Accident vascular cerebral la copii tipuri, cauze, tratament și prognostic pentru viitor

In fiecare an, riscul de a avea un accident vascular cerebral, nu numai la adulți, ci și la copii și adolescenți. Acest lucru se datorează mai multe motive, dacă ereditatea sau influența factorilor externi. Orice ar fi fost, dar copiii pot suferi grav de un accident vascular cerebral, care va afecta tot restul vieții lor în viitor. Cu toate acestea, cunoscând caracteristicile bolii și evoluția acesteia, puteți să-l evite cu totul sau de a reduce riscurile.Tipuri de tulburări circulatorii

Copiii pot experimenta un accident vascular cerebral in dezvoltarea bolilor de sange. proces lent sau haotic poate duce la formarea de trombi și dezvoltarea bolii. Mai ales în cazul în care este în mod constant repetat, sau este patologică. Este posibil pentru a diagnostica în prealabil - suficient pentru a identifica principalele simptome si cereti sfatul medicului. Împărtășiți ischemică, hemoragic sau tulburări de sânge amestecat.

ischemică

tulburări circulatorii ischemica însoțite de o presiune ușoară în vasele de sânge, atunci când curge slab la nivelul membrelor. Acest lucru se întâmplă în mod regulat, iar apoi pacientul se simte amorțeală în mâini sau o anumită parte a corpului. Deși deseori puțină presiune în vasele de sânge pot fi observate în apropierea organelor sau țesuturilor.

hemoragic

În hemoragică situație proastă circulație este diferită - vasele este complet rupt, și există sângerare în jurul țesuturilor, organelor sau membrelor. Și de multe ori inundate toate zonele din creier. Dificultatea constă în faptul că, în acest caz, eritrocitele pătrunde prin peretele inimii, ceea ce duce la dezvoltarea de anevrism sau lakurn. Procesul este ireversibil, iar pacientul poate muri în câteva ore, dacă nu-i dai o ambulanță.

accidente vasculare cerebrale mixte

accidente vasculare cerebrale mixte sunt rare, dar nu apar. Acest lucru se întâmplă din cauza eredității, leziuni cerebrale traumatice sau de mare stres emoțional. Acesta începe cu atacul ischemic sau accident vascular cerebral minor, în curs de dezvoltare treptat în ischemie sau hemoragic de tip. Acest lucru se întâmplă datorită prezenței bolii cronice de inimă, boli vasculare, sau prezența unui anevrism.

Cauzele de accident vascular cerebral la copii

Cauzele de accident vascular cerebral la copii sunt similare cu cele care a afectat la adulți și vârstnici. Deși există particularitățile sale proprii. Ei de multe ori se dezvolta pe fondul unor anomalii genetice in procesul de nastere sau in uter, din cauza stresului sau a unei presiuni puternice asupra craniului. In acest caz, cheaguri de sânge și anevrisme observate la copii nu mai mică decât cea a persoanelor în vârstă de 45 de ani. Situația este complicată de prezența unei boli cardiace cronice sau boli vasculare.

Fetale (pre-natal) și accident vascular cerebral perinatale

Acest tip de accident vascular cerebral la copii este de 25 de ori mai mare decât alte tipuri, și ce se întâmplă în timpul sarcinii până la 28 de săptămâni. Motivele pentru dezvoltarea este prezența infecțiilor intrauterine, patologia materna, hipoxie cele mai multe fetale, anomalii vasculare congenitale ale copilului, stare patologică care este însoțită de tromboză vasculară. Cele mai multe dintre cauzele de bază pot fi diagnosticate în prealabil și de a începe tratamentul.

hemoragică

accident vascular cerebral hemoragic apare la sugari și copii mai mari din cauza ruperii vaselor de sânge cerebrale, atunci când substanța începe sângerare în ventriculii creierului sau coajă. Adesea cauza principala este arterele anormale sau incorecte întrețesere, prezenta anevrisme, tumori cerebrale, traumatisme, diabet sau boli infecțioase transferate mai devreme.

ischemică

accidente vasculare cerebrale ischemice la copii se dezvolta impotriva trombozei si ocluzia vaselor de sânge, atunci când celulele nervoase din creier încep să moară de foame. Acest lucru are loc în prezența unor boli cronice grave ale inimii, sânge, procesele inflamatorii din creier, atunci când veziculelor și tumori ale creierului în timpul vasospasmului lung si interventia chirurgicala timpurie.accident vascular cerebral ischemic la copii

Accident vascular cerebral ischemic poate curge destul de ușor, va avea loc numai dureri de cap, slăbiciune, tremurături în mâinile și fără probleme cu vorbire sau de mers pe jos. Dar, cu timpul situația se va deteriora, ceea ce duce la o perturbare gravă a funcției cerebrale. Acest lucru poate suferi ca un motor, iar latura psiho-emoțională, în funcție de locația focii. Când se întâmplă acest lucru ischemie hemodinamice stânga și dreapta, minore și severă și trombotice.

accident vascular cerebral hemoragic la copii

In hemoragic accident vascular cerebral apare nu numai tromboză, ci, de asemenea, o ruptură completă a vaselor de sange, cauzand sangerari puternice incepe in toate zonele din creier, și sunt formate lakurny. Copilul poate suferi de hipertensiune arterială, spasme vasculare, migrenă, vărsături, paralizie. Procesul durează câteva ore și se distinge de criza de peste. Prin urmare, rata de asistență medicală va depinde de soarta copilului. Dacă nu vedeți un medic în timp, ea poate începe edem cerebral sau comă.

Principalii factori de risc pentru debutul de accident vascular cerebral

 • El suferă de boli de inima cronice
 • Are coagularea sângelui săraci
 • a fost predispus la infecții în timp ce în uter
 • El a suferit o interventie chirurgicala timpurie
 • patologii vasculare are
 • El a suferit un prejudiciu cranio-cerebrale sau randamentul la presiunea de pe craniu

Simptome si semne de accident vascular cerebral la copii

Primele semne și simptome de accident vascular cerebral la copii pot să apară câteva ore sau chiar zile înainte de debutul fazei grele. Deci, ceas:

 • pierderea de coordonare
 • dureri de cap
 • greață
 • pierderea conștienței
 • slăbiciune generală și tremuratul mâinilor
 • amorțeală
 • hipertensiune
 • probleme de respirație
 • modificarea culorii pielii

Există, de asemenea, ezitare primele semne pot fi atribuite în vorbire sau de poticnire atunci când mersul pe jos. Puteți viziona un zâmbet strâmb sau amorțeală parțială, în unele părți ale corpului.

Nou-născuți și accident vascular cerebral

Mai mult decât altele predispuse la nou-nascuti accident vascular cerebral în timpul nașterii sau în primele ore după ei. Acest lucru se întâmplă din cauza presiunii puternice asupra craniului, iar acțiunile greșite ale medicilor. Dar patologie, boli infectioase si boli cronice ale mamei poate duce la accident vascular cerebral, nu mai puțin. Copilul poate începe sângerare sau umflarea creierului in primele 6-10 ore de la naștere. În acest caz, se observă simptome aproape cu semnificație clinică, și pentru a diagnostica boala este aproape imposibil.

prim-ajutor

Primul ajutor pentru apariția accident vascular cerebral implică chemarea unei ambulanțe. În continuare, trebuie să se asigure accesul liber de oxigen la plamani copilului, unbuttoned hainele și a deschis toate ferestrele. Puneți copilul pe orizontală și ridicați ușor capul, 30 de grade mai mare decât umerii. Este mai bine să se întoarcă fața spre partea și să aducă apă. Încearcă să nu intre în panică și să nu permită copilului să-și piardă cunoștința. Ajutor cu eructații și așteaptă sosirea o ambulanță.

diagnosticare

Dacă vorbim despre diagnosticul bolii, se poate detecta doar o predispoziție, uneori, atunci când vine vorba de leziuni, patologie, dezvoltarea anormală a infecțiilor conexiuni vasculare. În astfel de cazuri, este necesar să se consulte un medic care va efectua o inspecție externă, numește tomografie și cardiograma, donarea de sânge și urină, care trece cu ultrasunete. Numai atunci poți spune sigur despre tipul de accident vascular cerebral și posibilitatea dezvoltării sale.

Accident vascular cerebral Tratamentul poate include mai multe tipuri de proceduri, dar fiecare curs este atribuită în funcție individual, pe caracteristicile organismului. Utilizați o doză de medicament, masaj, chirurgie, terapie fizica si de prevenire. Dar fără tratamentul bolilor cronice nu pot fi vindecate, iar cauzele profunde ale accident vascular cerebral, și o predispoziție la ea.

Complicațiile și consecințe

Dupa un accident vascular cerebral, cei mai mulți pacienți care suferă de complicații, care se poate manifesta în vorbire sau de mers pe jos probleme, paralizie, senzație de amorțeală și pierderea sensibilității. Uneori, copiii suferă de tulburări psiho-emoționale, și apoi reabilitare va dura mai mult. Acest lucru se datorează faptului că suferă emisfera stângă a creierului, și au nevoie de ajutor profesional al unui psiholog și antidepresive. De multe ori, restaurarea nu ia mai mult de câteva luni, din moment ce vorbim despre un corp tânăr. Dar unele dintre funcțiile pot fi afectate atât de mult încât copilul să poată dezvolta în mod corespunzător.

Dacă vorbim despre accident vascular cerebral neonatal, atunci ei mor de multe ori, deoarece boala se produce fara dovezi, si pentru a restabili activitatea creierului aproape imposibil. În ceea ce privește copiii mai mari, atunci când o fază de accident vascular cerebral de lumină, ele pot fi salvate, dar apoi au nevoie de reabilitare, și, astfel, există un risc ridicat de accident vascular cerebral recurente. Pentru a evita acest lucru este posibil numai în tratamentul bolilor cronice și a consecințelor. În ceea ce privește durata de viață, la copii nu este redusă.