Abraziunea care este, de tratament, de prim ajutor

Abraziunea care este, de tratament, de prim ajutor

Abraziunea numit leziuni mici, de obicei benigne mecanice la nivelul pielii. Acest tip de zgârieturi, de regulă, nu profund, este exprimată numai în straturile superioare ale pielii deteriorate, de multe ori arata ca o abraziune doar pășunate pielea. Fiecare persoană de mai multe ori în viața mea se confruntă cu acest fenomen.Aceste leziuni cutanate pot apărea în multe situații. La copii, o mulțime de timp de joc jocuri pe mobil, comune sunt vânătăi pe genunchi. Într-o viață de escoriații comune pentru adulți pe de o parte, încheietura mâinii și în alte locuri. Dacă un prejudiciu de piele a avut loc într-un accident, aceasta va ajuta să se stabilească natura incidentului.

În general, acest prejudiciu este un fenomen destul de neplăcut. Deteriorarea corpului locurile vizibile poate deveni un defecte cosmetice temporare, cicatrici rămân în unele cazuri. În plus, chiar și o ușoară deteriorare pe infecție a pielii poate obține, care poate provoca inflamație și infecție.

Prin urmare, în caz de rănire a pielii ar trebui să se ocupe imediat competent prejudiciul, aplică mijloace speciale, care vor preveni infectiile obtinerea. Până la dispariția completă a echimoze, este de dorit să se folosească instrumente speciale care accelerează vindecarea și pentru a ajuta la prevenirea apariției cicatrici, din cauza care poate fi lăsat cicatrici vizibile.

Abraziunea care este, de tratament, de prim ajutor

Important! Trebuie avut în vedere faptul că, în unele cazuri, abraziune ar trebui să vadă un specialist.

Abraziune: ea

O astfel de stare este întotdeauna o consecință a deteriorării mecanice, cea mai mare parte a impactului. Uneori, escoriații sunt cauzate de zgârierea pielii. Dacă vă place daune pielii este cauzată de la sine fără nici un motiv aparent, ea are unele caracteristici excelente, este o ocazie de a consulta un dermatolog.

În general, în timpul escoriații normale semne includ înroșirea pielii din jurul rana, un pic umflare, uneori însoțită de o ușoară mâncărime, senzație de arsură. Neobshirnoe pot prezenta sângerări, care este rapid, de selecție ichor. Există câteva simptome care trebuie să fie alertat și pentru a obține pentru a vedea un medic:

  • sângerare abundentă, o lungă perioadă de timp nu se oprește;
  • roșeață în jurul prejudiciul este prea pronunțată umflături însoțită de febră, mâncărime severă, pulsatila;
  • În cazul în care răniți au fost puternic contaminate, în special a gunoiului de grajd, terenul este de natură să intre în tetanosului infecție la abraziune sau alte bacterii.

În aceste cazuri, trebuie să vă consultați întotdeauna medicul dumneavoastră, poate fi nevoie de asistență medicală profesională. În alte situații, ar trebui să încerce să facă față cu trauma propriei lor, aproape orice abraziune poate fi bine tratat si vindecat la domiciliu.

Abraziunea care este, de tratament, de prim ajutor


Ce doctor tratează

În cazul în care sunt prezente în prejudiciul pielii semne de infecție, a fost puternic contaminate, rana este prea adânc, trebuie să consulte un dermatolog. Cu toate acestea, de multe ori nevoie de asistență de urgență, în special în cazul în care a existat o zgârietură din cauza accidentului, cum ar fi un accident.

În acest caz, puteți apela „ambulanta“, sau ulterior, se aplică la camera de urgență. Au rană tratate în mod corespunzător, decontaminate și să vă spun cum să prevină infecția și să aibă grijă de zero în viitor.

Procesul de abraziune

După prejudiciul ar trebui să fie posibil pentru a procesa mai rapid, pentru a evita obtinerea de infecții. Pentru a face acest lucru, în primul rând să se spele rana si tesutul din jur cu apă caldă cu săpun, de preferință moale, antibacterian, apoi șterge cu grijă prosop curat.

Pentru a decontamina rana există o pluralitate de mijloace: o soluție de peroxid de hidrogen, clorhexidină, iod, verde strălucitor, fukortsin și altele. Acestea ar trebui să fie aplicate foarte atent, este recomandabil să se folosească tampon de bumbac sau bumbac muguri, în funcție de mărimea leziunii pe piele.

Abraziunea care este, de tratament, de prim ajutor

Important! substanțele Dezinfectarea nu trebuie aplicat direct pe rana, aceasta poate provoca o arsură și pentru a preveni vindecarea. Fondurile aplicate cu atenție la marginile plăgii, pielea adiacente acesteia.

Dacă rana este mare și profundă, după prelucrare la abraziune ar trebui să impună un plasture bactericid. Păstrați-ar trebui să fie nu mai mult de o zi, în caz contrar acesta va începe să interfereze cu vindecarea normală. In mod normal, orice rană pentru a începe să se usuce, va fi sub tencuială putrezi, va crește probabilitatea de infectare. Sub tencuiala nu trebuie aplicat nici un unguent din abraziuni și zgârieturi.

Decât pentru a trata ranile

A doua zi după zgârieturile tratament complet, în cazul în care nu există nici un semn de cineva infectat, puteți utiliza facilitățile pentru vindecarea rănilor și escoriații. Atunci când este utilizat în mod corespunzător, acestea nu vor permite apariția de cicatrici, cicatrici, elimina mâncărimea și arderea, care apare uneori în timpul vindecarea leziunilor. Unguentele și cremele se asigura un tratament rapid.

Cele mai eficiente și mai populare creme pentru vindecarea rănilor și escoriații includ următorii agenți:

  • Panthenol, Bepanten;
  • balsam sau spray "ER";
  • Argosulfan;
  • Solkoseril și altele.

Abraziunea care este, de tratament, de prim ajutor

Aceste preparate hidrata și să ofere vindecare rapidă și ușoară a rănilor. Trebuie avut în vedere faptul că aceasta nu ar trebui să se aplice patch-ul sau orice bandaj pe o rana tratat cu o cremă, în caz contrar efectul poate fi contraproductiv. În cazul în care alergia ar trebui să refuze să-l remedieze, alege un medicament diferit.

Cum de a elimina rapid zero pe fața lui

Răni și leziuni ale pielii de pe fata se vindeca la fel de repede ca și în restul corpului. două săptămâni, și apoi pentru un timp deține încă roseata - la zgârieturile de greutate medie este una necesară pentru vindecare.

Pentru a escoriații vindeca mai repede, trebuie să urmați câteva reguli. În primul rând, imediat după prejudiciul să fie tratat rana, acest lucru nu este deloc imposibil să ezite. In timpul tratamentului, vindecarea rănilor este necesar să se utilizeze creme sau unguente.

Rana nu ar trebui să fie atins de mâini, încercând să bat peste râie. Ea ar trebui să se deplaseze pe cont propriu, dacă încercați să-l ridice, puteți prelungi timpul de vindecare completă. Zona afectată a pielii pe care nu ar trebui să se expune la lumina directă a soarelui, este de dorit să-l protejeze pe deplin de influențele externe. Dar să poarte plasturele nu ar trebui să fie.

Abraziunea care este, de tratament, de prim ajutor

Abraziune festered: ce să facă

Supurație rănilor caracterizate prin roseata puternica, umflături la leziuni extinse, mâncărimi severe. În acest caz, există izolare: ele sunt, de obicei albicios, galben sau verzui. Acesta poate fi ridicat temperatura corpului, în unele cazuri, la nivel local. Toate acestea sunt semne purulente.

În cazul în care rana este puternic abcese, ar trebui să fie spălate cu antiseptic său, aplica un bandaj steril și solicitați imediat asistență medicală. Dacă acest lucru nu se face, pot exista consecinte grave, abcese extinse pot provoca septicemie.

Cu toate acestea, în cazul în care este după leziunea tratată corect, tratate cu unguente speciale, în cazuri mai severe, solicitați ajutorul unui specialist, ar trebui să apară supurație. date prejudiciu este întotdeauna transferat destul de ușor, principalul lucru - pentru a menține rana curată și uscată.