22 pe noapte fotografiatul Consiliului

sfaturi simple și scurte pentru fotografia de noapte, precum și mai multe moduri de a face fotografii nocturne interesante. Din setările camerei pentru ideile de imagini în lumină scăzută.Astfel, considerăm setările de bază, regulile și tehnicile.

1. Pentru o imagine bună - calitatea maximă a fișierului

Dacă doriți să primiți fotografii nocturne de înaltă calitate, veți avea nevoie și de cea mai bună calitate a fișierului, ceea ce înseamnă că fotografierea în format RAW. În acest caz, împușcat dumneavoastră va conține numărul maxim de „informații“, care va da un câmp larg pentru prelucrare ulterioară și pentru a îmbunătăți imaginea în Lightroom, Adobe Camera Raw și alte fișiere de software de procesare RAW. RAW este deosebit de important atunci când fotografiați pe timp de noapte reține deoarece cantitatea maximă de detaliu în umbre și scoate în evidență acea noapte, mai ales saturate, și la fel de ușor de a controla balansul de alb în post-procesare, astfel încât să poată fi dificil cu cele mai multe scene de noapte.

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

2. Folosiți un trepied pentru mai puține neclarități

Fotografia de noapte implică o cantitate mică de lumină și de expunere mare, de multe ori mai mult de 30 de secunde. Este clar că împușcarea „o mână“ pentru a ține aparatul de fotografiat perfect încă în acest timp - este ireal. Deci, dacă doriți pentru a trage pe timp de noapte - Ia un trepied, în caz contrar imagini clare, practic, imposibil de realizat. Trepiedul mai stabil și grele, cu atât mai bine. Foarte bine, în cazul în care partea de jos a tijei de centru trepied are un cârlig, care va atârna pe el ca ceva care va permite trepied mai greu și de a îmbunătăți stabilitatea acestuia. Acest lucru poate fi, de exemplu, o geantă sau rucsac de pe camera foto. Mai mult decât atât, nu este de dorit să se păstreze brațele trepied atunci când fotografiați. Cu alte cuvinte - Minimizarea tot ceea ce se poate deplasa chiar ușor camera atunci când apăsați pe trăgaci. Chiar și un mic, deplasare ochi discret, poate da „blur“ în imaginea finală.

3.Vyberitemestozaranee

Înainte de a merge la sedinta foto, cheltui inteligenta. Acest lucru vă va economisi timp și pentru a permite mai repede pentru a obține ceea ce vrei. Găsiți un bun punct de iluminat vot pe timp de noapte, arata ca o clădire acoperită, dacă vă decideți pentru a trage arhitectura, evaluează traficul rutier în funcție de timp și loc, dacă doriți să obțineți un «trasee ușoare» - urme faruri de mașini care trec. Cu alte cuvinte, găsiți un loc în avans, în cazul în care luminile de noapte a orașului va arata cel mai bine. Ce o zi frumoasă, nu este întotdeauna va fi o noapte bună, și vice-versa.

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

4. Folosiți „de mijloc“, în selectarea diafragmei

Atunci când diafragma folosind un „teren de mijloc“ - de obicei, este de la f / 8 la f / 16, dar nu există nici o lege precisă. De aur înseamnă că are sens pentru a afla empiric pentru obiectivul particular. Chiar și scumpe lentile profesionale nu oferă întotdeauna o imagine mai bună asupra deschiderilor minime și maxime. Folosind „mijloc“ ai acoperire te și de a crește șansa de a obține o noapte bună și o imagine clară.

5. Setări aparat foto pentru fotografierea de noapte

Cel mai bine este de a seta camera în modul manual (M), astfel încât să puteți ridica empiric combinație de viteza declanșatorului și diafragma, care va oferi cel mai bun rezultat. O modalitate bună - începe să pună diafragmei, cum ar fi f / 16, iar apoi concentrându-se pe metru solicită camera pentru a ridica viteza. Ia fotografii de test și de a vota pe rezultatul de afișare. Dacă imaginea este prea luminoasă - reduce expunerea, foarte întunecat - creștere. Amintiți-vă că expunerea optimă, Camera de luat vederi de electronice oferă imagine prea luminos. Reducerea expunerii la 1-2 oprire, iar rezultatul va fi mai realist.

6.Kakpoluchiteffekt „stele“

diafragmă de strângere (în jur de f / 16), nu numai că mărește adâncimea câmpului care vă va permite să obțineți o claritate și în prim-plan și în fundal, dar, de asemenea, se va transforma luminile stradale în stele „radiant“, care oferă o speciale fotografii de atmosfera de noapte.

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

7.Nochnayakompozitsiya

8. Utilizare «MirrorLock-Up»

La fotografia de noapte, este important să se elimine cea mai mică mișcare a camerei. Inclusiv cele care au loc în momentul ridicării camerei oglinda reflex. Deci, este foarte recomandat să utilizați «MirrorLock-up» modul - blocare a oglinzii (de obicei, trăiește undeva în setările avansate).

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

9. Nu atingeți camera!

Atunci când se utilizează o expunere lungă, chiar și butonul declanșator de presare poate ruina împușcat. În cazul în care aparatul de fotografiat este capabil de a gestiona printr-un control de la distanță, vă rugăm să-l utilizați. Dacă nu, utilizați cronometrul încorporat pentru a întârzia declanșatorul. fotografii nocturne necesită rareori grabă și de reacție instantanee.

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

10.Kreativnyeideidlyasemkilyudey

De obicei, străini la momentul fotografierii ne împiedică. Dar când vine vorba de scene de noapte, mulțimile poate face invers diversitatea și un anumit farmec. Dacă oamenii sunt imobili, ele pot fi folosite ca o „siluetă“. Atunci când în mișcare, la viteze de aproximativ 1 / 4-1 / 2 secunde, este posibil să se obțină un efect interesant „pătare creativ“, subliniind mișcarea.

22 pe noapte fotografiatul Consiliului


22 pe noapte fotografiatul Consiliului

11. KakoeISOluchshe

Selectarea ISO depinde de tipul de noapte împușcat pe care doriți să o faceți. scenă urban, cu un timp de expunere lent, un trepied este utilizat, puteți selecta ISO 1-200. Acest lucru va ajuta la reducerea zgomotului digital și pentru a păstra maximum de detalii. Dacă trage ceva care chiar și pe timp de noapte necesită un timp de expunere relativ rapid, utilizați ISO mai mare, pe care camera foto oferă imagini de bună calitate. De asemenea, amintiți-vă că expunerea foarte lung duce la încălzirea matricei camerei, iar acest lucru poate duce la zgomot semnificativ, chiar și la ISO redusă.

12. blursnimki Motion

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

13.Ruchnaya sau focalizarea automată?

Cel mai bine este de a utiliza ambele. Utilizați AF pentru a focaliza imaginea, iar apoi setați camera pe o mână să-l dețină. Apoi, camera foto nu va încerca să „vâneze“ pentru fiecare obiect în cazul în care luminile se va schimba și nu va trebui să re-se concentreze de fiecare dată când faci o fotografie test și selectează valoarea optimă a expunerii pentru imagine. În cazul în care scena este prea întunecat pentru focalizare automată la „cârlig“ obiect, apoi utilizați doar focalizarea manuală sau Live View când camera este în măsură să facă acest lucru.

14. Timpul pentru fotografia de noapte

Diferite timp vă permite să obțineți diferite efecte. Este curios faptul că cel mai bun timp pentru fotografia de noapte nu este întotdeauna mijlocul nopții. De multe ori fotografii interesante sunt la amurg, atunci când luminile de noapte sunt deja ardere, dar cerul nu era încă întuneric complet. Combinația de reziduuri de iluminat electric și naturale pot ajuta să creați o imagine cu adevărat unic. Noaptea târziu este puțin probabil să fotografieze frumoase nori, iar seara este foarte posibil. A se vedea modul în care modificarea unul și același cadru, în funcție de timp. Care este mai bine? Complicată întrebare - vă decideți.

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

15. Balans de alb pentru fotografia de noapte

Dacă folosiți balansul de alb automat, camera foto poate juca cu tine o glumă rău intenționat, pentru că pe timp de noapte, este dificil de a decide care este balansul de alb corect. Pentru a fi mai încrezători în rezultat, utilizați echilibrul manual. Încercați să setați „tulbure» (Înnorat

6000K), dacă doriți să obțineți o imagine de cald, de culoare gălbuie sau „iluminare artificială» (Tungsten

3200K) pentru a obține o imagine rece.

16. Otklyuchitestabilizator

Stabilizator de imagine (IS) - orice stabilizator de imagine, fie că este vorba în obiectiv sau aparatul foto este proiectat pentru a vă ajuta atunci când fotografiați cu camera în mână. Dar se poate da un efect total opus atunci când filmați pe un trepied cu expunere lungă. Stabilizator, în funcție de tipul de logică internă și poate face invers mișcări absolut inutile și ruina cadru. Deci, opriți-l și liniște

17. Cum se scoate „traseu stea“

În cazul în care traficul rutier și farurile necesită înmuiere în 30 de secunde, „traseul stea“ poate dura 30 de minute sau mai mult. Există două metode de înregistrare - un cadru cu o expunere suplimentară și o serie de cadre, cu un timp mai scurt, si lipirea lor ulterioară. Prima metodă poate fi utilizată în cazul în care camera este echipat cu posibilitatea de timp de expunere „infinit“, iar sistemul de suprimare a zgomotului la viteze mari. Dar rămâne problema luminii parazite. Chiar și pe timp de noapte, cerul nu este la fel de întunecat pe cât pare. Și lumina cu privire la expunerea pe termen lung va duce la o foarte decolorat și cerul luminos. Puteți utiliza o serie de imagini și apoi lipiți-le împreună cu ajutorul unor programe speciale, cum ar fi Startrails (www.startrails.de). Utilizați următoarele setări despre - f / 4, ISO400 pentru a capta lumina stelelor. Realizați fotografii la un timp de expunere de aproximativ 30 de secunde și folosind modul de spargere (în cazul în care camera are un mod de reducere a zgomotului la viteze mari, opriți-l). Înainte de tine toată noaptea. Cu cât timp petrecut și mai multe imagini vor face - cu atât mai bine rezultatul final.

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

reflecție 18.Nochnye

Utilizarea reflecții pe apă - un mod foarte eficient pentru a adăuga frumusete. Reflectarea lumini în râu sau lac dublarea numărului de lumini si culori din imagine. Chiar și în timpul iernii, reflexia luminii pe asfalt sau congelate băltoace, pot infrumuseta foarte mult împușcat dumneavoastră.

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

19.Spetsialnyeeffekty

Zoom efect. Mai ales interesant este atunci când trage cu lumini în mișcare. Încercați să înceapă tragere la „scurt“ sfârșitul a cristalinului și declanșatorul până la un zoom deschis, netedă până la „lung“ sfârșit. Sau invers. Este dificil de prezis ce se va întâmpla în cele din urmă, dar efectul poate fi foarte interesant.

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

20. Utilizarea luminii de fundal

noapte fără lună, atunci când există doar copaci și pietre, și nu există nici o iluminare, iluminarea de fundal poate te ajuta. Luminile convenționale în funcție de temperatura de lumină (bec standard, diode, galogenki, etc) va permite să obțineți efecte de culoare diferite și percepție.

Pentru a face uz deplin de lumina de fundal

  • Sosire în loc, în avans, chiar înainte de întuneric pentru a selecta o melodie
  • Glisați modul de expunere manuală, setarea f8 de pornire și expunerea de 120 de secunde și începe experimentarea cu iluminare, diafragma și viteza obturatorului.
  • Dacă utilizați o lanternă, atunci nu lăsați-l fix. Conduce lin dintr-o parte în alta, ceea ce va da un aspect mai natural și o mai bună iluminare.

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

22 pe noapte fotografiatul Consiliului

21. Țineți camera în bateria rece și caldă

În timpul iernii, în frig, bateriile se vor descărca foarte repede. Mai ales atunci când fotografiați cu o viteză redusă a obturatorului. Să nu fie evacuate din camera de la momentul cel mai nepotrivit - ține de cald baterie de rezervă 1-2. Dacă stai principal jos, astfel încât va trebui să le înlocuiască posibil. De asemenea, evita mișcarea frecventă a camerei în sine în frig în căldură, aceasta poate duce la formarea condensului și aburirea a cristalinului, și într-un caz deosebit de nefericit - la eșecul electronice.

22. Un pic despre post-procesare

Când deschideți un fișier RAW cu Lightroom sau Adobe Camera Raw, primul lucru pe care se bucură de o selecție de balans de alb (temperatura). Apoi, du-te la setările, Vibranță și Saturație pentru a face imagine mai completă. Dar nu exagera. Recuperare - vă ajută să se întoarcă în zonele „supraexpuse“ ale vieții.