de preferință capacitatea de a conserva căldura. Așa cum s-a utilizat în mod tradițional un material pentru acoperișuri comune, gidrostekloizol sau pergamină. Acum pe piața reprezentată de materiale moderne, cum ar fi folia de condens, difuzie si membrana superdiffuzionnye. Ele sunt mai durabile și au o performanță mai bună. impermeabilizarea Montarea se poate face folosind mastic sau acoperiri lichide pulverizate.

Tipuri de dispozitiv acoperișuri

Acoperiș cu mâinile sau înlocuirea acoperișului

Schema de acoperiș înclinat mansardat.

Suprafețele de acoperiș vin în toate formele. Ele sunt plate, cu o pantă de cel mult 3-5% sau zone verticale sau înclinate cu polarizare inversă. Înclinate sau acoperișuri schelete sunt împărțite în următoarele tipuri:

 1. Pent. Construcția sa este cel mai economic din cauza un consum mai mic de acoperișuri și cherestea. Acoperiș Pent este de obicei instalat pe clădirile fermei, bazându-se pe peretele casei.
 2. Gable. Se pare ca două dreptunghiuri care sunt conectate la marginile superioare, formând astfel două fronton ca triunghiuri. lungime patine în acest caz, pot fi identici sau diferiți.
 3. Piramidal sau ipohondru. Este folosit pentru a acoperi clădirea cu un plan pătrat. Acoperiș Ipohondru sunt conectate la un moment dat patru noduri ale triunghiurilor nu sunt neapărat identice.
 4. Ipohondru. Se compune din raze și triunghiuri plane trapezoidale, care sunt de obicei situate în partea superioară a frontoanelor. Acest acoperiș este foarte rezistent la sarcini de vânt, deși instalarea sa este mai complicată și consumatoare de timp.
 5. Phillips. Instalarea un astfel de acoperiș necesită o mare precizie și cel puțin o anumită experiență. Instalarea sa necesită instalarea de rampe la intersecția de structuri auxiliare care formează valea (razzhelobki).

acoperire

Odată ce toate straturile necesare trebuie să înceapă imediat instalarea de acoperiș pentru a proteja structurile din lemn de ploaie. Fiecare Acoperișuri are propria instalare specială. Mai mult, la alegerea sa poate afecta unghiul de înclinare a acoperișului, transconductanța și de altfel ei.

Acoperișul materialelor rola

Acoperiș cu mâinile sau înlocuirea acoperișului

Panta acoperișului depinde de materialul de acoperire și regiunea geografică.

Anterior, ca material pentru acoperișuri folosit materiale. Acum, din ce în ce în ce mai populare, polimer-bitum, cu care se confruntă. Construcțiile încep cu faptul că rolele sunt laminate sau derulat înapoi în direcția opusă. Așezați pânza trebuie să fie paralel sau perpendicular pe creasta. Este mai bine să efectueze această lucrare împreună. Unul folosind un arzător cu gaz, încălzește porțiunea inferioară a rolei și suprafața acoperișului. Un alt pune pe acoperiș și materialul încălzit cu ajutorul unei role de mână consolidează la un reazem strâns la bază. De obicei, rola de acoperire este plasat în două sau mai multe straturi. Astfel, pentru cel inferior și stratul interior utilizat asfalt sau acoperișuri material cu praf asemănător Topping, iar pentru partea superioară - cu un material protector sau solzoase mazarat. Locuri unde se termină rostogolesc podele, de obicei încadrată cu fier galvanizat.

Foi de acoperise din azbest (azbest)

Înclinarea acoperișului ideal pentru un acoperiș - 20-45 °. Sub foi de azbest ondulate lada potrivite cu lacune. Pentru foile ei grinzi compuse sunt atașate de cuie sau șuruburi, găuri sunt forate pe creasta valului. Diametrul găurilor trebuie să fie 2-3 mm mai mare decât diametrul unghiilor sau șurub. Sub capetele de unghii sau șuruburi anexați șaibele din oțel zincat sau cauciuc. Montarea plăcilor de azbociment este posibila vrazbezhku (în fiecare rând superior deplasarea acestora către) sau strict una deasupra celeilalte (non-offset). Procesarea completa pentru acoperișuri Surikova chit fisuri toate îndoielnice și crevase, capete de unghii și șaibe pentru a evita nevoie de prea repede pentru a fi înlocuit.

Acoperisuri din metal

Aparate de sipca sub un acoperiș realizat din bare cu centrul la o distanță de 35-40 cm. Prima Lemnul este mai mult, în comparație cu alte grosimi. Pentru a tăia acoperiș metalic, este necesar să se aplice orice foarfece speciale pentru metal sau unitate specială de viteze „râșniță“ și o tăietură proaspătă pentru a acoperi o vopsea protectoare specială. Montat pe acoperiș cu șuruburi sau cu garnitură din cauciuc siliconic, care împiedică pătrunderea apei. Șuruburi lucra cu tigla metalica, spre deosebire de ardezie și Ondulin, este înșurubat în val.

Acoperișul de carton ondulat

acoperiș de lucru de acest tip necesită îngrijire specială și de îngrijire. Transportul și ridicarea foilor de carton ondulat ar trebui să fie luate în considerare cu atenție, astfel încât să nu deteriora suprafața lor. Este interzis să taie materialul pentru acoperișuri, „bulgar“, cu roți abrazive, în acest scop, o mai bună utilizare a foarfece de tăiere, a văzut, puzzle, ferăstrău circular cu dinți mici sau Foarfece electrice. Email special pentru suprafețele de polimer acoperite secțiunile de margine pentru a preveni apariția coroziunii. Instalarea pornește de la marginea inferioară a acoperișului. folii ondulate sunt suprapuse și fixate cu ajutorul unor șuruburi cu garnituri de cauciuc, care sunt înșurubate în valuri placa de îndoire. Așchiile rezultate trebuie îndepărtate imediat de acoperire. După încheierea blindajul, este de a elimina pelicula protectoare pe stratul polimeric.

Colaborați la articole utile: