10 sfaturi pentru a fotografia în mod corespunzător peisajului

Pentru mulți începători de formare de fotografie începe cu dezvoltarea de fotografia de peisaj. Poate că acest lucru se datorează tăcerea și lentoarea, care are o mai bună dezvoltare a tehnologiei, înțelegerea de expunere în fotografie și dezvoltarea de lecții de fotografie cu privire la modul de a lua în mod corespunzător imagini - același peisaj.lecții de fotografie sunt variate, sfaturi pot fi găsite pentru fiecare gust și pregătire. Dar, mult timp a fost cunoscut faptul că informația nu este suficient, niciodată nu se dovedește a fi inutilă pentru neofiți, și „repetiție - mama învățării“, atât de important amintiți-vă!

Sfaturi pentru fotografia de peisaj, sau cum de a fotografia în mod corect natura

1. Maximizarea adâncimea câmpului

Deși, uneori, fotografi doresc să experimenteze abordări mai creative și experimentarea cu o profunzime superficială a câmpului, cu toate acestea, în fotografia de peisaj clasic este considerat a fi la recepție, atunci când o mare parte a imaginii este focalizată. Cel mai simplu mod de a obține o adâncime mare de câmp - să utilizeze numărul minim posibil al diafragmei, care este disponibil pentru CD sau lentilele. Este mai mic diafragma, adâncimea mai mare a imaginii.

Cu toate acestea, amintiți-vă că mai mica deschiderea diafragmei va necesita mai mult timp sau un ISO mai mare. Și, uneori, la ambele simultan.

2. Folosiți un trepied

atribut necesar în arsenalul peyzazhnika fotograf - un trepied sau monopied. Poate fi necesar o expunere pe termen lung pentru a compensa deschiderea diafragmatice mici selectate, și, prin urmare, stabilizarea suplimentară a camerei. Nu cu fiecare expunere, luând cu ea, puteți obține o lovitură perfectă punct de vedere tehnic. Mai ales trepied va fi utilă în cazul în care camera respectivă pentru a stabiliza în continuare fotograf utilizează o telecomandă pentru obturatorul.

3. Uita-te pentru centrul semantic al compoziției

Pentru fiecare fotografie are nevoie de centrul vizual al compoziției. fotografii de peisaj nu sunt o excepție, pentru că atunci când fotografiați natura nici un rezultat punct de vedere semantic într-o imagine plictisitoare și destul de goale, care, se spune, „uite nimic pentru a prinde.“

Focalizarea poate fi orice - o clădire sau structură, în formă de copac interesant, un vârf de munte sau bolovan. Doar nu uitați să urmeze nu se concentreze doar, ci și de unde ai localizat obiect semnificativ. Referință regula treimilor, deși rupte periodic, dar încă nu a fost anulat!

4. Înțelege în prim-plan

Unul dintre elementele care ajută plasa peisajul - în formă de prim-plan. Postează punctul semantic pe partea din față a imaginii, și puteți transfera adâncimea imaginii.

5. Nu uitați să includeți cerul

Un alt element practic inseparabilă de răspunsul la întrebarea cum de a trage peisajul - cerul și reflectarea ei în apă. Secretul fotografiei peisaj în cele mai multe cazuri, este faptul că imaginea este dominată de cer sau de prim-plan. Uită-te la pozele tale, dacă nu este, atunci cel mai probabil, acestea sunt considerate plictisitoare și de puțin interes.Dacă în timpul filmării fotografie sa dovedit a fi neinteresante cer, nu lăsați să prevaleze - muta orizontul la treimea superioară a imaginii, vă rugăm să asigurați-vă doar că fotografia asta nu pierd chiar mai mult.

Dar când cerul este plin de nor dramatice sau nu colorate cu nuanțe distincte pentru ele însele, spațiul aerian poate fi aliatul tau. Ia-l un pic mai mult spațiu pe imaginea ta, și a vedea cât de mult poate castiga o astfel de abatere de la regulile.

Amintiți-vă filtrele. Utilizarea de polarizare poate adăuga culoarea și contrastul de fotografii.

6. Acționați linia!

Cea mai importantă întrebare, care este, de obicei, întrebat de fotograf peisaj, prevede următoarele: „Dacă spectatorii vor vedea imaginea completă așa cum o văd?“

Există mai multe moduri de a transmite frumusețea naturală a naturii, cu ajutorul unei imagini statice de fixare. În acest scop, există recepție, prin care liniile de imagine active incluse în compoziție. La fotograf lor cheltuiala poate redirecționa ochiul privitorului de la un punct la altul cadru, puteți crea un fel de spațiu închis, „obsesie“.

Utilizarea liniilor atașate la un anumit algoritm și adaugă la scară și volumul de facsimile. Liniile se pot constitui o atracție turistică și de a crea propriile „modele“ în imagine.

7. Fix mișcarea!

Cei mai mulți oameni gândesc despre fotografia de peisaj, de cele mai multe ori sunt imaginea liniștită și pasivă. Cu toate acestea Peisaj ceartă, și puteți trece mișcarea (aceeași apă, de exemplu), care va umple imaginea dinamica și de a crea o stare de spirit și interesantă pentru mulți dintre spectatori, care ar fi fericit pentru a admira nu numai peisajul de relaxare, dar ia în considerare, de asemenea, violența a elementelor și sălbăticia naturii.

De exemplu, încercați să „prinde“ o adiere de vânt în copaci, mișcarea valurilor pe plaja, amestecând apa care curge sub cascadă, de blocare în dinamica păsărilor care zboară și nori plutesc deasupra capului.

„Blocare“ înseamnă că fotograful trebuie să utilizeze viteze mai mici (uneori de ordinul a câteva secunde). Desigur, mai mare viteza de expunere va provoca mai multă lumină de curgere pe elementul sensibil la lumină al camerei, dar utilizarea corectă a acestui fapt, aveți opțiuni: Selectați valoarea diafragmei sau fotografierea de la începutul zilei sau noaptea, când, în principiu, pe stradă mai puțină lumină.

8. Lucrări în tandem cu vreme și

regula de aur de fotografii peisaj prevede: „Scena ar putea schimba în orice moment, în funcție de condițiile meteorologice.“

Mulți fotografi începători care doresc să intre photowalk într-o zi însorită, pentru că ei cred că acest lucru este cel mai bun timp pentru a crea fotoshedevrov. De fapt, o zi tulbure sau ploioasă și furtunoasă, dar probabilitatea camerei umede și picioarele ude, oferă oportunități extraordinare pentru a obține fotografii frumoase, pline de starea de spirit și de rău augur accente.

Cum de a face fotografii în vremea asta? Uita-te pentru o furtună, vânt, ceață, nori dramatice, soarele strălucește prin nori pe întuneric-întuneric Skies, curcubee, apusuri și răsărituri, și de a lucra cu aceste schimbări în vreme și în aceste condiții, mai degrabă decât să aștepte pentru a doua zi însorită, cu plictisitor cerul albastru.

9. felicită orizontul

Cel mai vechi sfat, dar este bine ca aceasta să nu-și pierde relevanța astăzi. Înainte de a apăsa în cele din urmă orizontul de verificare de declanșare.

Nu trebuie să împartă în mod clar cadru în jumătate, nu ar trebui să fie înclinat, nu trebuie să lipsească în întregime în fotografii cu un peisaj. Desigur, regulile sunt acolo pentru a fi rupte, dar în cazul regulii orizontului treimilor funcționează ca niciodată clar.

10. Schimbarea punctul de vedere!

Nu vă grăbiți să apăsați pe butonul declanșator, veți avea întotdeauna timp pentru a face atunci când fotografiat peisaj!