10 cauze de deces in lume - faktrum

Pe parcursul ultimului deceniu, boli majore, este purtat de viata mai umane, oțel boli coronariene, accident vascular cerebral, infecții respiratorii ale tractului respirator inferior și boala pulmonară obstructivă cronică. Blog de date rezultate Zozhnik ca rata de mortalitate un om schimbat de peste 12 ani (conform OMS).10 cauze de deces in lume - faktrum

Din ceea ce oamenii mor

10 cauze de deces in lume - faktrum
* BPOC - boli pulmonare obstructive cronice

10 cauze de deces in lume - faktrum
Schimbarea principala cauza de deces timp de 12 ani. Date: OMS

Principalele cauze de deces pe baza venitului

Este clar că, în multe țări din lume - diferitele cauze ale morții, și mai presus de toate depinde de nivelul de dezvoltare al țării în ansamblu (și medicină, educație, nivelul de putere, în special). Iar diferența în cauzele de deces - izbitoare.

De exemplu, în cazul în care în țările sărace din diaree a ucis 53 de persoane la 100.000, cel mai bogat, această cauză a morții nu intră în top zece.

Dar din ce mor în țările sărace:

10 cauze de deces in lume - faktrum


Dar, din ceea ce - în bogat:

10 cauze de deces in lume - faktrum

În țările bogate, 7 din 10 decese apar la persoanele de varsta destul de - de la 70 de ani si mai in varsta. Oamenii mor în principal, de boli cronice: bolile cardiovasculare, cancerul, dementa, boala pulmonară obstructivă cronică, sau diabet.

În țările sărace, aproape 4 din 10 decese apar la copii sub vârsta de 15 ani, și numai 2 din 10 decese apar la persoanele cu vârsta de 70 de ani si mai in varsta. Oamenii mor în principal, de boli infecțioase: combinate, infecții ale tractului respirator inferior, HIV / SIDA, boli diareice, malaria și tuberculoza cont pentru aproape o treime din totalul deceselor din aceste țări.

Blitz pe moarte

Cum de oameni mor în fiecare an în lume?

Dacă boala cardiovasculară cauza de deces in lume?

de multe ori a susținut că fumatul - principala cauza de deces. Deoarece consumul de tutun afecteaza aceste cauze de deces?

Consumul de tutun este o cauza majora a multora dintre bolile cele mai mortale din lume, inclusiv bolile cardiovasculare, cancerul pulmonar pulmonare obstructive cronice si boli. Toate moare din cauza consumului de tutun, în jurul valorii de 1 adult de la 10 la nivel mondial. Fumatul este adesea cauza principala a bolii, care este înregistrată ca o cauză a morții.

Cum a schimbat situația în ultimul deceniu?

Boala coronariană de inima, accident vascular cerebral, infecții ale tractului respirator inferior și boala pulmonară obstructivă cronică au fost încă principalele cauze de deces în ultimul deceniu.

Câți copii din lume mor, și de ce?

Cauzele morții la nivel mondial: o privire de ansamblu

Dintre cele 1.000 de persoane:

  • 133 de persoane - locuitori cu venituri mici, 356 - țări cu un venit mediu-scăzut 302 - țări cu un venit mediu-mare și 209 - țările cu venituri ridicate.
  • 153 - copii sub vârsta de 15 ani, 412 - adulți cu vârsta de 15-69 ani și 435 - adulți cu vârsta de 70 de ani și peste.
  • Motivele pentru mai mult de jumatate (514) din aceste 1.000 de decese ar constitui 10 următoarele patologii:

10 cauze de deces in lume - faktrum

Ca și postul? Suport Faktrum clic: