A) consum și producție - studopediya

Producția este, de asemenea, în mod direct și de consum. -subektivnoe dublu și un consum obiectiv. [În # 8209; În primul rând:] individuale, pentru a dezvolta abilitățile lor în procesul de producție, la consumă în același timp, le consumă în actul de producție, la fel ca actul natural al producerea de descendenți este consumul de vitalitate. În # 8209 în al doilea rând: producția este mijlocul de consum de producție care sunt utilizate sunt purtate, și în parte (cum ar fi arderea combustibilului) din nou împărțită în elemente de bază. În mod similar, producția este consumului de materii prime, care nu păstrează aspectul său natural și proprietăți, ci dimpotrivă, le pierd. Prin urmare, actul de fabricație, în toate momentele sale, există, de asemenea, un act de consum. Dar economiștii sunt de acord cu toate acestea. Producția este direct identic cu consum, consum, fie direct coincide cu producția, acestea sunt numite consum productiv. Această identitate a producției și a consumului este redus la poziția Spinoza: „determinatio est negatio“ 18.[M-7] Totuși, această definiție a consumului productiv doar economiști și se extinde doar pentru a separa aportul cu producția identică, din consumul real care, dimpotrivă, se înțelege, spre deosebire de distrugerea producției. Astfel, considerăm consumul real.

Consumul are, de asemenea, în mod direct și de fabricație, la fel ca în natură consumul de substanțe chimice și au instalațiile de producție. Ceea ce, de exemplu, în procesul de putere, este una dintre formele de consum uman produce propriul său corp - acest lucru este clar; dar are, de asemenea, puterea relativă și orice alt tip de consum, care este un mod unul sau altul, fiecare în felul său face persoana. Ea - producția de consum.

Cu toate acestea, spune economia politică, este identic cu consumul de producție este al doilea tip de producție, care rezultă din distrugerea primului produs. În primul producător se întruchipează, în al doilea - personificat lucru le-a produs. Astfel, este producția consumatorilor - deși este o unitate imediată a producției și a consumului - este în mod esențial diferit de producție propriu-zis. Unitatea imediată în care producția coincide cu un consum și un consum - cu producția, salvați-le direct dualitate.

Deci, producția este consumul imediat, consumul este producția directă: Fiecare direct este opusul ei. Cu toate acestea, în același timp, între cele două există o mișcare de mediatoare. Producția mediaza de consum, pentru care creează un material fără de care consumatorul ar fi absent de la subiect. Cu toate acestea, consumul mediaza de producție, pentru că numai creează pentru produsele subiectului pentru care acestea sunt produse. Produsul primește finalizarea sa finală numai în consum. Calea ferată, pe care nu se consumă nici o unitate, care nu este utilizat, există doar o cale ferată (- posibilitatea) *, dar nu și în realitate. Fără nici un consum de producție, dar fără nici un consum de producție, din moment ce producția ar fi, în acest caz, fără țintă. Consumul produce producția în două moduri:

1) Faptul că numai consumul de energie al produsului devine un produs real. De exemplu, rochia devine într-adevăr o rochie numai atunci când este purtat; casa, care nu trăiește, nu este de fapt o casă adevărată. Astfel, produsul, în contrast cu natura simplă a obiectului se manifestă ca un produs devine un produs numai în consum. Consumul, distrugând produsul, oferindu-i astfel caracterul complet, deoarece produsul are [rezultat] de producție nu numai ca activitate obiectivate, ci mai degrabă ca un obiect pentru subiectul activ.

2) Faptul că consumul creează nevoia de noi de producție, prin urmare, ideal determinanta pe plan intern de producție, motiv, care este condiție prealabilă sa. Consumul creează dorința de a produce; creează, de asemenea, obiectul care ca obiectiv determinarea unui curs de acțiune în procesul de producție. Și dacă este clar că producția de mărfuri dă în forma sa pasivă, [M-81 este la fel de clar că consumul postulează în mod ideal obiectul de producție ca imagine internă, ca o necesitate, ca un punct de atracție și ca obiectiv. Se creează producția de articole în forma lor mai subiective. Fără a fi nevoie de nu există producție. Dar este consumul reproduce nevoia.

Aceasta corespunde părții de producție, care este:1) dă consumarea obiectului material. Consumul fără un obiect nu este consumul. Astfel, din această parte a producției creează, produce un consum.

2) Dar producția nu doar creează un obiect pentru consum - dă consumul de certitudine. caracterul său, otshlifovannost lui. Se lustruiește consumul de produs ca un produs exact. ca producția de consumul de lustruit. În primul rând, obiectul nu este un obiect, în general, ci un obiect specific, care trebuie să fie consumate într-un anumit fel, din nou # 8209; încă predestinați producției actuale. Foamea este foame, dar foamea, care se stinge cu carne fiartă, este mâncat cu un cuțit și furculiță este o foame diferită de cea în care rândunica carne crudă cu ajutorul mâinilor, unghiile și dinții. Prin urmare, nu numai obiectul consumului, dar, de asemenea, o modalitate de a crea un consum de producție, nu numai în mod obiectiv, ci și subiectiv. Producție. creează astfel consumatorului:

3) De fabricație oferă nu numai nevoile materiale, ci și materialul necesar. Atunci când consumul iese din crudity inițială naturală și caracterul imediat - și șederea sa lungă în această etapă ar avea drept rezultat în sine confirmat în asprimea natural al producției - este ea însăși ca dorință, mediată de către subiect. O necesitate care se simte într-un anumit subiect, creează percepția acesteia din urmă. Subiectul artei - același lucru se întâmplă cu orice alt produs - creează un public care înțelege arta și capabil să se bucure de frumusetea. De fabricație creează, prin urmare, nu numai un obiect pentru subiect, dar, de asemenea, un subiect pentru obiect.

Deci, producția de consum creează: 1) pentru a produce pentru el materialul, 2) determinarea modului de consum, 3) Derby cererii de consum, obiectul care este un produs creat de ei. Prin urmare, produce obiectul consumului, modul de consum și dorința de a consuma. În mod similar, consumul produce capacitatea producătorului, trezind în ea vizează o cerință țintă specifică.

Identitatea consumului și a producției apare, prin urmare, în trei moduri:

1) Identitatea imediată: producția este consumul; consumul este de producție. producția consumatorilor. Consum productiv. Politica # 8209; economiștii numesc ambii [M-9] consum productiv, dar face o altă distincție: primele cifre reproduceri. al doilea - la fel de productiv consum. Toate cercetările privind primul este studiul muncii productive și neproductive; de cercetare pe al doilea - cercetarea privind consumul productiv și neproductiv.

2) Fiecare dintre cele două acționează ca un mijloc pentru celălalt

mediată de alții, care se reflectă în dependența lor reciprocă unul de celălalt. Aceasta este - această mișcare, prin care acestea intră într-o relație între ele, acționează ca nevoia urgentă unul pentru celălalt, dar ele sunt, totuși, încă extern unul de altul. Producția creează materialul ca un obiect exterior pentru consum; consumul creează necesitatea ca un obiect intern ca o țintă pentru producție. Fără nici un consum de producție, fără a consumului de producție de către copii. Această prevedere apare în economia politică în diverse forme.

3) Producția - nu numai imediat consum și a consumului - producția directă; de producție, precum și - nu doar un mijloc pentru consum și a consumului - în scopul producției, adică, în sensul că fiecare dă celuilalt obiectul său: producția - la un obiect extern al consumului, consumul - pentru a vizualiza obiectul pentru a produce ... Fiecare dintre ele este nu numai mediaza mai direct și nu numai cealaltă, dar fiecare dintre ele este perfect, creează un alt, se creează ca și cealaltă. Numai consumul și completează actul de producție, dând produsul ca un produs al completitudinii sale, absorbind-l, distruge-l singur # 8209; formă materială, prin creșterea nevoii de capacitatea de repetare a dezvoltat în primul act de producție, la gradul de calificare; este, prin urmare, nu numai actul final prin care produsul devine produs, dar, de asemenea, cea prin care producătorul devine producător. Pe de altă parte, producția de consum creează, creând un mod specific de consum, și apoi a crea o pofta de consum, foarte capacitatea ca o necesitate a consumatorilor. Acesta din urmă, referindu-se la punctul 3 din # 8209 miu, identitate a explicat în mod repetat, în economia politică sub forma cererii și ofertei, bunuri și nevoi. nevoile naturale și create de societate.

Prin urmare, pentru Hegelianul nu este nimic mai ușor decât să identifice producția și consumul. Și acest lucru se face nu numai de romancieri socialiste 19, dar și economiștii mai prozaice, cum par a fi, în forma în care, dacă luăm în considerare o # 8209; unii oameni ca un întreg sau ca omenirea in abstracto, producția sa este consumul său. Storch, arătând spre o greșeală Say, a reamintit că, de exemplu, oamenii nu consumă întreaga sa produs, dar creează și mijloacele de producție, mijloace fixe etc. 20. Mai mult decât atât, să considere societatea ca fiind unul # 8209; .. Singurul subiect, atunci ia în considerare greșit, speculativă. Într-un singur subiect, producție și consum apar ca momente ale unui singur act. Este important să se [M-9 „] sublinia doar că, dacă luăm în considerare producția și consumul ca activitatea de un subiect sau activitate multor persoane, în orice caz, ele apar ca momente ale unui astfel de proces în care producția este într-adevăr punctul de plecare, și astfel încât, de asemenea, momentul dominant. Ca nevoia, ca nevoile de consum în sine este un moment interior al activității productive. Dar acesta din urmă este punctul de punere în aplicare și, prin urmare, punctul său dominant - un act care se transformă din nou întregul proces. Individul produce un obiect și prin declarațiile sale de consum din nou la el însuși, ci ca producerea și reproducerea în sine individuală. Consumul apare astfel ca un timp de fabricație.

Dar atitudinea publică a produsului producătorului atunci când acesta a făcut deja, pur extern, și a reveni produsul la subiect depinde de raportul dintre acesta din urmă la alte persoane. El nu intră direct în posesia produsului. În mod similar, atribuirea directă a produsului nu este scopul său în cazul în care se produce în societate. Pro între conducătorul auto și standuri de distribuție a produselor, care, prin legi sociale determină cota sa în produsele mondiale; în consecință, distribuția devine între producție și consum.

Este în valoare de partajare ca o sferă independentă, alături de producție și dincolo?