Absintul clasic la reteta acasă

Absintul clasic la reteta acasă
Ce este absint? Aceasta este o bautura alcoolica foarte puternica mai mult de 70 °, ingredientul principal este un extract de pelin absinth. Chiar si egiptenii antici au apreciat bautura ca un excelent remediu pentru multe boli. Numele de absint a fost din cauza amărăciunii sale specifice, astfel cum a tradus din cuvântul grecesc înseamnă literal „nepotabilă“.Ce calități nu sunt numai atribuite acestei bauturi: pentru sarcina, anemie si reumatism, icter și durere severă, și chiar ca un stimulent pentru procesul creativ. Ce face absint? După cum sa menționat mai sus, este, mai presus de toate, pelinul - mai precis, flori și frunze sale. Semințe de Artemisia nu este recomandată, deoarece contaminează băutura. Rădăcinile plantelor pot fi adăugate, dar au nevoie mai întâi să macine.

De asemenea, absintul includ în mod tradițional anason (sau, mai degrabă, semințele) și fenicul și de dorit să se adauge o componentă, cum ar fi isop - este necesar pentru a da băutură smarald blând. Isop - ierburi, mirosul și gustul amintește de cimbru (de asemenea, cunoscut sub numele de cimbru). De asemenea, în rețeta poate include anason în stea (anason chinezesc), coriandru, angelică, balsam de lamaie (acesta poate fi înlocuit cu mentă). Ierburi sunt cel mai bine cumpăra în piață (de exemplu, bunici care le colectează manual), deoarece calitatea de plante farmaceutice tind să fie destul de mediocru. Dar, dacă ești bun în plante, este cel mai bine, desigur, pentru a le colecta el însuși.

Cum de a colecta și pelin recolta

Absintul clasic la reteta acasă
două specii de pelin absint potrivit pentru - amar și Roman (aka matura), din care reteta, indiferent vă decideți să utilizați. Plus colectate personal sagebrush că la piețe și drogherii vândute de obicei iarba „cu tot conținutul“ - și tulpini și frunze, și semințe și rădăcini. Un preparat pentru absinthe calitativă necesare în principal frunze mici, care sunt pe partea de sus a inflorescențelor de plante și Artemisia.

Cel mai bine este să taie 15-25 cm de vârf, iar apoi iarba ar trebui să fie uscat pe un proiect de lumină, extinderea-l pe tesatura subtire. Apoi, tufișul de salvie uscată trebuie să se rupă de pe frunze și flori, se toarnă în trei litri borcan pe trei sferturi, și din când în când pentru a deschide capacul pentru a ventila ușor cranking materii prime. În același mod, se recomandă să se pregătească isop, melisă, mentă și, celelalte ingrediente, este posibil să se cumpere de pe piață, această rețetă nu interzice. După aceste preparate puteți începe fabricarea absint la domiciliu.

Reteta clasica de absint

Dacă sunteți obosit de alcool „obișnuit“, cum ar fi vinul, berea si vodca, apoi trata cu această băutură „exotice“, absint ca acasă. Nu aveți nevoie să-l cumpere în supermarket, pentru că băutura poate fi ușor de preparat și independent. Tarhon și alte mirodenii pot fi cumpărate de la farmacie.

Atenție, alcoolul reteta nu este recomandat să înlocuiască sau vodca Moonshine, indiferent de calitatea ei nu erau. În caz contrar, gustul tau de absint nu este foarte plăcut.Compoziția include absint:

 • Alcool 96 ° - 1L;
 • Apa - 200ml;
 • Pelinul - 80 g;
 • Fennel - 50 g;
 • Semintele de anason - 25g;
 • Stea anason - 25 g;
 • Coriandru - 10g;
 • Nucșoară - 1g;
 • Cardamom - 1g.
 • Pentru colorarea isop 10 c 5 grame de menta si lamaie balsam.

absint de casă:

Absintul clasic la reteta acasă

 1. Pelin, fenicul și anason zdrobite în orice mod posibil, și se toarnă într-un borcan.
 2. Se toarnă în apă, alcool sau alcool ia putere gata 80 °.
 3. Se toarnă alcool plante medicinale și a pus într-un loc întunecos și rece pentru o perioadă de 2-3 săptămâni. Dacă doriți să accelereze procesul - țineți amestecul pe o baie de abur timp de 12 ore.
 4. In plus, tinctura rezultată se diluează cu apă până la 45 ° C și se toarnă în toate infuzare aparat de distilare mlaștină.
 5. Distilează nevoie cu atenție la iarba nu este ars, în caz contrar absint este prost gust. Selectați fracțiunea superioară și partea principală.
 6. Nevoia de a bea acum clar vopsea - adăugați isop (sau menta cu balsam de lamaie). Capacitatea cu un lichid pentru a pune în apă caldă până când culoarea perfuziilor nu se va schimba.
 7. tulpina Ready absinthe de casă prin tifon și se toarnă într-o sticlă. Se diluează cu apă până la absint 74 °. Sticla trebuie să fie din sticlă de culoare închisă în băutură să insiste timp de trei zile.

Prepararea băuturii nu ia mult timp - după cum puteți vedea, rețeta este foarte simplă. absint Net are un gust pur și simplu „foc“, dar fără o senzație de arsură. Finisajul este foarte „de vară“, cu mirosul de pajiști de iarbă. Dar încă mai bea această băutură este mai bine cu suc, combinația cea mai de succes este considerat absint cu suc de ananas. Efectul după ce a băut absint impresionant: grijuliu, relaxat și sedare ușoară. Este de dorit să susțină absint 6-12 luni, apoi se bea mai mult este dezvăluit, devine un gust echilibrat, se schimbă culoarea în roșu.

Reteta absint simplă distilare fără vodca

Dacă se gândesc cum să facă absint, dacă nu aveți un aparat de distilare, există o rețetă simplificată a băuturii. El, desigur, este departe de original (care se face exclusiv pe alcool), dar, de asemenea, un foarte bun aspect gusturi. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru băutură:

 1. frunze sagebrush și inflorescențe se macină fin și se toarnă într-un borcan de sticlă.
 2. Există, de asemenea, se toarnă vodca și capacul containerului strâns resigilat.
 3. Perfuzați două sau trei zile, după care lichidul trebuie să fie filtrate prin tifon.
 4. Toate celelalte plante se macină bine într-un blender sau cu un mojar și se toarnă în băutură.
 5. Închideți capacul și se lasă la infuzat într-un loc întunecat în 7-10 zile.
 6. Apoi, din nou, se scurge si se infuza sirop de zahăr (zahăr se dizolvă în apă fierbinte).

După cum puteți vedea, aceasta reteta este foarte simplu de a pregăti o astfel de variantă de realizare alternativă, băutura poate fiecare. Pe cerul gurii, într-adevăr arată ca absint, dar într-o formă diluată - nu la fel de puternic. Această băutură este destul de capabil să înlocuiască absint clasic pe masă.

Rețetă pentru absint de lamaie

Dacă doriți să gătească, nu este doar un absint acasă (chiar și fără distilare), si ridica aroma de lamaie, se va lua mult mai puține ingrediente decât în ​​rețeta precedentă. Această opțiune este chiar mai ușor, nu există nici un condiment in plus, dar pelin, menta si coaja de lamaie.

Pentru fabricarea acestui tip de absint, se prepară următoarea compoziție: 1 cana vodca si 1 lingurita tarhon uscat, doua linguri de frunze de menta barci, coaja de la o jumatate de lamaie si o jumatate de cana de sirop de zahăr (zahăr diluat cu apă).

 1. pisa uscat pelinul orice mod și se toarnă într-un borcan de sticlă.
 2. Iarba se toarna un pahar de vodcă și un capac borcan ermetic etanșată.
 3. Infuzat timp de două zile într-un loc întunecat, apoi se strecoara printr-un filtru de bumbac.
 4. Apoi, trebuie să adăugați coaja de lamaie si frunze de menta, toate se amestecă bine.
 5. Din nou elimina infuzat timp de o săptămână, apoi se bea din nou tulpina mai mult.
 6. Adăugați sirop de zahăr, se amestecă și se toarnă în orice containere convenabile.

Această absint alternativă se transformă foarte parfumat, cu o amărăciune plăcută. Este de dorit să nu depășească cantitatea de salvie uscată, ca bautura suplimentară amărăciune se atașează coaja de lamaie. Recomandat pentru a utiliza refrigerate.

Cum de a bea absint

Există mai multe moduri cum să bea absint. Clasic mod franceză - este de a utiliza băutura cu o bucată de zahăr rafinat și apă cu gheață. Un pic modificat modul de varianta Cehă - rafinat caramelizare folosind un chibrit aprins, iar versiunea în limba română de absint se adaugă la siropul de zahăr. Orice metodă este foarte gustoasă, dar există un dezavantaj semnificativ - garanții absint mahmureala brutală. Deci, fii atent să nu abuzeze de această băutură.